Zápas - mládež 27. 09. 2015, Martin Stříbrný

Mladší dorost se v Plzni nevyznamenal, Indiánům podlehl 1:5

P l z e ň - Mladší dorostenci se dnes představili na ledě Indiánů. Plzenští celé utkání stav kontrolovali a pohodlně si došli pro tři body. Autorem jediné branky Severočechů byla letní posila Chemiků Ondřej Dufek.

6., 27.09.2015
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    1:0, 1:0, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kolář (Pilc) – Houdek, Kaňák, Váchal, Lokajíček "A", Šilhán, Kovářík – Hajžman "C", Přikryl, Reisnecker, Matiášek "A", Benetka, Hajšman, Krýner, Hasman, Kolda, Lang, Princl

  • Sestava hostů

    Pejsar (Prokeš) – Šubrt, Kitzberger, Žítek, Čapek, Žižka, Bártek "A", Kovačič – Dufek, Pech "A", Svoboda, Vacín "C", Bartoš, Jindra, Kubát, Berka, Šarlinger, Jouza, Stehlík, Kysela


Reportáž

Odpolední zápas mezi Plzní a Litvínovem začal náporem domácího týmu, který se hned po několika sekundách od úvodního vhazování dostal do obrovské šance. Matiášek našel Hasmana, který však sám před hostující svatyní neuspěl, kotouč poslal nad branku Martina Pejsara. Indiáni byli i nadále aktivnějším týmem a po zásluze se v jedenácté minutě dostali do vedení. Šilhán poslal přesný pas na Matěje Koldu, jenž z mezikruží poslal touš přesně pod víko hostující klece.

O čtyři minuty později mohlo být vyrovnáno. Litvínovský Marek Berka se po levém křídle prohnal do útočného pásma a vypálil. Jeho krásná rána orazítkovala břevno branky Kristiána Koláře, který tak ke smůle černožlutých zůstal nepřekonán. Hra se poté přesunula opět spíše do hostujícího obranného pásma, aktivními indiány byli hlavně Jan Matiášek a střelec úvodní branky Matěj Kolda. Prvně jmenovaný měl na holi druhý plzeňský gól, nicméně jeho pokus šel těsně vedle branky. Po úvodních dvaceti minutách tak domácí vedli 1:0.

V úvodu prostřední části měl velikou gólovou šanci Matěj Hajžman, jemuž šikovně přihrál Kamil Hajšman. Domácího forvarda však skvěle vychytal brankář Pejsar. I na druhé straně byla k vidění velká mela před brankovištěm, ale litvínovští Jindra s Vacínem domácího gólmana Koláře nepřekonali. O pár sekund později měl další obrovskou příležitost znovu David Jindra, ale trefil pouze připravený beton strážce plzeňské svatyně.

Ke slovu se potom přihlásily znovu západočeské mladé pušky. Matiášek se za brankou zmocnil kotouče, bleskově klec objel a Pejsar měl neskutečné štěstí, že domácí nejproduktivnější hráč nedokázal zamést touš za brankovou čáru. O pár chvil později se však už Jan Matiášek mohl radovat. Rychlým krokem se dostal do samostatného úniku, který zakončil parádní bekhendovou kličkou. Do konce druhé třetiny se na plzeňském ledě žádná zajímavá událost neurodila, indiáni tak do kabin odcházeli s dvougólovým vedením.

Třetí plzeňský zásah přišel záhy po začátku třetí periody. A velký podíl na něm měla zmatkující litvínovská obrana. V oslabení Pejsar vyjel pro puk daleko z branky, hosté nešťastně přihráli na hůl Martinu Langovi, jenž z první poslal kotouč do odkryté klece. O pár minut později se do samostatného úniku probojoval Josef Hasman, leč hostující svatyni netrefil. Domácí neproměnili, hosté je za to zákonitě potrestali. V přesilové hře doslova došťoural puk za brankovou čáru Ondřej Dufek a bylo sníženo.

V následující početní výhodě měli Litvínovští další zajímavé šance. Tu největší nevyužil kapitán Lukáš Vacín, který z dorážky trefil pouze beton Koláře. Hosté měli poté k dispozici několik početních výhod. V jedné z nich však sami inkasovali. Jan Matiášek pohotově objel Pejsarovu klec a vstřelil svůj druhý gól v utkání, jednalo se rovněž o druhý zásah indiánů v oslabení. V téže početní nevýhodě přidali domácí neskutečnou třetí trefu ve čtyřech! Matěj Hajžman se prezentoval parádní ranou, puk se odrazil od břevna. Skóre se již do konec zápasu nezměnilo, indiáni nasázeli soupeři bůra, sami inkasovali pouze jednou.

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Petr Vojan (HC Plzeň 1929): Bez komentáře.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Myslím si, že Plzeň vyhrála zaslouženě. Nevydali jsme na ledě to, co v nás je. Nebojovali jsme, nebruslili, Plzeň nás potrestala dvakrát v jednom oslabení. Snad se kluci nad sebou zamyslí zjistí, že hokej se musí hrát opravdu naplno, každý zápas, každé střídání. Nesmíme si jen jezdit zahrát, ale musíme přijet a chtít vyhrát. Bez nasazení a bojovnosti není v žádném sportu šance.

Fanshop