Zápas - mládež 26. 09. 2015, Martin Stříbrný

Junioři nezvládli duel na ledě Rytířů a znovu prohráli

K l a d n o - Vyrovnané utkání odehráli Litvínovští junioři na ledě Rytířů z Kladna. V utkání dvakrát vedli o dvě branky, jenže Kladno vždy svou ztrátu dotáhli, a nakonec se radují z vítězství 5:3.

8., 26.09.2015
logo Rytíři Kladno
logo HC VERVA Litvínov
Rytíři Kladno HC VERVA Litvínov
5 3
  • Třetiny

    1:2, 2:1, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Jiroušek (Zázvorka) – Havelka, Zelingr, Matula (C), Chládek, Balcar – Janeček, Pivovarči, Slánský, Křepelka (A), Patyk, Š. Bláha, Čermák, Hajný, Havlůj, Keszi, Kaprál, Miura, Hrabík.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Moravec, Franc, Šesták, Březák, Brzek, Brejžek, Vostárek – Kučera, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši (A), Chmelař, Jícha, Šimeček (C).


Reportáž

Začátek utkání se hrál ve velkém tempu. Nejprve ve třetí minutě pálil po přihrávce Havlůje z dobré pozice Miura, jenže jeho ránu dokázal betonem Spěšný vytěsnit mimo tři tyče své brány. O minutu později se radovali hosté, kteří vstřelili první branku utkání. Bárdoš poslal kotouč do rohu kluziště Jindřichu Skleničkovi, který to z těžké pozice zkusil a i k jeho překvapení, puk skončil v bráně za zády Jirouška.

Ve čtrnácté minutě se hosté radovali již z dvoubrankového vedení. V dnešním utkání agilní Josef Stříbrný si u kladenské střídačky obhodil hned dva hráče Kladna a rychle se dostal do úniku na Jirouška. Litvínovský útočník nic nevymýšlel a rychlou ranou rozvlnil síť. Ještě před koncem první třetiny se ale hosté dokázali dotáhnout na rozdíl jedné branky. Janeček našel před Spěšným volného Petra Havlůje, který tvrdou ranou prodral kotouč do brány. To bylo v této třetině vše, do kabin se šlo za jednobrankového vedení pro Severočechy.

Vstup do druhé třetiny se také povedl lépe hostům, kteří své vedení zvýšili opět na dvě branky. Kladenský Balcar se nechal v souboji jeden na jednoho oklamat Jaroslavem Šimečkem, který měl před sebou už jen Jirouška. Litvínovský forvard zachoval klidnou hlavu, trochu si potáhl kotouč a technickou ranou skóroval. Hráčům Litvínova se poté naskytla příležitost přesilové hry, tu ale nevyužili, a tak přišel trest v podobě kladenské branky.

V sedmatřicáté minutě si slabou chvilku vybral Patrik Spěšný. Ten totiž Bláhovo slabé nahození od modré vyrazil pouze před sebe, kde stál dobře postavený Vincent Keszi, který už pálil do odkryté klece. O minutu později se domácí radovali potřetí a stav utkání byl srovnán. Petr Janeček se pěkně uvolnil u pravého mantinelu, následným pasem oslovil Petra Patyku, který už pouze poslal kotouč za bezmocného Spěšného.

Třetí, a také poslední, třetina utkání se vydařila lépe domácím, kteří v ní rozhodli o tom, že dnes získají tři body. V padesáté minutě vystřelil vítěznou branku svého týmu Yuki Miura. Hráč Kladna dokázal před Spěšným tečovat ránu Petra Janečka tak, že hostující brankář již neodkázal brance zabránit. Šestadvacet vteřin před koncem ještě domácí vstřelili branku do odkryté klece. Yuki Miura se dokázal dostat před hostujícího obránce, a poté již pohodlně dovezl kotouč do odkryté brány.

Fanshop