Zápas - mládež 04. 02. 2016, Martin Stříbrný

Junioři předvedli skvělou show a po dvou letech porazili Slavii

L i t v í n o v - Litvínovští junioři se v dnešním utkání postavili proti jejich noční můře - Slavii. Tu totiž dokázali porazit naposledy 25.2.2014, tedy před dvěma lety! V tomto utkání ale předvedli Litvínovští neskutečný výkon, po kterém porazili hosty vysoko 7:3. V utkání byl k vidění také jeden hattrick, který zkompletoval Josef Stříbrný!

39., 04.02.2016, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
7 3
  • Třetiny

    4:2, 1:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba (Spěšný) – Jonák, Franc, Březák, Brejžek, Šíp, Šefl – Havelka, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Bečvář, Ujfaluši, Jícha, Šimeček, Helt.

  • Sestava hostů

    Frodl (Dubský) – Valík, Novák, Čupa, Drahorád, Zderadička, Straka – Andres, Kašek, Nestrašil, Heldák, Vildumetz, Vyskočil, Šteiner, Josefus, Suda, Mareček, Kohút, Furch.


Reportáž

První třetina utkání nabídla struhující podívanou, po které bylo k vidění hned šest branek! Ta první padla „až“ v sedmé minutě. Martin Havelka pláchl domácímu obránci a jel spolu s Jaroslavem Šimečkem dva na jednoho. Celou akci zakončil ranou do prázdné druhý jmenovaný a Litvínovští šli do vedení. To se zvýšilo o jednadvacet vteřin později. Petr Ujfaluši vypálil vysoko nad bránu Frodla, kotouč se ale odrazil zpět před bránu, kde si ho jako první našel Josef Stříbrný, který pěkným baseballovým úderem zvýšil vedení svého týmu na dvě branky.

O dvě minuty později se chemici radovali potřetí a Slávia byla zralá na ručník. Jaroslav Šimeček si pohrál v přesilové hře s hostující obranou, skrze brankoviště uvolnil Josefa Stříbrného, který svižnou ranou po ledě mezi betony překonal Frodla. Třetí branka Litvínova Pražany nakopla a hosté začali dotahovat. V desáté minutě nahodil kotouč na bránu Zderadička, tam ho přesně nad beton Sklíby tečoval Martin Suda a bylo sníženo.

O další dvě minuty později to bylo pouze o jednu branku, jelikož Slávia se prosadila podruhé v krátkém časovém sledu. Matyáš Kašek vypálil z kraje přesilové hry svého týmu od modré a jeho ránu v cestě do brány nedokázal nikdo včetně Sklíby zastavit a bylo to o jednu branku! Poté se hra zklidnila a dlouho nebyla k vidění žádná branka. V patnácté minutě hry se provinil faulem Novák a Litvínovští měli k mání přesilovou hru, kterou využili. Jakub Březák vypálil tvrdě od modré čáry a kotouč před Frodlem přesně tečoval Petr Ujfaluši. Další branka už nepadala, a tak se šlo do kabin za vedení domácích 4:2!

Druhá třetina utkání začal v tom stylu, v jakém končila ta první. Během prvních dvou minut hry totiž padly dvě branky! Ta první po devětatřiceti vteřinách hry. Šimeček prodloužil kotouč do středního pásma, kde se ho ujal Josef Stříbrný. Domácí útočník se v rychlosti rozjel na obránce, prohodil mu kotouč pod holí, natlačil se před Frodla a bekhendovou ranou mezi betony zkompletoval hattrick! O minutu později bylo zase sníženo. Šteiner poslal z úhlu kotouč na hůl Martina Sudy, který svižnou ranou mezi betony Sklíby snížil na 3:5. Další branka ve druhé třetině už k vidění nebyla, a tak se šlo do kabin za dvoubrankového vedení Severočechů.

Třetí třetina se hrála v menším tempu, než ty dvě předešlé, ale i tak v ní bylo na co koukat. Na devátou branku si museli diváci na zimním stadionu Ivana Hlinky počkat až do devětačtyřicáté minuty. V té uvolnil Šimeček v přesilové hře Petra Ujfalušiho, který krásnou ranou bekhendem na zadní tyč překonal Frodla, který lovil kotouč ze své brány už pošesté v utkání! Dvě minuty před závěrečnou sirénu se prosadili domácí posedmé a naposled. Frodl vyrazil Havelkovu ránu pouze na hůl připraveného Josefa Jíchy, který z první poslal kotouč do prázdné brány, čímž uzavřel brankový účet dnešního utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov):Dnešní utkání rozhodly naše využité přesilovky. Konečně se nám to povedlo a dát čtyři branky z přesilovek? To je bomba! Skvělý výkon, kluci bojovali, gólman předvedl skvělé zákroky a podržel nás. Všechno se povedlo, klukům děkuji za tento výkon.