Zápasy 19. 02. 2016, Redakce

Gól na 4:3 v 58. minutě vítězný nebyl

Čtyři branky nestačily Vervě doma na vítězství, i když ještě v 59. minutě vedla 4:3. Po sérii vyloučení v závěru zápasu ale utkání ztratila v prodloužení.

46. kolo, 19.02.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
4 5p
  • Třetiny

    0:1, 2:1, 2:2 - 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Pavlík – Pavelka, Gula – Frolo, Chaloupka - Gerhát, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček - Duda, Piroš, Hořava – Jurčík, Reichel, J. Doležal - Válek. Připraven Řehoř. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Holub, Ovčačík, Rýgl - Jarůšek, Výborný, Pabiška - Klimenta, Urban, Pacovský - Hyka, Klepiš, Lenc - Bárta, Hruška, Kubica. Připraven Růžička. Trenéři Výborný a Jelínek


Reportáž

Verva nasadila do hry znovu brankáře Petráska (s Řehořem za zády) a přeskládala složení třetí a čtvrté formace. Do druhé se po trestu vrátil Michal Trávníček. Boleslav překvapila své fanoušky domácí porážkou s Vary a od úvodního bully se v Litvínově snažila reputaci si napravit.

Komu přinese štěstí vysypané sklo za litvínovskou brankou při rozbruslení? Už v 1. minutě se do přečíslení dva na jednoho prodral se spoluhráčem Urban. Odpověděl Piroš, ale čas ke střele prováhal. A ve 3. minutě už se měnil stav, u jedné tyčky se ještě Petrásek včas zorientoval, u druhé už to proti všudybylovi Výbornému nestihl, 0:1.

Pacovského trest Litvínov nevyužil a v 8. minutě největší možnost chytil Hanzlovi Rittich. V závěru třetiny rozdali sudí 26 trestných minut.

Nejprve menší trest Kubátovi. V přesilovce Boleslavi fauloval Urban, clonící před Petráskem. A navrch dostal osobní trest. Hosté se dostali do brejku a velkého přečíslení, ale nedali. Dvě vteřiny před sirénou se provinil Frolo a rovněž inkasoval "panenku" navrch.

Hned po změně stran Lukeš po objetí branky vystřelil a puk se objevil těsně vedle tyčky. Vyloučení Holuba přineslo první gól Vervy po reprezentační přestávce z Hüblovy hole. Stejný hráč byl vyloučen znovu ve 29. minutě a to padly góly dokonce dva. Nejprve laxnost domácí defenzívy potrestal v oslabení Trončinský, ale vzápětí odpověděl Duda. Překvapil Ritticha a vstřelil svůj první gól ve žlutočerném dresu.

Ve 32. minutě odkulhal do kabiny Kubica. Pak měl dvě šance Hübl, ani z jedné nezapršelo. Trávníček fauloval ve 34. minutě kolenem, ale jeho spoluhráči sklidili potlesk za dlouhou úspěšnou pasáž bránění, během nějž i ohrozili klec soupeře.

Po 58 vteřinách třetího dějství napřáhl po buly Hořava a dlouhý Rittich se natahoval marně, 3:2. Domácí pak nevyužili dvě přesilovky (2x Lenc) a potrestal je za to Pabiška, v přečíslení trefil přesně nahoru.

Ještě tři minuty před koncem se hrálo 3:3, ale zdaleka to nemělo být vše... Hanzl vymyslel vtipným obloučkem zpoza branky šanci pro Martynka a ten ji z otočky proměnil, 4:3. V čase 57:45 byl za vražení vyloučen Piroš a čtyři vteřiny po něm zasáhl po buly nešťastně do obličeje Hübl Výborného.

Hosté tak hráli dlouho pět na tři, a když se jim nedařilo, po oddechovém čase odvolali i brankáře (6/3). Stříteský následně z horní hranice levého kruhu ranou z voleje vyrovnal. Pak ještě rozhodčí vyloučili Pavelku a stále zbývalo dost času. Litvínov tak mohl přijít i o bod... Ubránil se, v nastaveném čase však už ne, po 62 vteřinách rozhodl po rychlých přihrávkách Klepiš.

"Tohle asi vezmu na sebe, udělal jsem hloupý faul. Pak přišel ještě nešťastný faul Vikiho (Hübla, pozn. red.), to se stane, ale takový faul nemůžu udělat," kál se po zápase Kamil Piroš. Radek Duda: "V naší situaci je to průšvih, potřebujeme dělat tři body, ale to je taky hokej, bohužel. Vary hrají jiný hokej než Litvínov, spíš defenzívní s čekáním na šance, tady se v pěti útočí i brání a na to musíte mít sílu, dynamiku. Ta mi trochu chyběla, musel jsem si po příchodu zvykat, navíc tam byla pauza po ukončení angažmá."

Litvínov stáhl odstup na dvanácté místo ze čtyř na tři body, ale mohl o víc...

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "My jsme měli v první třetině příliš velký respekt, úplně ale zbytečně. Řekli jsme si potom, že musíme začít hrát úplně jinak a kluci si to uvědomili. V poslední třetině jsme věřili, že bychom utkání mohli urvat pro sebe, ale individuálními chybami jsme pustili soupeře k sobě a pak si prohráli zápas zbytečnými fauly."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marian Jelínek: "Po středečním výkonu jsme sem jeli s tím, že styl týmu, který hraje s velkým úsilím, nám příliš nesedí. V první třetině jsme hráli velice dobře, aktivně, ale od 12. minuty soupeř vyrovnal hru. Ve druhé třetině byl jasně lepší Litvínov. Třetí část jsme chtěli zvrátit, ale inkasovali jsme. V závěru, jak jste viděli, to už byla taková hektika... Tonoucí se stébla chytá, byli jsme rádi, že jsme vyrovnali a poté získali i druhý bod."