Zápas - mládež 05. 03. 2016, Martin Stříbrný

JUN: Utkání pravdy rozhodlo o tom, že si chemici play-off nezahrají

Z l í n - Litvínovští junioři vyrazili do Zlína pro body, které je udrží v boji o play-off. Utkání bohužel ale nezvládli, když po vyrovnaném průběhu nakonec prohráli 2:3. Je již tak jasné, že si na úkor Litvínova zahraje play-off právě Zlín a Dukla Jihlava. V utkání se o branky chemiků postarali Jaroslav Šimeček a David Drašar.

45., 04.03.2016
logo PSG Zlín
logo HC VERVA Litvínov
PSG Zlín HC VERVA Litvínov
3 2
  • Třetiny

    1:2, 1:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Haloda – Kužílek, Váňa, Kobylík, Stuchlík, Gazda, Kolařík – Hlaváč, Gago, Miko, Lainka, Horváth, Vyoral, Strmiska, Hladiš, Hořanský.

  • Sestava hostů

    Sklíba – Franc, Březák, Brzek, Brejžek, Šíp, Šefl – Kučera, Havelka, Drašar, Stříbrný, Bárdoš, Ujfaluši, Bečvář, Šimeček, Schmidmayer.


Reportáž

Střetnutí Zlína s Litvínovem hostila PSG aréna, neboť na Zimním stadionu Luďka Čajky hrál starší dorost play-off. Domácím však změna prostředí pranic nevadila a hned od úvodních vteřin se tlačili do útoku.

Počáteční aktivita se ševcům vyplatila: hned v 51. vteřině se prosadil Lukáš Horváth a poslal domácí do vedení. Ani Litvínov však nečekal na první gól dlouho. Ve 3. minutě překonal Ondřeje Halodu kapitán hostů Jaroslav Šimeček a vyrovnal na 1:1.

V dalším průběhu třetiny si ani jeden z týmů nevytvořil mnoho šancí ke skórování. Přítomní diváci viděli spíše urputný boj o každý kousek ledu, kterému přirozeně nechyběly ani emoce. Do přestávky však ještě jeden gól padl. V 16. minutě získali hosté kotouč ve vlastní třetině, rychle přenesli hru na druhou stranu hřiště a David Drašar úspěšným zakončením poslal své družstvo do vedení. Litvínov tedy vyhrál úvodní dvacetiminutovku 2:1.

Hlavním tématem druhé části byla zlínská snaha o vyrovnání. Domácí se tlačili před brankáře Šimona Sklíbu, ovšem litvínovská defenziva dlouho úspěšně odolávala. I hosté si navíc vytvořili několik šancí, a Haloda v brance ševců musel být proto neustále ve střehu.

V polovině utkání poslal rozhodčí na trestnou lavici litvínovského Radka Šípa za krosček. Zlínu se nepovedlo přesilovku využít, ale nakonec se přeci jen dočkal. Necelou půlminutu po skončení početní výhody se trefil obránce Jakub Kužílek a srovnal na 2:2. Tento stav vydržel na světelné tabuli až do přestávky.

Ve třetí třetině pokračovala přetahovaná o třetí gól. Zatímco na jedné straně vychytal Haloda samostatný únik Stříbrného, na druhé straně neuspěl Hlaváč, kterému před odkrytou brankou sjel puk z čepele.

Rozuzlení dramatického závěru přinesla až 55. minuta. Zlín si i díky předcházející přesilovce vytvořil velký tlak, čehož nakonec využil Richard Kobylík. Domácí obránce překonal Sklíbu a poslal ševce do vedení. Hosté se v závěru ještě odvolali brankáře, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Zlín si díky vítězství kromě tří bodů do tabulky zajistil i účast ve vyřazovacích bojích.

Ohlasy

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): Jsme rádi za toto ubojované vítězství, v patnácti lidech to není jednoduché. Rád bych klukům poděkoval za to, že jsme zvládli uhrát play-off. Letošní sezona pro nás není jednoduchá, trápí nás spousta zranění a jen málo utkání jsme odehráli v kompletní sestavě, což nás limituje ve výkonu.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): První třetinu jsme hráli dobře, ale pak jsme povolili. Domácí nás začali přebruslovat, z čehož vznikaly naše fauly a oslabení. Tím jsme si zápas prohráli. Kdybychom hráli celé utkání tak jako první třetinu, vypadalo by to jinak. Ve třetí části jsme měli dvě vyložené šance, ale bohužel se potvrdilo pravidlo „nedáš, dostaneš“.