Zápas - mládež 21. 11. 2015, Martin Stříbrný

Strhující utkání mezi Litvínovem a Spartou nakonec vyznělo lépe pro hosty

L i t v í n o v - Fantastické utkání odehráli na ZS Ivana Hlinky junioři Litvínova a Sparty. Po napínavém průběhu utkání se nakonec radují hosté, kteří rozhodli brankou v čase 58:49! Ani dnes bohužel Litvínovští nedokázali ukončit sérii porážek.

22., 21.11.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Sparta Praha
HC VERVA Litvínov HC Sparta Praha
4 5
  • Třetiny

    1:2, 2:1, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek – Kučera, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelář, Jícha, Najman, Šimeček.

  • Sestava hostů

    Pírs (Chour) – Jandus, Knobloch, Bednárik, Kadeřávek, Duben, Zeleňák – Jandus, Michnáč, Lojka, Havel, Klindera, Györi, Kulda, Pulkrab, Schwamberger, Hozák, Sladkovský, Procházka.


Reportáž

Jestliže v dnešním utkání byli hosté považováni za favority, od začátku utkání tomu tak vůbec nebylo. Litvínovští vstoupili do utkání s velkým elánem a Sparťané mohli být rádi, že prvních pět minut ustáli „pouze“ s jednou obdrženou brankou, která padla v čase 2:41. Jaroslav Šimeček našel nádherným pasem mezi obránce rozjetého Tomáše Kučeru, který jel sám na Pírse. Autor první branky věděl, jak s šancí naložit, když parádní ranou do horního růžku brány poprvé v utkání rozvlnil síť a domácí šli do překvapivého vedení – 1:0.

Z toho se Severočeši radovali bez mála osm minut, poté přišla minuta Sparty, která v ní dokázala vstřelit hned dvě branky. V desáté minutě nahodil kotouč na bránu Spěšného Martin Jandus, před domácím gólmanem kotouč ještě tečoval Lukáš Lojka a Spěšný byl bez šance – 1:1. O jednadvacet vteřin později už Sparta vedla. Klinderovo nahození se se štěstím od zadního mantinelu odrazilo na hůl Marka Györiho, jenž už neměl těžkou práci a s chladnou hlavou doklepl kotouč do prázdné brány – 1:2.

Podobně jako Sparťanům, tak i domácím se ve druhé třetině povedl dokonalý obrat. Ve čtyřiadvacáté minutě přišla parádní akce domácího týmu a vyrovnání. Brejžek přenechal na modré čáře kotouč Kristianovi Reichlovi, ten proskočil mezi obránci a jel sám na Pírse. Toho oklamal bekhendovým blafákem a bylo srovnáno – 2:2. Tentýž hráč se prosadil ve druhé třetině ještě jednou, tentokrát už to byla branka, která přinesla Litvínovu vedení. Šimeček se za bránou zbavil bránícího hráče, poslal ho na kruhy na Kristiana Reichla, a ten ranou švihem pomocí levé tyčky brány překonal Pírse podruhé – 3:2.

O minutu později se nechal zbytečně vyloučit Brzek, čímž nabídl Spartě příležitost k vyrovnání, a ta byla využita. Ve velké skrumáži před Spěšným se nejlépe zorientoval hostující Vojtěch Kulda a i s trochou štěstí propasíroval kotouč po nohou Spěšného do brány – 3:3. Domácí mohli jít v závěru třetiny do vedení, jenže se jim to nepovedlo. Stříbrný si sjel pro přihrávku mezi kruhy, jenže Pírs byl na jeho ránu připraven, a také ji lapil do své výstroje.

To nejlepší teprve přišlo a nejzajímavější přišlo až ve třetí třetině. Vedení svému týmu vrátil v osmačtyřicáté minutě Martin Jandus. Tomáš Jandus našel svého jmenovce na kruhách, a ten střelou zápěstím poslal kotouč za záda domácího brankáře – 3:4. Houževnatá hra domácích proti favoritovi jim přinesla ovoce. V pětapadesáté minutě našel Bárdoš přihrávkou skrz celé pásmo Jaroslava Šimečka, který přesně mířenou ranou poslal puk za záda přesunujícího se Pírse – 4:4.

Dvě minuty před koncem utkání přišlo zlomové rozhodnutí hlavního rozhodčího, který citlivě vyloučil Bárdoše, a poslal tak domácí do čtyř. Sparťané si s naskytnutou příležitostí věděli rady a rozhodli dnešní utkání ve svůj prospěch. Po nahození Janduse se k volnému kotouči dostal Lukáš Lojka a svižnou ranou z otočky rozhodl celé utkání – 4:5. Domácí v závěru utkání zkusili hru bez brankáře, ve které měli hned dvě velké příležitosti ke skórování, jenže ani jednu nevyužili, a tak se hráči Sparty mohli radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Podle mě jsme dnes odehráli daleko lepší utkání, než to minulé ve čtvrtek. Hráli jsme velmi dobře, na klucích byla vidět bojovnost, což mě těší. Utkání jsme prohráli kvůli, zdali to tak mohu říct, vymyšlenému faulu našeho hráče dvě minuty před koncem utkání.

Fanshop