Zápas - mládež 17. 09. 2015, Martin Stříbrný

Junioři podlehli Indiánům a ani na počtvrté nedokázali zvítězit

P l z e ň - Dnes ve večerních hodinách se odehrálo utkání juniorů na ledě Plzně mezi domácími Indiány a hráči Litvínova. Litvínovští se snažili o první vítězství v sezoně, to ale ani dnes nepřišlo, a tak se o něj budou muset poprat v sobotu na domácím ledě, kde přivítají Karlovy Vary.

5., 17.09.2015
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Štekr (Zeman) – Kvasnička, Polívka, Kaňák, Walter – Beneš, Švarc, Vlček, Vavřička, Kučera Tomáš I., Krystl, Rajal, Krliš, Hajšman, Kokoška, Vracovský, Suchý, Stránský.

  • Sestava hostů

    Spěšný (Sklíba) – Franc, Šesták, Březák, Brejžek, Kučera Tomáš II., Havelka, Reichel, Stříbrný, Bárdoš, Sklenička, Ujfaluši, Chmelař, Jícha, Šimeček.


Reportáž

Pořádně s vervou do zápasu vletěli hosté z Litvínova, kteří od začátku značně zatápěli Plzeňanům. První branku přesto přihlížející diváci viděli až po patnácti minutách hry, kdy se v přesilové hře prosadil litvínovský Jaroslav Šimeček. Odpověď indiánů byla ale blesková, kdy ze souhry své lajny vytěžil srovnání Ivan Vlček. Západočechy ale držel v první části svými jistými zákroky gólman Štekr, jenž zlikvidoval několik nebezpečných příležitostí nabuzeného soupeře.

Zařadit vyšší rychlostní stupeň se povedlo domácímu týmu po první přestávce. Tlak indiánů přetavil ve vedoucí branku Jiří Stráský. Litvínov se dostával dopředu při rychlých protiútocích, které vznikaly při aktivní hře Západočechů směrem dopředu. Hosté se navíc po celé utkání snažili hrát hodně tvrdě, což několik plzeňských hráčů u mantinelu značně pocítilo na vlastní kůži.

Plzeňská defenzíva držela hosty na uzdě až ke konci druhé části, kdy po faulu Milana Švarce dostali k dispozici přesilovou hru. S početní výhodu naložil Litvínov nejlépe, jak mohl. Martin Franc napřáhl od modré a jeho rána po dvou tečích nakonec zapadla za bezmocného brankáře Štekra.

Odpor soupeře zlomili plzeňské mladé pušky ve třetí periodě, kdy prolomili svoji nepřízeň osudu při přesilových hrách. Do vedení nejprve poslal svůj tým v dvojnásobné početní výhodě Martin Beneš, který stál na správném místě, kam byla zblokována tvrdá rána Jana Walter od modré čáry. Plzeňský forward se poté nerozpakoval a z voleje poslal puk do sítě. Radost Plzně stoupla ještě o pár minut později, kdy tvrdá dělovka od modré čáry v podání Václav Krliše zapadla přesně do horního růžku branky.

Litvínovští se ale rozhodně nechtěli vzdát bez boje a zásluhou rychlé branky Jana Chmelaře zadělali na drama. Hektický závěr duelu ale indiáni i s přispěním jistého výkonu gólmana Štekra zvládli a mohli se radovat z vydřeného vítězství, které jim nadále zajistilo vedení v DHL extralize juniorů. Litvínov naopak po tuhém boji nezískal ani bod a zůstává nadále poslední.

Fanshop