Zápas - mládež 26. 11. 2015, Martin Stříbrný

Chemici byli bez nároku, Dynamo doma zvítězilo vysoko 6:1

P a r d u b i c e - Před malou chvílí skončilo mistrovské utkání mezi juniory Pardubic a juniory Litvínova. Utkání se lépe vydařilo Dynamu, když porazilo Litvínov vysoko 6:1. O jedinou branku Severočechů se postaral Jaroslav Šimeček.

23., 26.11.2015
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
6 1
  • Třetiny

    1:1, 2:0, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Červený (Husár) – Beran, Faltys, Horyna, Kučera, Šklíba – Barkóci, Benýšek, Dušek, Hlaváček, Hoskovec, Krajňák, Kusý, Martinec, Panna, Pipek, Rohlík, Velinský, Voženílek.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Brejžek, Březák, Brzek, Franc, Jonák, Šesták, Šíp, Vostárek – Bárdoš, Jícha, Najman, Reichel, Šimeček, Sklenička, Střibrný, Ujfaluši.


Reportáž

Hned ze začátku utkání měli Litvínovští k dispozici dvě přesilové hry, jenže ani jednu nedokázali využít, navíc jednu obrovskou šanci měli domácí. K jejich smůle ale Rohlík z mezikruží napálil pouze horní tyč brány. Severočeši nemuseli kvůli dvěma nevyužitým přesilovým hrám smutnit, jelikož v patnácté minutě šli do vedení. Jaroslav Šimeček dostal od Březáka pěknou přihrávku mezi obránce a jel sám na Červeného. Toho si parádně vymíchal, a nakonec celé akce zasouval kotouč do prázdné brány – 0:1.

Úkol Litvínova byl jasný – udržet si své překvapivé vedení do třetiny. To se jim ale splnit nepovedlo, jelikož Pardubičtí dokázali ještě před sirénou vyrovnat. Domácí měli po zbytečném faulu Ujfalušiho k mání přesilovou hru, kterou dokázali využít. Rohlík přihrál na modrou čáru na Lukáše Kučeru, který vypálil a jeho dělová rána se zastavila až v síti za Spěšným – 1:1.

Vstup do druhé třetiny měli domácí ještě lepší, než závěr té minulé, když se z druhé branky radovali už osmnáct vteřin po úvodním vhazování. Beranovu střelu od modré čáry šikovně před Spěšným tečoval Ondřej Panna a Pardubičtí šli do vedení – 2:1. Tento stav vydržel pouhých osm minut, poté se již potřetí v utkání radovali domácí. Hráči Dynama ujeli do rychlého přečíslení, po přihrávce Panny se dostal do slibné pozice Tomáš Pipek, a ten se zakončením do prázdné brány už neměl problém – 3:1.

To nejhorší pro Chemiky přišlo ve třetí třetině, kterou naplno ovládlo domácí Dynamo, které Severočechům nasázelo hned tři další branky. Ve třiačtyřicáté minutě měli hosté přesilovou hru, v té se ale prosadili domácí. Denis Kusý stál ve správný čas na správném místě, když si ho kotouč našel v předbrankovém prostoru a pardubický útočník neměl problém poslat kotouč do sítě – 4:1.

O minutu později měli hosté další přesilovou hru. O to kurióznější je, že se opět prosadily Pardubice. Radek Velinský vystihl přihrávku hostů a dokázal toho využít, když se prosadil ranou nad lapačku Spěšného – 5:1. Poslední branka utkání padla deset minut před koncem utkání, a to když domácí dokázali využít svou přesilovou hru. Přesně do levého rohu Sklíbovy brány se trefil Denis Kusý, který svým gólem uzavřel účet dnešního utkání.

Fanshop