Zápasy 04. 12. 2015, Redakce

Z Olomouce bez pozitiv

Ani v Olomouci se litvínovská šňůra nepřerušila, po nevalném výkonu Verva prohrála další zápas. Tým potřetí v sezóně nevstřelil ani jeden gól, příliš šancí si ani nevytvořil.

25. (ČT), 04.12.2015, ZS, Olomouc
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    2:0, 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Konrád – Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Ondrušek, Houdek, Staněk – Buc, Knotek, Laš – Kafka, Zeman, Mikúš – Eberle, Řípa, Vodný – Kucharczyk, Herman, Holec. Připraven Vošvrda. Trenéři Venera a Tomajko

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Chaloupka – Baránek, Gula – Frolo, Pavlík – Hořava, Hanzl, Trávníček – Jánský, Hübl, Lukeš – Válek, Havlíček, Piroš – Jurčík, Smolka, Gerhát. Připraven Horák. Trenéři Rulík, Šlégr


Reportáž

Do litvínovské sestavy se vrátil obránce Chaloupka, odpočíval poprvé v sezóně Pavelka. Ve druhé formaci se znovu sešli Jánský, Hübl a Lukeš, v první hráli Hořava, Hanzl a Trávníček.

Začátek ale týmu vůbec nevyšel, už ve třetí minutě si na zpětnou přihrávku najel Herman a z voleje trefil přesně k zadní tyči. Pak Litvínov chvíli zvedal hlavu, jenže bez efektu, vyloženou šanci si nevypracoval.

Znovu tak udeřili domácí. Kombinací vysunuli do samostatného nájezdu Kafku, jeho koncovku Janus bekhendem zneškodnil, ale puk padající před brankoviště si do vlastní sítě rukavicí nešťastně usměrnil Baránek, 2:0.

V závěru úvodní části mohl po Trávníčkově střele z dorážky snížit Hořava, byl ale zblokován. Jinak Hanákům patřila větší aktivita a při jediném vyloučení v této třetině (Lukeš) byl blízko dalšímu gólu zblízka Knotek.

Po změně stran se domácí zhoršili a hosté v závěru třetiny naopak zlepšili, branku však nevstřelili. V první přesilovce (Mikúš) si k tomu ani nevypracovali příležitost, ve druhé (Herman) už ano, škoda, že se nic neujalo.

Lepší hru předvedla Verva v posledních pěti minutách před druhou přestávkou, po Knotkově šanci. Černí často stříleli, měli tlak, gólu se ale nedočkali. Něco stále chybělo. Důraz, přesnost, štěstí...?

Třetí dějství přineslo domácím pečeť výsledku při Frolově vyloučení, trefil se Skrbek. Na zvrat už to pak nebylo. Litvínov tak musel spolknout další hořkou pilulku, jak výsledkovou, tak co do předvedeného výkonu.

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Jan Tomajko: "V první třetině jsme dali dva góly, i když ten druhý byl šťastnější. Ve druhé části nás Litvínov zatlačil, zmrazila nás dvě vyloučení. Nehráli jsme moc dobře ani dopředu, ani dozadu. V mnoha chvílích jsme měli i štěstí, navíc nás podržel Braňo Konrád. To, že Litvínov ve druhé třetině nedal gól, rozhodlo o našem vítězství. Pavel Skrbek? Je to obranný pilíř, který zvedne i výkony ostatních. Pro nás velmi důležitý článek v sestavě."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "První a třetí třetinu byla Olomouc lepší, ve druhé třetině jsme měli momenty, kdy jsme nebyli horším týmem. Gól jsme ale nedali, tím pádem jsme na bodový zisk nemohli pomýšlet. Co říct ke druhému gólu domácích? Nechci mluvit o nějaké smůle. Je to hokej a i takové góly padají. My jsme se chtěli prosadit, Olomouc ale hrála výborně, zejména dozadu."

Fanshop