Zápas - mládež 17. 10. 2015, Martin Stříbrný

Junioři po fotbalovém výsledku prohráli a vítězná šňůra končí

L i t v í n o v - Po čtyřech vyhraných utkání v řadě končí porážkou pěkná série litvínovských juniorů. Junioři padli na domácím ledě Dukle Jihlavě 0:1, když jediná branka padla necelé dvě minuty před koncem utkání.

14., 17.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
0 1
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Jonák, Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek – Kučera, Stříbrný "A", Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši "A", Chmelař, Jícha, Šimeček "C".

  • Sestava hostů

    Škarek (Brož) – Pospíchal, Půža "A", Váňa, Vlček, Kadlec, Hohl "C" – Vala, Dufek, Ondráček, Balaštík, Dvořák, Kolouch, Bambula, Marcilis "A", Peschout.


Reportáž

První třetina se hrála na nahoru dolu, jenom díky skvělým zákrokům gólmanů se stav stále neměnil. Oba týmy měly k dispozici dvě přesilovky. Na domácí straně se faulem dvakrát provinil Josef Jícha, jenže ani jeden jeho zkratů zůstal nepotrestán. Na druhé straně se fauly provinili Aleš Dufek a Jiří Ondráček, jenže ani jejich fauly nebyly potrestány, a tak se šlo do kabin za bezbrankové remízy.

Prvních deset minuty druhé třetiny bylo hodně kouskováno. Jak Litvínovští, tak Jihlavští se opět nedovolenými zákroky vyfaulovali, opět ani jeden tým ten druhý neodkázal potrestat brankou. První větší šanci měl až v sedmatřicáté minutě hostující Pospíšil. Ten pálil z dobré pozice na bránu Spěšného, domácí gólman ale vytasil svůj beton a kotouč poslal do bezpečí. Další větší šance už nebyla, a tak i po druhé třetině se šlo do kabin za „chudého“ stavu 0:0.

V nastoleném trendu pokračovaly oba týmy i v poslední periodě. Domácí měli ze hry trochu více, ovšem nevyužili mnoho příležitostí. Velkou šanci spálil pět minut před koncem Jaroslav Šimeček. K domácímu forwardovi se dostal kotouč po ose Ujfaluši – Stříbrný a Šimeček jel ze strany sám na Škarka. Toho ovšem nepříliš mířenou ranou nechal vyniknout.

V čase 58:16 přišel zlomový okamžik celého utkání. Hlavní rozhodčí Bejček velmi citlivě poslal za podražení na trestnou lavici Jíchu, čímž poskytl Jihlavě možnost přesilové hry. S tímto rozhodnutím nebyla spokojena domácí střídačka, domácí trenér Jindřich Kotrla a ani celé domácí publikum. Jenže sudí si stál za svým a hra mohla pokračovat. Jihlavě stačilo pouze osm vteřin na to, aby rozhodla utkání. Jiří Bambula vypálil z vrcholku kruhu a mezi betony prostřelil Patrika Spěšného. Litvínovští se již na nic nezmohli, a tak se Jihlavští radovali ze zisku tří bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jindřich Kotrla (HC Litvínov):
Kluci odvedli výborný výkon. Na to, že hrajeme dva zápasy po sobě na patnáct lidí, to bylo super včera i dneska. Až je mi líto, že byl v posledních dvou minutách zápas ovlivněn rozhodčím a vymyšleným faulem.

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava):
Bylo to vydřené vítězství. Je vidět, že oba dva týmy se trošku trápí v koncovce. Domácí včera vyhráli 6:3, takže góly daly a dneska by se jim nějaký hodil. Bylo to čekání na chybu. Myslím si, že skvělé výkony podali oba dva brankáři. Nakonec jsme byli šťastnějším týmem a dokázali jsme jednu z mnoha přesilovek, které nám v zápase nešli, využít a dát rozhodující gól.

Fanshop