Zápasy 28. 12. 2015, Redakce

V Plzni korekce až v závěru, k bodu bylo nakonec blízko

Po 161 minutách vstřelil Litvínov v Tipsport extralize gól, 54 vteřin před koncem utkání v Plzni. Předtím dostal dva, ale při power play málem stihl vyrovnat. Nepovedlo se, tým tak zapsal třetí porážku v řadě.

31. kolo, 28.12.2015, Home Monitoring Aréna, Plzeň
logo HC ŠKODA PLZEŇ
logo HC VERVA Litvínov
HC ŠKODA PLZEŇ HC VERVA Litvínov
2 1
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 1:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Machovský – Jeřábek, Kadlec, Pulpán, Kudroč, Moravčík, Kubka – Kubalík, Kracík, Indrák – Lev, Bližňák, Kratěna – Svoboda, Preisinger, Hrňa – Poletín, Přikryl, Beran. Připraven Kukin. Trenéři Mich. Straka, Čihák, Špaček

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Frolo, Gula - Sklenička – Hořava, Duda, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Vantuch, Gerhát, Piroš – Jurčík, J. Doležal, Válek. Připraveni Petrásek a Šimeček. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

Verva se podruhé v sezóně musela obejít bez svého nejproduktivnějšího hráče Viktora Hübla, chyběl také Peter Jánský, nastřelený kotoučem v utkání s Brnem. Naopak naskočil už po zranění Martynek a k první šanci byl připraven junior Šimeček.

Hned při prvním střídání se v přečíslení objevil Duda (tísněný) s Hořavou, ale ke koncovce se nedostali. Hůře dopadlo první střídání pro Piroše, který byl vyloučen, ale domácí nepředvedli v početní výhodě vůbec nic.

Až poté se osmělili, do šance se dostal Bližňák a Janus chytil velkou šanci Kubalíkovi. Litvínovského gólmana štěstí opustilo v polovině třetiny, kdy vyjel a nedůrazně odpálil puk, který poslal z nulového úhlu na branku zdálky Bližňák. Smolným odrazem o vracejícího se brankáře se puk dostal do sítě.

Vervě bylo horko ještě v 17. minutě, kdy k vyloučenému Trávníčkovi přisedl brzy Gula a Škoda dlouho hrála dvojnásobnou přesilovku. Janus byl ale pozorný a jeho spoluhráči obětaví.

Po změně stran se Litvínov dočkal první přesilovky, přišla až ve 36. minutě (Indrák). Nehrál jí špatně, ale vyrovnat mohl už předtím. Ve 25. minutě pálil švihem Gula, Machovský vyrazil.

Stejný zadák Vervy ve 38. minutě nastřelil tyč! Nabil mu v přesilovce Duda. Krvavý šrám přinesla hra Pulpánovi, ale šlo o neúmyslné zranění. V polovině zápasu hledal znovu Duda volného Lukeše, přihrávka ke škodě černých neprošla. Janus se vyznamenal při šanci Hrni. Celkově Litvínov v této části svůj výkon zvedl. A pět vteřin před jejím koncem si vynutil další faul, Kudroč držel Trávníčka.

Třetí část nabídla nakonec drama. Verva bohužel své přesilovky promarnila, měla ještě dvě. Ve 46. minutě Moravčík kolenem fauloval Vantucha, krátce po jeho návratu z trestné lavice. A ve 48. minutě sekal Lev. V oslabení mohl zvýšit Bližňák, ale pak se zaskvěl Machovský, chytil přihrávku Dudy, sraženou do branky vlastním spoluhráčem.

Ujeli Svoboda s Hrňou a prvně jmenovaný nadvakrát skóroval. janus vychytal Svobodu i další domácí možnosti, které zčásti rezultovaly z dvojnásobného oslabení v 54. minutě (Vantuch a špatné střídání), i v 55. minutě (Duda). V oslabení tři na pět mohl snížit Trávníček, povedlo se to až Hořavovi po Dudou vyhraném buly. V čase 59:06!

Power play a ještě jednou před klecí domácích hřmělo. Už ale bez efektu.

Přijde to ve středu?

Ohlasy

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Ladislav Čihák: "Věděli jsme, že sem jede Litvínov a my šli do utkání s pokorou, protože něco dokázali. Nebylo to jednoduché utkání. Někdo může říct: jsou poslední a bude to jasné, ale to vůbec není pravda, Litvínov je stále hodně silný, hlavně do ofenzivy. My jsme chtěli začít aktivněji a první třetinu vyhrát. Mário Bližňák se štěstím dal gól, pak jsme měli tlak. Nepovedly se nám přesilovky pět na tři, Litvínov to moc dobře odbránil. Ve třetí části jsme se snažili hrát aktivně, nechtěli jsme moc bránit výsledek 1:0, to by bylo zrádné. Podařilo se nám vstřelit gól, ale bohužel jsme ještě inkasovali. Kluci to odbojovali. Přišlo hodně lidí, za to bych jim chtěl poděkovat, kulisa byla výborná. Konečně jsme doma vyhráli za tři body."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Chtěli jsme mít co nejméně vyloučených, před utkáním jsem cítil šanci bojovat o lepší výsledek. To se nám ale nepovedlo, měli jsme hodně oslabení. Na druhou stranu jsme všechna oslabení odehráli opravdu dobře. Domácí jsou v přesilovkách dobří. První branka patří do kategorie kuriózních, při druhém gólu nám soupeř ujel, když jsme otevřeli hru a snažili se o vyrovnání. Snížili jsme na 2:1, ale vyrovnat se nám nepodařilo. Měli jsme moře oslabení a navíc při našich přesilovkách jsme nedokázali vstřelit branku. Tam jsme se do zápasu mohli dostat dřív."