Zápasy 13. 12. 2015, Redakce

V Liberci padl jediný gól, k bodovému zisku bylo blízko

Třetí výhry v řadě Litvínov nedosáhl. Na ledě lídra tabulky měl ve 36. minutě na holi vedoucí gól Hořava, ale tým nakonec zápas chvíli na to brankou ve vlastní přesilovce těsně ztratil.

28. kolo, 13.12.2015, Home Credit Arena, Liberec
logo Bílí Tygři Liberec
logo HC VERVA Litvínov
Bílí Tygři Liberec HC VERVA Litvínov
1 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Lašák – Šimek, Ševc, Mojžíš, Derner, Plutnar, Výtisk – Valský, Vampola, Birner – Bakoš, Bulíř, Radivojevič – Stránský, Lakatoš, Vlach – Jonák, Plodek, Špaček. Připraveni Hosnedl, Vitásek a Ordoš. Trenéři Pešán a Čermák

  • Sestava hostů

    Petrásek – Kubát, Chaloupka – Sklenička, Pavlík – Pavelka, Frolo - Hořava, Hanzl, Piroš – Jánský, Hübl, Lukeš – Jurčík, Havlíček, Gerhát - Válek, Smolka, J. Doležal. Připraven Horák. Trenéři Rulík a Šlégr


Reportáž

Verva místo zdravotně indisponovaného brankáře Januse postavila do své klece Michaela Petráska a byla to šťastná volba. První třetinu sice odehrála pod tlakem, ale bez jediného faulu a hlavně – bez inkasovaného gólu. Kromě dlouhodobějších marodů znovu týmu scházel také zraněný kapitán Trávníček, Liberci pak tři forvardi.

Lakatoš z otočky uvolnil v 5. minutě Stránského, který si ale s koncovkou neporadil. Jurčíkovu rozehrávku zachytil Birner, Petrásek znovu zůstal neprůstřelný. A ve 12. minutě v přesilovce (Litvínov špatně střídal, respektive hrál v šesti) Valský neuspěl z dorážky. To byly největší možnosti lídra tabulky, který začal s elánem, ale pak trochu polevil.

Poslední minuty třetiny už se nesly ve znamení aktivnější a přesnější hry hostí, jen gólová šance stále scházela. Na Lašáka mířilo jen několik střel z větší vzdálenosti.

I druhou část odehrál Litvínov bez oslabení, i když už ne bez faulu. Třetina to byla vyrovnanější, přinesla šanci i nastřelenou tyč, ale přesto ji tým prohrál.

Ve 26. minutě pálil Lukeš a Hübl dorážel, Lašák byl méně rozchytaný, ale také pozorný. V polovině zápasu měli Tygři blízko k vedení hned dvakrát. Válek fauloval unikajícího Vlacha, ale nájezd ani trestné střílení brankou neskončily, Petrásek Vlachovu koncovku rozklekem zastavil. Ve 34. minutě se Jánský zranil o mantinel a led opustil za doprovodu maséra Reifa. V zápase po ošetření pokračoval.

Minutu na to signalizovali sudí první liberecké vyloučení a Pavlík od modré čáry nastřelil brankovou konstrukci! V přesilovce pak měl dobrou pozici i Hořava, Lašák chytil. A v závěru početní výhody se dostali Bulíř s Radivojevičem do přečíslení na jediného Skleničku, vyměnili si puk a Petrásek už jeho cestě do sítě mohl těžko zabránit, i když si ještě na puk sáhl. Nedáš-dostaneš, 1:0.

Ve třetí třetině měl znovu HCVL gól na dosah, Lukeš vypálil od modré čáry a trefil v 52. minutě břevno... Tým to nastartovalo ke krátkému náporu, který zastavila 57. minuta. Jednak si v ní Petrásek připsal tři zásahy během pěti vteřin po ostrých ranách zdálky a pak byl vyloučen Sklenička za vyhození kotouče mimo kluziště.

V 59. minutě hráči Vervy po přestálém oslabení zatlačili soupeře, získali pásmo a odvolali brankáře. S výjimkou začátku power play se ale Liberec bránil úspěšně a těsné vedení udržel.

Litvínov odehrál vcelku poctivý defenzivní zápas, dobře zachytal branář Petrásek. Tým tak nebyl daleko od kýženého rozmnožení svého chudého bodového konta, škoda. Tygři ukázali svou sílu i sebevědomí (to hlavně při vstřelené brance), ale zápas byl pro hosty hratelný. Na další pokus si musí počkat do úterý v Brně.

Foto archiv HCVL

Ohlasy

logo Bílí Tygři Liberec

Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: "V první třetině jsme byli lepší, vypracovali si i dostatek šancí, bohužel jsme žádnou neproměnili. Od druhé třetiny se hra vyrovnala, Litvínov zlobil hlavně z brejků. Paradoxně se nám ale povedl jeden protiútok v oslabení a vstřelili jsme krásný gól, který se nakonec ukázal být vítězným."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Předvedli jsme dobrý výkon směrem dozadu, naše defenziva byla dobrá, pevná, ale do útoku jsme nepředvedli skoro nic. Mrzí nás, že jediný gól zápasu padl zrovna v naší přesilovce."