Zápas - mládež 05. 02. 2016, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští v utkání s Opavou čepovali desítku

L i t v í n o v - Starší dorostenci Litvínova se v dnešním mistrovském utkání utkali s Opavou. Ta do utkání nastoupila pouze s jedenácti bruslaři, a tak bylo již před utkáním jasné, jak dopadne. Litvínovští si s chutí zastříleli, brankový účet se nakonec zastavil na skóre 10:4.

Nadstavba, 05.02.2016
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slezan Opava
HC VERVA Litvínov HC Slezan Opava
10 4
  • Třetiny

    2:1, 4:2, 4:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kovařík – Bártek, M. Havlík, D. Havlík, Kučera, Urbánek, Hipius, Cikánek – Schmidamyer, Ineman, Vopat, Drašar, Myšák, Helt, Kordule, Pavlíček, Bečvář, Dufek.

  • Sestava hostů

    Lamla (40. Fichna) – Kupka, Lelek - Pělucha, Blecha, Langer, Hladoník, Döhner, Řečinský, Konečný, Adamczyk, Bitomský.


Reportáž

Opavští nastoupili do utkání s jedenácti hráči v poli, i tak ale v první třetině hráli dobrý hokej a drželi s chemiky krok. Litvínovští se dokázali prosadit až v patnácté minutě. Bečvářovu vyraženou střelu v brankovišti si jako první našel Filip Helt, který dopravil kotouč do prázdné brány. Druhá branka padla tři minuty před sirénou. Helt našel na kruzích pěknou přihrávkou Lukáše Vopata, který svižnou ranou k tyči vstřelil druhou branku svého týmu. Opavě se podařilo ale ještě před první sirénou vyrovnat! Aleš Hladoník udělal rychlou kličku na střed a mezi betony nepřipraveného Kovaříka rozvlnil síť.

Vstup do druhé periody se povedl daleko lépe domácím, kteří si v ní vytvořili už tříbrankový náskok. Po třech minutách hry se po krásné individuální akci prosadil ranou bekhendem mezi betony Lamla Jan Bečvář. O dvě minuty se prosadili domácí počtvrté. Vyraženou ránu Korduleho si našel Petr Pavlíček, který pohotovou dorážkou poslal kotouč do sítě. V devětadvacáté minutě se ale radovali také hosté. Radek Řečinský se v přesilové hře dostal před Kovaříka a i z bezprostřední blízkosti se dokázal prosadit.

V polovině utkání Opava snížila na pouhý rozdíl jediné branky! Tomáš Lelek si vybruslil do středu kluziště a svižnou ranou překonal nepřipraveného Kovaříka. Poté už to střílelo pouze domácím. V sedmatřicáté minutě zafungovala opět kombinace Filip Helt - Lukáš Vopat, po které se opět pěknou ranou k tyči prosadil druhý jmenovaný. Tři minuty před koncem třetiny se domácí prosadil pošesté. Pavlíček uvolnil přihrávkou zpoza brány Karla Schmidmayera, který ranou z první propasíroval kotouč za přesouvajícího se Lamla.

Ve třetí třetině se brankostroj domácích trochu zasekl a jako první se v ní prosadili překvapivě hosté. Ve třiapadesáté minutě se Radek Řečinský dostal do úniku dva na nikoho a svižnou ranou mezi betony gólmana poslal kotouč do brány. O minutu později už to byli ale zase domácí, kteří se radovali. Josef Myšák dostal přesnou přihrávku od Drašara a pod betonem Fichny procpal kotouč do brány.

Pět minut před koncem vstřelil domácí osmou branku! Josef Myšák s kotoučem nepáral a vstřelil svou další rychlou branku. Tři minuty před koncem utkání se prosadil i domácí obránce Roman Cikánek, který z dobré pozice překonal nešťastného Fichnu. Aby toho nebylo málo, nakonec na ZS Ivana Hlinky čepovala desítka! Dominik Havlík si jako první všiml kotouče před Fichnou a s chladnou hlavou ho poslal do prázdné brány, čímž uzavřel brankový účet dnešního utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov):Myslím, že po většinu utkání jsme byli lepším týmem. Zbytečně jsem si ale utkání komplikovali a naší produktivitu ani nemá cenu komentovat. Kdyby jsme proměňovali šance, tak se vším respektem k soupeři, dnes jsme mohli dát patnáct gólů úplně s přehledem.