Zápas - mládež 31. 10. 2015, Martin Stříbrný

Špatný výkon a vysoká porážka juniorů na Kladně 1:7

K l a d n o - Velmi špatné utkání odehráli Litvínovští junioři dnes na Kladně. Na ledě Rytířů podlehli vysoko 1:7 a dá se říci, že za tento výsledek mohou býti rádi. Pro Chemiky je to tak třetí porážka v řadě a propad v tabulce je nemine.

18., 31.10.2015
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
7 1
  • Třetiny

    2:0, 3:0, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Stahl – D. Havelka, Chládek, Bunda, Matula, Malý – Hrabík, Piovarči, Slánský, Kalaj, Patyk, Bláha, Čermák, Borkovec, P. Janeček, Havlůj, Keszi, Kaprál, V. Janeček.

  • Sestava hostů

    Spěšný (41. Sklíba) – Moravec, Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek – Kučera, M. Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Najman, Šimeček.


Reportáž

Domácí vstoupili do utkání ve velkém stylu, prakticky celou třetinu se drželi v útočném pásmu. První branku z tohoto tlaku dokázali vytěžit až v osmé minutě. V přečíslení dva na jednoho vybídl Petr Janeček ke skórování Adama Kalaje, který nad ničím neváhal a hned z první poslal kotouč do prázdné brány. Podruhé se Rytíři prosadili v patnácté minutě. Vincent Keszi tvrdě vypálil od modré čáry, puk z jeho čepel trefil před bránou stínícího Štěpána Bláhu, od jehož brusle se kotouč odrazil za Spěšného záda.

Ve druhé třetině dokonali Rytíři kompletní rozklad Litvínova. V sedmadvacáté minutě šli do tříbrankového vedení. Domácí se dokázali prosadit v signalizované výhodě. První ránu Adama Kalaje dokázal Spešný ještě reflexivním zákrokem vyrazit před sebe, jenže na následnou dorážku Františka Matuly byl již krátký. Poté měli velkou šanci ke skórování hosté, a to když Martin Havelka dostal nabito do mezikruží. Stahl vytěsnil jeho ránu před sebe, kde stál litvínovský Šimeček. Ani ten ale nedokázal dostat kotouč za záda bezchybného brankáře Kladna, který tak stále držel čisté konto.

Poté přišla dvouminutovka, ve které Kladenští rozhodli o tom, že z dnešního utkání získají tři body. Nejprve na 4:0 ve čtyřiatřicáté minutě zvyšoval vedení svého týmu Petr Janeček. Kladenský forvard si našel vyražený kotouč v brankovišti, dojel k němu nejrychleji a pohodlně ho poslal za záda přesouvajícího se Spěšného. Domácí nepotřebovali ani dvě minuty na to, aby hráčům Litvínov vstřelili pověstného „bůra“. Petr Patyk dostal mnoho prostoru na levé straně a přesnou střelou do protějšího růžku brány skóroval.

V sedmačtyřicáté minutě Kladenští vstřelili sovu již šestou branku! Petr Havlůj si v přesilové hře našel kotouč na kruzích a nekompromisní ranou za Sklíbovo záda zvýšil vedení svého týmu. Deset minut před koncem utkání se přeci jenom dočkali čestného gólu. Tomáš Kučera popojel s kotoučem nikým nebráněný na mezikruží a bekhendem poslal kotouč mezi betony Stahla do brány.

Kladenští Rytíři toho ovšem neměli málo a před závěrečnou sirénou dokázali vstřelit ještě jednu branku. Petr Janeček nejprve svou střelou prověřil pozornost Sklíby, ten kotouč vyrazil kousek do strany, který si ovšem opět dojel autor branky, a ten už neměl problém zakončit do prázdné klece. Minutu před koncem měli domácí ještě možnost trestného střílení, Vincent Keszi ho ale neproměnil, a tak se Rytíři mohli radovat z vítězství 7:1.

Fanshop