Zápas - mládež 27. 02. 2016, Martin Stříbrný

JUN: Druhé utkání bez vstřeleného gólu a vidina play-off je mizivá

J i h l a v a - Litvínovští junioři odehráli nejdůležitější utkání sezony na ledě Jihlavy. Do toho nastoupili v sestavě s navrátilcem Kučerou, ovšem bez opory Šimečka. Ve druhém utkání po sobě nedokázali Litvínovští chemici vstřelit ani jeden gól, a nakonec prohráli 0:4.

44., 27.02.2016
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
4 0
  • Třetiny

    1:0, 2:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Škarek – Váňa, Pospíchal, Půža, Hohl, Ondráček, Kadlec – Kousal, Najman, Anděl – Bambula, Dvořák, Dufek – Kolouch, Vala, Peschout.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Brejžek, Březák, Brzek, Šefl, Franc, Urbánek – Štěpka, Kučera, Stříbrný – Jícha, Ujfaluši, Bárdoš – Bečvár, Helt, Schmidmayer – Sklenička.


Reportáž

Velice důležité utkání o postavení v tabulce sehrála Jihlava s Litvínovem, který na ni ztrácel pouhé dva body. Hosté se do hry pustili opravdu s vervou a byli aktivnějším týmem, nicméně jejich mnohé šance zůstaly neproměněny. Naproti tomu Jihlava udeřila z téměř prvního pobytu v útočném pásmu, kdy střelou mezi nohy poslal domácí do vedení Pavel Kousal Litvínovští se snažili, co mohli, napomáhal jim k tomu i poněkud laxnější přístup soupeře k bránění, nicméně štěstí stálo při Dukle a domácí tým podržel výtečný Škarek, který vychytal samostatné úniky Stříbrného a Bárdoše. Jihlava tedy uhájila těsné vedení a šla do kabin za stavu 1:0.

Zkraje druhé třetiny přibývalo vyloučení a hra se začala více kouskovat. Hry čtyři na čtyři dokázal ve 29. minutě využít Ondřej Najman, když pláchl po křídle a brankáři Spěšnému trefil prostor pod rukou. O tři minuty později mohl náskok zvýšit Kousal, tato šance ale zůstala neproměněna. Hned v dalším střídání ale domácí ukázali, že jejich první lajna si opravdu zaslouží přízvisko úderná - Ondřej Najman si připsal druhý gól v zápase a zvýšil již na 3:0. To byl poněkud krutý verdikt pro hosty, kteří vůbec nehráli špatně, ale chyběla jim přesnost. Navíc Škarek vystavěl ve své brance zeď a nepustil skrz ni ani individuální akci Ujfalušiho. Vysoký rozdíl hosty vybudil k dalším výkonům, ale také ponoukal některé šarvátky mezi hráči, když se hra přiostřila.

Ve třetí třetině již Jihlava mohla hrát s větším klidem, nicméně i přesto se nevyvarovala chyb. Litvínovu ale chybělo hokejové štěstí, puky se jim neodrážely tak, jak by chtěli, navíc stále čelili vynikajícímu Škarkovi. Zato první lajně se dařilo a připsala si ještě jeden úspěšný pokus, kdy Pospíchal naznačil střelu, zmátl gólmana a poslal puk Ondřeji Najmanovi, který střelou do prázdné branky zkompletoval hattrick. Litvínov do konce nic zápasu nevzdal, ale tentokrát jim nebylo přáno, a to ani při závěrečné přesilové hře, kterou měli hosté k dispozici. Jihlava tedy uhájila vedení 4:0 a připsala si důležité tři body.