Zápasy 07. 02. 2016, Redakce

Úspěšný finiš před pauzou! Trávníček skolil Hollwega

Poprvé v sezóně slaví Verva třetí tříbodové vítězství za sebou, skóre z posledních tří zápasů má 14:3... Základním kamenem byl opět výkon brankáře Petráska.

44. kolo, 07.02.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
3 1
  • Třetiny

    0:0, 3:0, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík – Frolo, Černý – Gerhát, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Hořava, K. Reichel, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Řehoř. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Machovský - Jeřábek, Kudroč - Sklenička, Kadlec - Moravčík, Kubka - Pulpán - Kubalík, Kracík, Indrák - Johnson, Bližňák, Kratěna - Svoboda, Preisinger, Hrňa - Poletín, Lev, Hollweg. Připraven Polívka. Trenéři Straka a Čihák


Reportáž

Gula, Sklenička a Jánský chyběli trenérům Vervy v nedělním utkání. Odpočívali Janus, Duda a Šrámek, který se rozehrává v Mostě. V šesti obráncích tak opět nechyběl střelec z Brna Kamil Černý. Hosté vyrukovali i se zlým mužem Hollwegem a v brance s čerstvým reprezentantem Machovským.

Utkání mělo slavnostní úvod. Květa Pecková z českého výboru Fair play předala Patriku Spěšnému z HC Litvínov evropskou cenu FLAME za jeho čestný čin (odmítnutí pokusu ovlivnit zápas).

První část branku ani příliš vyložených šancí nepřinesla. Aktivnější byla Plzeň. Největší v modrém měl ve 13. minutě Kratěna, který byl sám před brankou, Petrásek se však vyznamenal. A později znovu, zákrokem lapačkou proti střele do protipohybu. Vyloučení byli v 6. minutě Frolo a v 18. Jeřábek. Ve 20. minutě si vyjel do šance Hanzl, Machovský byl však také pozorný.

Ale po změně stran kapituloval třikrát! Domácí dokázali, že s koncovkou v posledních dnech nemají problémy. První se opřel do puku Pavelka, 1:0 po akci druhé formace. Brzy po něm Hübl poté, co s Gerhátem a Lukešem vyšachovali obranu soupeře a první centr Vervy zakončoval z úhlu už do prázdné branky, 2:0. Vzápětí hosté po akci dva na jednoho a souboji zbourali litvínovskou branku i s jejím ochráncem. Ten zlikvidoval i Poletínovu šanci. Hosté drželi krok herně, ne však brankově. Potvrdila to další nevyužitá možnost Kratěny.

Za vyloučení Skleničky Škoda zaplatila, Kubát propálil všechno, 3:0! Minutu na to se přitvrdilo, Trávníček v krátkém souboji přemohl Johnsona. Ale nemělo to být ještě všechno co se boxu týče... Litvínov nastřelil Martynkem břevno! Možnou korekci hostům pak v závěru třetiny znesnadnily fauly Kudroče a Hollwega.

Po změně stran zápas pro diváky vygradoval ve rvačce Trávníčka a Hollwega. "Když nám stejný hráč potřetí za sebou vjede do gólmana a rozhodčí mi pořád říká, že nic, musel jsem nějak zareagovat," vysvětloval po zápase situaci před první rvačkou kapitán HCVL Michal Trávníček. "Hollweg si mě pak celé střídání hledal, tam to bylo jiné." I tento souboj vyhrál, vyhlášeného bijce složil na lopatky s přetaženým dresem přes hlavu. Diváci to vděčně, bouřlivě (a po záznamu na obrazovce i opakovaně) kvitovali. Skalpy obou amerických hráčů v jediném dni.

Litvínov v úvodu třetí třetiny ubránil dvě oslabení (Kubát a Frolo), mohl zvýšit (brejk Hanzla s Martynkem a pak sólo Hanzla, kterého vyslal do úniku Piroš), ale nakonec se půldruhé minuty před koncem usmálo štěstí na hosty. Po nedůrazu v domácí obraně a nastřelené tyči snížil zblízka Poletín. Power play, respektivě její pokračování, hostům zmařil faulem Kubalík.

Verva prokázala zlepšenou formu a třetí výhrou v řadě stahuje svůj odstup na dvanácté místo. Jaký bude finiš?

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Začali jsme opatrně, měli jsme myslím zbytečný respekt ze soupeře, který hrál kvalitní, jednoduchý hokej. V kabině jsme si řekli, že to musímě změnit a ve druhé třetině se to stalo. Začali jsme hrát hokej, co hrajeme už šestý zápas, vycházející z agresivity a zodpovědné obrany. Padly nám tak góly, pak přišlo praní a potyčky, to k tomu patří a divák to má rád. Soupeř, když prohrává, tak to zkusí touhle formou, to je logické. Ale nenechali jsme se úplně do toho vtáhnout, poprali jsme se a šli od toho. Výkon našeho brankáře je vynikající, to bych chtěl zmínit, protože už je to dlouhodobé. Jsme rádi, že jsme vyhráli, protože chceme získávat co nejvíce bodů do konce základní části. Rvačka? Nebyla bůvhvíjak dlouhá, důležité je, že se kapitán za mužstvo postavil."

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák: "Narazili jsme na soupeře, kterému se v posledních zápasech daří, bylo opravdu otázkou času, kdy se Litvínov chytne. Mají kvalitní tým i hráče a v posledních zápasech to dokázali. V první třetině jsme hráli dobře, byli jsme aktivní, tlačili se do branky. Bohužel ve druhé třetině jsme zaspali a rychle prohrávali 0:2. Potom jsme dostali i třetí branku. Ve třetí třetině jsme hráli dobře, bylo to vyhrocené, snažili jsme se dát co nejdříve gól, to se nám ale nepodařilo. Litvínov si to pohlídal, dobře bránil a zaslouženě vyhrál."

Fanshop