Zápas - mládež 22. 12. 2015, Martin Stříbrný

Junioři nezvládli třetí třetinu a Vítkovice se radují

L i t v í n o v - Litvínovští junioři nedokázali navázat na včerejší bezchybný výkon proti Třinci, když dnes podlehli Vítkovicím 3:6. Mohla za to především třetí třetina, kterou Severočeši prohráli vysoko 0:4. O branky chemiků se postarali Jaroslav Šimeček, Petr Ujfaluši a Josef Stříbrný.

30., 22.12.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Vítkovice Ridera
HC VERVA Litvínov HC Vítkovice Ridera
3 6
  • Třetiny

    1:0, 2:2, 0:4

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Brzek, Brejžek, Šíp, Vostárek, Šefl – Havelka, Reichel, Bečvář, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Helt, Ujfaluši, Jícha, Šimeček.

  • Sestava hostů

    Šimeček (Wanecki) – Adamík, Šendera, Ďurkáč, Krčmář, Charvát, Gabrhelík – Žiak, Spratek, Kafka, Kmošek, Malina, Danielčak, Šala, Raška, Hartmann.


Reportáž

První třetina utkání se hrála v dobrém tempu, které určovali domácí chemici. Ti si vytvářeli jednu šanci za druhou, prosadili se ale „pouze“ jednou. Stalo se tomu tak ve dvanácté minutě hry. Petr Ujfaluši vystihl rozehrávku Vítkovic, udělal tři rychlé kroky a tvrdou střelou švihem prostřelil bezmocného Šimečka! Další branka i přes mnoho šancí Litvínov už nepadla, a tak se šlo do kabin za jednobrankového vedení pro Severočechy.

Druhá třetina nabídla struhující podívanou. Vítkovice se osmělily a byly domácím zdatným soupeřem! Dvě minuty po začátku hry bylo srovnáno. Jakub Ďurkáč vypálil od modré čáry a Spěšný se po jeho pokusu natahoval marně. O dvě minuty později už byly Vítkovice ve vedení! Josef Danielčak využil zaváhání domácího útočníka a jel sám na bránu Litvínova. Samostatný nájezd vyřešil parádní ranou do víka brány a hosté šli poprvé v utkání do vedení.

To jim vydrželo až do poloviny utkání. V té vstřelili domácí neskutečnou branku. Josef Stříbrný ve vlastním oslabení ukradl kotouč z hole jednomu obránci Vítkovic a než se ten druhý stihl otočit, už jel sám na Šimečka. Toho si parádní kličkou roztáhl, posunul mu kotouč mezi betony do brány a krásná branka byla na světě! Tentýž lajna Litvínova, tedy druhá, se prosadila minutu před koncem třetiny i potřetí a opět vrátila domácím vedení. Jaroslav Šimeček si chytře našel odražený kotouč na brankovišti Vítkovic, položil si svého jmenovce v bráně hostů a pohodlnou ranou do prázdné brány poslal Litvínov do vedení 3:2.

Ve třetí třetině se vývoj utkání úplně otočil. Litvínovští dostali rychlou branku a vypadli z rytmu. Po dvaceti vteřinách hry ve třetí třetině vyrovnal Daniel Spratek. Ten dostal kotouč do jízdy a krásnou ranou o tyč prostřelil Spěšného. V sedmačtyřicáté minutě šly Vítkovice dokonce do vedení. Lukáš Žiak byl faulován v nájezdu a následující trestné střílení využil jako starý mazák, když ranou do protisměru překonal domácího gólmana.

Netrvalo dlouho a Vítkovice se radovaly z další branky. Dominik Raška si našel vyraženou střelu Hartmanna na brankovišti a pohotovou dorážkou vyhnal Spěšného z domácí brány. Ani náhradní brankář Sklíba si neudržel příliš dlouho čisté konto. Matěj Šala vypálil osm minut před koncem utkání od modré a jeho rána skončila až za zády nezahřátého gólmana Litvínova. Další branka v utkání už nepadla, a tak se Vítkovice mohly radovat z vítězství 6:3!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov): -.