Zápasy 22. 12. 2015, Redakce

Hradec nad síly Vervy, Duda asistoval u jediného gólu

Na rozjetý druhý celek tabulky Litvínov v úterý nestačil, po vyrovnání na 1:1 už stříleli branky pouze domácí a zaslouženě zvítězili (5:1).

29. kolo, 22.12.2015, Fortuna aréna, Hradec Králové
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
5 1
  • Třetiny

    2:1, 1:0, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kacetl – Pláněk, Vydarený, Dietz, Vašíček, Pilař, Frühauf, Jank – Kudrna, Knotek, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Honejsek, Beránek. Připraven Svoboda. Trenéři Kýhos a T. Martinec

  • Sestava hostů

    Petrásek – Kubát, Chaloupka – Pavelka, Pavlík – Frolo, Gula - Sklenička - Hořava, Hanzl, Trávníček – Duda, Hübl, Lukeš – Jánský, Gerhát, Piroš - Jurčík, Havlíček, J. Doležal. Připraveni Janus a Smolka. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

Bez Lukáše Vantucha, který v Litvínově hostuje právě z Hradce, s uzdraveným Trávníčkem a poprvé i s Radkem Dudou vyrukoval Litvínov na hradecký led.

Duda se hned při prvním střídání zapojil do akce, na jejímž konci byla opakovaná střela obránce Pavlíka. Jinak ale černožlutí mnoho ran na gólmana Kacetla v úvodu zápasu nevyslali, a to ani ve dvou přesilovkách (5. Ihnacak, 12. Šimánek).

Domácí na tom však nebyli o mnoho lépe, úvod utkání byl opatrný. Proto dvakrát škoda pro hosty, že hned první nebezpečnější střela od modré čáry skončila díky teči lišáka Bednáře za Petráskovými zády. Vzápětí byl před severočeskou klecí sám Kudrna, Petrásek se ale vyznamenal.

Skleničkův trest hrozil využitím v závěru přesilovky po hradecké kanonádě, ale ujala se až střela-nestřela na druhé straně od Hübla. Lukeš důrazně (za rámcem pravidel?) zapracoval u branky soupeře, Duda přihrál svému centrovi, a ten, tísněn, bruslí dopravil kotouč (bez kopnutí a proto legálně) do sítě, 1:1.

Protestující Bednář u sudích maně vyvolával u početné skupiny litvínovských fandů obavy, aby rozhodčí brzy nevyloučili na druhé straně. Stalo se a Jánského provinění využil dorážkou Pilař, 2:1.

Ve druhém dějství chytil Petrásek trestné střílení Courchainemu. Knotek předtím trefil tyč, ale ještě předtím mohl vyrovnat Hořava. Střela mu však byla na poslední chvíli zblokována.

Hra byla méně plynulá než v první třetině a po Frühaufově ráně nakonec Východočeši navýšili vedení na 3:1. I proto, že Litvínov nevyužil ani svou třetí přesilovku v zápase a dvoubrankové manko na ledě druhého týmu tabulky už vyhlíželo zlověstně.

Třetí část přinesla pečeť výhry Mountfieldu. V přesilovkách se jeho hráči trefili dvakrát, přičemž poslední branka padla při dlouhém oslabení Vervy tři na pět.

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Vladimír Kýhos: "Měli jsme ze soupeře poněkud obavy, protože posílil, což je pro mužstvo vždycky určitý impuls. Začátek byl opatrný, ale postupem času jsme převzali iniciativu. Výborně jsme sehráli přesilovky, což rozhodlo. Musím kluky pochválit za výkon a poděkovat jim."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Soupeř byl dnes lepší, měl lepší pohyb. Zápas se podle mého názoru rozhodl v přesilovkách. Mrzel nás gól v oslabení na 2:1, tím se Hradec po první třetině uklidnil. Myslím, že kdybychom nebyli tolik vylučovaní a uhráli zápas třeba 2:2 na vyloučení, tak bychom měli daleko větší šance. Ale bohužel."