Zápasy 15. 01. 2016, Redakce

Drama s Pardubicemi rozhodl Lukeš! Gula byl centimetry od hattricku

1:0, 1:2, 3:2 po nájezdech! Řada vyloučených, emoce na ledě i v hledišti a nakonec dvoubodová výhra Vervy. Nedostala se na 12. místo, ale odskočila na dva body posledním Varům.

36. (ČT), 15.01.2016, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dynamo Pardubice
HC VERVA Litvínov HC Dynamo Pardubice
3sn 2
  • Třetiny

    1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík – Frolo, Gula – Duda, Vantuch, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Hořava, Gerhát, Piroš – Jurčík, Válek, J. Doležal. Připraven Horák. Trenéři Rulík a Šlégr

  • Sestava hostů

    Maxwell - Čáslava, Nedbal - Gregorc, Štajnoch - Havlík, Ščotka - Šeda, Bokroš - Voženílek, Poulíček, Orsava - Marcinko, Redenbach, Sýkora - Kaut, Nahodil, Rapáč - Moučka, Zadina, Panna. Připraven Kristan. Trenéři Král a Zadina


Reportáž

Do boje o první nebarážovou pozici vtrhli lépe hosté. Sýkora už ve 2. minutě zakončoval před Janusem. Gólman Vervy vyrazil v 5. minutě ostrý pokus Redenbacha bez přípravy. Prapor Vervy pozvedla čtvrtá formace, první v 6. minutě zatlačila soupeře.

V 8. minutě hráli domácí první přesilovku, Marcinko podrazil Frola. Tlak žlutých k brance nevedl, i když prostor před brankovištěm rozrážela početná kila a centimetry Lukáše Vantucha. Poulíčka vychytal Janus a na druhé straně se pěkně uvolnil Pavlík. Radost mu zkazila Maxwellova lapačka.

Uhodilo při druhém faulu hostů na Frola (Sýkora). Jiří Gula napřáhl od modré a trefil šibenici, puk navíc zazvonil o tyč. Přesnější to už být nemohlo, 1:0. Takový gól zahřeje, zejména v chladnější hale.

Litvínov hrál po změně stran třetí přesilovku, kterou ale zkrátilo Lukešovo vyloučení. A za chvíli byl poměr trestů srovnán. Po Kubátově prohřešku Nahodilovu možnost v přesilovce zlikvidoval Janus, ale přísné Hanzlovo vyloučení přineslo branku z hole Nahodila. Prosadil se k volnému puku v brankovišti za Janusem, 1:1.

Na ledě plály z domácí strany i střídačky emoce, kapitán Trávníček často (marně) diskutoval se sudími. Za čtyři minuty hosté stav otočili, přesně zamířil Kaut.

Třetí část - a Litvínov se vrátil do zápasu! Vyloučení Gregorce v čase 39:48 znovu potrestal Gula od modré čáry. Pak se teprve začaly dít věci, vlastně tyčky: ve 47. minutě vypálil zdálky Gula, Maxwell ztratil puk z dohledu a ten za ním orazítkoval spojnici... K puku se dostal Trávníček a pálil do tyče znovu! Z protiútoku ujel Sýkora, vracející se Pavelka pomohl Janusovi sólo zlikvidovat. O dvě minuty později protáhl kličku před brankou Nahodil, vystřelil - a znovu tyč! Kubát a Piroš usilovali o vítězný gól, hosté se spíš snažili o brejky.

Šest minut před koncem Vervákům zatrnulo, Chaloupka trefil protihráče výš než je povoleno, šel ven, ale tým se ubránil. Štajnoch trefil od modré další tyčku... V 56. minutě mela! Sudí rozdali na obě strany po šesti trestných minutách.

V prodloužení byli aktivnější hosté, ale v 63. minutě vyháčkoval až do koncovky Kubát (vedle).

Nájezdy jsou loterie a také o štěstí, říkají často trenéři. Jistě, ale u Litvínova už to tolik o náhodě nebude. Znovu byly úspěšné! Hübla v tradiční trojici nahradil Duda, rozhodl Lukeš střelou mezi betony. Na Hanzla už nedošlo, protože Janus byl opět stoprocentní, zuby si na něm vylámali Sýkora, Nahodil i Kaut. Sedmá výhra na nájezdy z osmi možností! Do Varů se tak HCVL pojede lépe.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Obě strany si uvědomovaly důležitost zápasu a na ledě to bylo znát. Ve druhé třetině jsme vedli, ale pak dostali dvě branky a vypadli ze hry, z tempa. Jsem rád, že jsme se ve třetí třetině dokázali do zápasu vrátit a nakonec ho překlopili na naší stranu. Před zápasem jsem se snažil na hráče působit tak, aby nebrali v potaz, že hrajeme o dvanácté místo něbo něco podobného. To teď nehraje roli. Musíme se soustředit na svůj herní výkon a nekalkulovat. S každým musíme hrát nadoraz, abychom uhráli body, ať je to Sparta, Třinec nebo Pardubice."

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Richard Král: "Bylo to oboustranně vyrovnané utkání s dobrým nasazením. Naši hráči podali dobrý výkon, nemůžeme jim nic vytknout. Ve třetí třetině se to mohlo zlomit na jednu i na druhou stranu, byly tam nějaké tyčky. Rozhodly penalty, které jsou vždy loterie a je vidět, že Lukeš to prostě umí. I bod získaný zde je asi pro nás dobrý."

Fanshop