Zápasy 01. 03. 2016, Redakce

V Olomouci špatná druhá třetina. Trefil se jen Hanzl

Po čtyřbrankové olomoucké smršti ve druhé třetině ztratil Litvínov po přestávce i čtvrtý zápas venku. V předposledním kole základní části v závěru už jen korigoval a play out začne v úterý 8. 3. venku. Doma se poprvé představí příští týden v pátek.

51. kolo, 01.03.2016, ZS, Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    0:0, 4:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Konrád – Skrbek, Vyrůbalík, Houdek, Staněk, Jaroměřský, Ondrušek – Rác, Herman, Buc – Eberle, Řípa, Holec – Skladaný, Húževka, Mikúš – Pekr, Kucharczyk, Vodný. Připraven Urbisch. Trenéři Venera a Tomajko

  • Sestava hostů

    Petrásek – Pavelka, Chaloupka – Sklenička, Pavlík - Frolo, Gula - Jánský, Hübl, Gerhát - Martynek, Hanzl, Trávníček - Duda, K. Reichel, Hořava - Jurčík, Válek, Piroš. Připraven Řehoř. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

Ke zraněným Lukešovi a Doležalovi přibyl v týmu Vervy před zápasem na Hané také obránce Kubát, ale nemělo by jít o dlouhodobou záležitost. Do sestavy se vrátil Sklenička.

Domácí v bouřlivé atmosféře začali s chutí, Vervě se však na rozdíl od zápasu v Pardubicích podařilo v první třetině jejich nápor zachytit. Alespoň do té míry, že nedostala gól. Poté, co se černí usadili poprvé na delší dobu v útočném pásmu, vynutili si faul Houdka. Větší tlak ale v přesilovce nepřišel, jen pár střel.

Před Petráskem bylo občas větší horko, největší asi v 15. minutě. Gólman si však vždy za asistence spoluhráčů poradil. V polovině třetiny byl podle všeho zasažen v obličeji holí Válek, sudí ale poslali ven až Dudu o dvě minuty později, který podle nich nedovoleně atakoval soupeře v šanci. Ze strany hostů vypadalo dobře vybídnutí Martynka k teči Trávníčkem, skončilo ale vedle.

Zápas rozhodla pětiminutovka Olomouce ve druhé třetině. Nikdo už se nedoví, jak by se utkání vyvíjelo, kdyby tlak Hanzlovy formace těsně před úvodním gólem skončil brankou na druhé straně. Byly z toho ale jen v krátkém sledu dramatické situace, stav se po Konrádově zásazích měnil až potom k radosti olomouckých fandů a ne litvínovského hloučku. Zblízka dorážel Herman.

Stejný hráč měl při vyloučení Hanzla proti sobě v polovině zápasu už jen odkrytou klec a ještě v téže minutě prostřelil Petráska potřetí Mikuš. Pavelka našel v přečíslení Martynka, ale ten puk zpracovával a Konrád pak už byl proti jeho střele připravený. Gólová mohla být také pohotová Válkova střela.

Po Holcově čtvrtém zásahu, který se uvolnil mezi kruhy, šli Olomoučtí do kabin ještě ve větším klidu. Protivníka přehráli a dařilo se jim i střelecky. Verva v poslední minutě druhé třetiny nastřelila tyč a symbolicky tak završila svou nejhorší dvacetiminutovku za poslední dny.

Po další změně stran se stal druhým vyloučeným hráčem „Mory“ Skladaný a díky dobré reakci na nedůrazné vyhození domácích Verva snížila. Pavlík vypálil od modré puk a jeho střelu úspěšně tečoval Hanzl.

Za chvíli to mohlo být 4:2 po gólovce Jurčíka, kterého našel před brankou Hübl. Pak se hra znovu vyrovnala, v závěru už byl zase často v permanenci Petrásek. V 58. minutě tlačila čtvrtá řada Vervy. Jurčík pak naštvaně tloukl holí o led, k brance bylo blízko, ale nepadla.

Olomouc s velkou touhou po zajištění přímého postupu do čtvrtfinále a s podporou diváků zápas doma zvládla lépe než soupeř ve všech činnostech. V kombinaci s dalšími výsledky rozhodlo 51. kolo o tom, že Litvínov půjde do play out z 13. místa, začít by tedy měl v úterý 8. 3. v Pardubicích. Rozpis zápasů HCVL najdete v příslušné kapitole a v článku na hlavní straně.

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko: "Špatně jsme zápas začali, nebylo to z naší strany to pravé. Litvínov hrál ze začátku tak, jak jsme chtěli hrát my. Ve druhé části jsme se o sto procent zlepšili. Víc jsme stříleli, z čehož padly branky. Se sestavou jsme chtěli v průběhu zápasu něco udělat, protože po zranění Laše jsme stále hledali správné složení. Po první třetině jsme tak chtěli dát týmu nový impuls. Je fantastické, že jsme ve čtvrtfinále a půjdeme to po zápase oslavit. V play off budeme hrát tak, abychom postoupili."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Domácí nás svou agresivní hrou zatlačili a podařilo se jim vstřelit čtyři branky, které rozhodly utkání. Ve třetí třetině si výsledek hlídali. Měli jsme nějaké šance, ale dostali se jen k jediné brance, takže soupeř zaslouženě vyhrál. Věděli jsme, že Olomouc ve druhé třetině přidá a více po nás půjde, ale bohužel jsme na to nedokázali zareagovat."

Fanshop