Zápas - mládež 09. 10. 2015, Martin Stříbrný

Junioři opět nasázeli šest branek a porazili Ševce vysoko 6:1

L i t v í n o v - Další perfektní utkání odehráli Litvínovští junioři, když podruhé za sebou vstřelili v utkání šest branek a opět vyhráli. Tentokrát to na zimním stadionu Ivana Hlinky odnesli Ševci ze Zlína.

11., 09.10.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
6 1
  • Třetiny

    3:0, 3:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek – Kučera, Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Najman, Šimeček.

  • Sestava hostů

    Haloda (21. Barvík) – Kosorin, Sirota, Kužílek, Váňa, Stuchlík, Schmeid, Kolařík – Hlaváč, Gago, Lainka, Stiska, Peška, Horváth, Vyoral, Karafiát, Strmiska, Hladiš, Hořanský.


Reportáž

Utkání začalo ve svižném tempu. Oba týmy se tlačily do zakončení, jenže ne a ne se prosadit. Vše se zlomilo až v desáté minutě první třetiny. Jan Bárdoš si chvíli hrál s pukem za bránou Halody, až nakonec vymyslel geniální přihrávku na Honzu Chmelaře, který svižnou ranou po ledě mezi betony hostujícího gólmana poslal kotouč do sítě – 1:0.

Jednobrankové vedení nevydrželo příliš dlouho, když se o čtyři minuty později radovali domácí podruhé. Jakub Březák pěknou průnikovou přihrávkou našel Jaroslava Šimečka, který jel sám na Halodu. Litvínovský forvard si s touto šancí poradil náramně, když naznačením rameny poslal Halodu na jednu stranu, udělal úkrok na druhou a s klidem poslal kotouč do prázdné brány – 2:0.

Na třetí branku fanoušci nemuseli dlouho čekat. Tři minuty před koncem první třetiny domácí potvrdili svou převahu na ledě, když vstřelili třetí branku. Petr Ujfaluši zavezl kotouč do útočného pásma, zadovkou oslovil Kristiana Reichla, který tvrdou ranou skrz Halodovu výstroj poslal kotouč do sítě – 3:0.

První polovina druhé třetina byla ovlivněna častými vyloučeními. Největší šanci v ní měl po souhře se Stříbrným Kristian Reichel, který ovšem ranou zápěstím z dobré pozice zasáhl pouze rameno Barvíka. Poté následovala série přesilovek pro Zlín, jenže ani jednu z nich nedokázali Ševci využít, a tak hra stále pokračovala za stavu 3:0 pro domácí Chemiky.

Druhá půlka druhé třetině se povedla daleko lépe domácím. Pět minut před koncem třetiny se Litvínovští prosadili počtvrté, když Tomáš Kučera tvrdou ranou po ledě poslal kotouč za záda Barvíka. Pátou branku vstřelili domácí ani ne minutu na to. Martin Franc od mantinelu poslal kotouč na hůl Josefa Jíchy, který z bezprostřední blízkosti dotlačil kotouč do hostující brány – 5:0.

Ani pět branek domácím nestačilo, když i nadále nešetřili svého soupeře. V čase 38:18 si vybral slabší chvíli Adam Barvík, když lehké nahození David Vostárka skončilo za jeho zády a Litvínovští vedli již 6:0. Necelou minutu před koncem třetiny se ještě udála jedna akce. David Šesták tvrdě, ale pravděpodobně čistě, sestřelil Petra Lanku, který ale naštěstí odjel po svých na střídačku za sportovního potlesku domácího publika.

Třetí třetina se hrála pod přísným metrem rozhodčích, když se v jednu dobu sešli na trestné lavici čtyři hráči Litvínova. Z několika přesilovek se dokázali hráči Zlína prosadit. V osmačtyřicáté minutě napřáhl na modré čáře Michal Stuchlík a parádní ranou překazil Spěšnému druhé čistí konto v řadě.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Jsem rád, že jsme dokázali navázat na to poslední vítězné utkání s Plzní. Zaznamenali jsme dobrý vstup do utkání, ani ta druhá třetina nebyla vůbec špatná. Ve třetí už to trošku polevilo, ale to bylo asi tím výsledkem. Musím kluky pochválit za dobře odvedenou práci.