Zápas - mládež 24. 10. 2015, Martin Stříbrný

Junioři neodkázali vstřelit branku a Indiáni si z Litvínova odváží tři body

L i t v í n o v - Litvínovští junioři odehráli další mistrovské utkání, tentokrát na domácím ledě proti Plzni. Plzenští ukázali svou sílu, když i přes nervózní koncovku uloupily všechny tři body za vítězství 3:0. Hvězdou utkání se stal gólman Plzně Ondřej Kuchař, který dokázal pochytat všech 30 střel domácího týmu!

16., 24.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
0 3
  • Třetiny

    0:1, 0:1, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Moravec, Franc, Šesták, Březák, Brejžek, Brzek, Vostárek – Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Najman, Šimeček.

  • Sestava hostů

    Kuchař (Štekr) – Polívka, Kaňák, Walter, Andrlík, Pokorný – Petráš, Beneš, Švarc, Vlček, Vavřička, Krystl, Rajal, Krliš, Hajšman, Kokoška, Vracovský, Stráský, Suchý.


Reportáž

Úvodní třetina utkání nenabídla špatný hokej, oba týmy si tvořily dobré příležitosti. Hned první velká šance byla k vidění ve třetí minutě, a to když se Suchý spolu s Vavřičkou dostali do přečíslení dva na jednoho. Celá akce byla zakončena ranou Filipa Suchého, kterou ale efektivně lapačkou zneškodnil Spěšný. O dvě minuty později se už ale hosté radovali. Milan Švarc se dostal do dobré střelecké příležitosti a tvrdou ranou pod lapačku domácího brankáře poprvé v utkání rozvlnil síť – 0:1.

Také druhá třetina se hrála v nastoleném trendu, tedy aktivní hra od obou týmů. Větší aktivitou hýřili domácí hráči, jenže z toho nic nebylo, naopak Plzeňští svůj náskok ještě navýšili. Tři minuty do konce třetiny si svou dávku smůly vybral jinak bezchybný domácí gólman Patrik Spěšný. První ránu Šimona Petráše dokázal brankář Litvínova vyrazit, smolně bohužel pouze na hůl Martina Beneše, kterému stačilo trefit poloodkyrtou bránu – 0:2.

Litvínovští se kvůli své nedisciplinovanosti v první polovině třetí třetiny sami připravili o možný tlak na Plzeň v závěru utkání. První přesilovou hru nedokázali Plzeňští využít, tu druhou po zbytečném faulu Skleničky už ano. Tomáš Andrlík projel středním pásmem jako nůž máslem, následně i nikým nebráněný vypálil a jeho rána i s trochou štěstí prošla skrze výstroj Spěšného do sítě – 0:3.

Zbytek utkání se odehrával ve velice najaté atmosféře. Vše začalo po ostrém zákroku Martina Havelky, po kterém se hráč Plzně dostával na střídačku za pomocí spoluhráčů. Další olej do ohně přilil Brejžek, který čistě ale tvrdě na polovině hřiště odrovnal dalšího hráče Plzně. Jediné, co hře chybělo, byla branka, které se už diváci nedočkali, a tak si Plzeň odváží z Litvínova tři body za přesvědčivé vítězství 3:0.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov):Když nedáme za celé utkání ani jeden gól, tak je těžké vyhrát. Plzeň dnes hrála velice dobře, moc šancí nám nepovolila. Potřebovali jsme dát alespoň jeden gól, aby nás to nakopl, jenže se nám to nepovedlo a Plzeň zřejmě poprávu zvítězila.