Zápasy 31. 01. 2016, Redakce

Rekordní přesilovky a rekordních 5 gólů v sezóně! Verva zdolala Hradec

Čtyři využité přesilovky nasměrovaly Litvínov proti Mountfieldu k jasné výhře, kterou HCVL přerušil sérii čtyř porážek. Stadiónem dokonce po dlouhé době obíhala mexická vlna.

42. kolo, 31.01.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
5 1
  • Třetiny

    1:1, 3:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Petrásek – Kubát, Pavlík – Černý, Pavelka - Frolo, Gula – Gerhát, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Hořava, K. Reichel, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Řehoř. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Svoboda - Plášil, Pláněk, Frühauf, Hronek, Vašíček, Dietz, Čáp - Dej, Kukumberg, Bednář - Červený, Ihnačák, Honejsek - Courchaine, Vantuch, Köhler - Šimánek, Knotek, Kudrna. Připraven Kacetl. Trenéři Kýhos a Martinec


Reportáž

Obránce Kamil Černý naskočil do hry místo Skleničky, kterého vyřadily zdravotní problémy, jinak poslali trenéři do boje proti čtvrtému celku tabulky shodnou sestavu jako proti Liberci.

Hanzlova řada zahrozila ve 4. minutě, hosté odpověděli brejkem dva na jednoho. Hübl první zahřál trestnou lavici, v závěru přesilovky si Hradečtí vynutili tlak a jedna rána mířila jen centimetry vedle tyče. Jen co se hrálo pět na pět pálil z levého křídla Jurčík a byla tam i dorážka, Svoboda však odolal.

Ven pak šel Kudrna, domácí zahřáli diváky závarem, ne však brankou. Až při trestu Jurčíka vzplály emoce, divákům se jeho údajný prohřešek - filmování - nepozdával. Přesilovku využil Courchaine, projel obranou domácích jako nůž máslem a bekhendem nahoru přesně zakončil, 0:1.

Poslední dvě minuty přinesly Východočechům horké chvilky, po Knotkově vyloučení ještě špatně střídali a draze za to zaplatili. Dvojnásobnou výhodu Verva využila. Po buly přišly krátké rychlé přihrávky a Pavlíkova přízemní přesná střela od modré čáry z voleje k tyči, 1:1.

Druhá část byl z domácí strany dlouho nevídaný kolotoč, na který dokázali posadit vyspělý tým Mountfieldu. Základem tříbrankového vedení po 40 minutách byly ovšem výborné Petráskovy zákroky za stavu 3:1.

Půl minuty po zahájení hry osvědčil důraz Lukeš. Svoboda neudržel puk a probuzený domácí kanonýr jej protlačil za čáru poté, co Hüblova dorážka mířila do tyče. Minutu na to v pokračující přesilovce 5/4 napřáhl na golfák Frolo a přesně z modré čáry trefil milimetrově, 3:1!

Pak přišly Petráskovy chvíle. Hradec přidal, nesnížil ale ani poté, co si vynutil Kubátův faul. Na konci oslabení se Petrásek roztáhl v brance a chytil gólovou střelu po křížné přihrávce. Trest Červeného a třetí využitá přesilovka Vervy za sebou! A důkaz, že si tým naklonil i štěstí: Lukešovo nahození bylo sražené na hůl rozjetého Pavlíka, který se dostal za obránce a v pádu naservíroval puk Hanzlovi, 4:1.

Ve třetí části si žlutí výhru pohlídali. Znovu pomohl Petrásek, krátce po první bully chytil možnost Knotka. Piroš podrážel a Hübl hákoval, ale největší možnost měl domácí kapitán Trávníček - skončila na tyči prázdné branky.

Dejte jim bůra! se v Litvínově skandovalo po dlouhé době. Při vyloučení Vašíčka přání splnil z úhlu Gerhát poté, co Svoboda chytil šanci Hüblovi.

Litvínov poprvé v sezóně nastřílel pět branek a deset kol před koncem oživil své šance. Na co? To ukáží další zápasy...

Robin Hanzl: "Napadalo nám to tam, zaplaťpámbu. Čtyři body z víkendu proti silným týmům? Jsme rádi. Pracujeme na zlepšení už asi dva měsíce. Změnily se tréninky, nevím jestli jsou delší nebo kratší, ale jsou intenzívnější. Dnes to bylo myslím vidět, tak věřím, že budeme podobně pokračovat. Na umístění či nějaké výhledy se nekoukáme."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jiří Šlégr: "Poslední čtyři zápasy hrajeme agresivní hokej, který hrát chceme. První třetina nebyla z naší strany ideální, dost na můj vkus opatrná. Řekli jsme si pak v kabině, že se musíme víc tlačit do brány a výsledek se v podobě gólů dostavil. Ve druhé třetině jsme hráli dobře. Když tam padnou góly, tak se hráčům trošku rozvážou nohy a ruce. Začali jsme hrát takový lehčí hokej, který vypadal hezky. Dali jsme konečně nějaké góly z přesilovek, což rozhodlo. Děkuji mužstvu a především brankáři, protože soupeř měl v první i druhé třetině vyložené šance. Hradec je kvalitní. Radek Duda? Jak jsem řekl po minulém zápase, dohodli jsme se s ním, že zapracujeme na kondici, každý den mu připravujeme trénink."

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Vladimír Kýhos: "Odehráli jsme dobře první třetinu a dostali se i do vedení. Pak jsme špatně vystřídali. Věděli jsme, že má Litvínov dobré přesilovky. Jak jsme skončili první třetinu, tak jsme i začali druhou, za dvě minuty jsme dvakrát inkasovali. Od té doby byli domácí lepší, mimo závěr druhé třetiny, kdy jsme měli šance, abychom korigovali. Litvínov byl lepší hlavně v důrazu a nasazení. My jsme měli problém dostat se k nim před bránu. Oni naopak byli hodně důrazní před naší brankou. My jsme to nepokryli, beci dneska dovolili soupeři dost. Litvínov zaslouženě vyhrál."

Fanshop