Zápasy 20. 11. 2015, Redakce

Třinec rozhodl v oslabení

Dvakrát hráči Vervy vyrovnali náskok soupeře, zápas ale nakonec ztratili při vlastní přesilovce. U obou vstřelených branek byl útočník Ondřej Havlíček.

21. kolo, 20.11.2015, Werk Arena, Třinec
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
4 2
  • Třetiny

    1:0, 0:1, 3:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hrubec – Linhart, Nosek, L. Doudera, Klesla, M. Doudera, Hrabal, Adámek – Dravecký, Kopecký, Klepiš – Polanský, Matuš, Irgl – Svačina, Plíhal, Rákos – Adamský, Růžička, Hrňa – Rufer. Připraven Svoboda. Trenéři Mucha a Malík

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Chaloupka – Baránek, Pavelka - Frolo, Pavlík – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Jurčík, Piroš, Gerhát – Smolka, Havlíček, Válek. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr


Reportáž

Do branky Vervy se v pátek znovu postavil gólman, který v úterý v kleci končil, tedy Jaroslav Janus. V obraně dostal šanci Baránek. Nenaskočili Gula a Sklenička, v útoku pak zranění Hořava a Šrámek.

Domácí dali i potřetí důvěru dvojici koučů, avizované po změně trenéra jako provizorní, tedy Mucha – Malík. Chyběli jim Hamerlík, Galvas, Roth a Kreps.

Pro Januse začalo utkání nešťastně. První tlak Třince vyústil v první přesilovku (Pavlík) a ta v první nebezpečnou akci i v gól. Irgl nabral rychlost po levém křídle a prostřelil gólmana. Zvýšit mohl Adamský, Janus tentokrát chytil a obstál i v dalších situacích.

Nebylo jich mnoho ani na jedné straně. Litvínov se osmělil až ve druhé polovině třetiny a převahou a střelecky prakticky až v jejím závěru. Opravdu nebezpečná byla Jánského dorážka Kubátova průniku v 18. minutě, při níž už byl gólman v nehokejové pozici, ale měl štěstí, puk do sítě nezamířil. Na celou třetinu to bylo málo.

Ve druhé části šancí ani branek nepřibylo, pro Vervu ale bylo podstatné, že gól tentokrát vstřelila ona! Nebezpečný pokus Svačiny po chybě v rozehrávce Janus vyrazil. Ve 26. minutě hráli hosté první přesilovku (Adamský fauloval Pavlíka), několik ran se neujalo. V polovině utkání ujeli Kubát s Lukešem dva na jednoho obránce, k Lukešovi se vracel protihráč, takže Kubát volil střelu, kterou Hrubec chytil.

Plíhal a Hrňa zaměstnali Januse, ale pak už přišli ke slovu jeho spoluhráči. Nejprve domácí ještě přečkali sérii střel zdálky, pak po buly Hrubec chytil švih Havlíčka, a byl tu gól: po Pirošově akci přiťukl Havlíček na modrou Pavlíkovi, který z voleje propálil všechno, 1:1.

Oceláři hned zapnuli na vyšší stupeň, probouzel je také pískot jejich nespokojených fanoušků. V posledních třech vteřinách třetiny musel dvakrát zasahovat Hrubec.

Třetí dějství přineslo trochu překvapivé rozuzlení. Na gól Rákose z přesilovky, skoro ze stejného místa jako předtím, odpověděl Havlíček, který tečoval Kubátovu střelu. Ve 47. minutě byl vyloučen Hrňa za podražení Kubáta. Na obrazovce byl zákrok zopakován, rozpoutala se bouře nevole a Kopecký v oslabení gólem zvrátil zápas.

Domácím se pak naskytla přesilovka pět na tři, trvající 48 vteřin, když ke Kubátovi přisedl ještě Trávníček. Tu nevyužili, ale po chybě v litvínovské rozehrávce blafákem pečetil výsledek Dravecký tři minuty před koncem.

Pro Litvínov velká škoda. Disciplinovaným výkonem sahal více než dvě třetiny po bodech, zase ho ale srazily zbytečné chyby, v tomto případě spíš chyba. Porážek je tak za sebou už sedm.

Protrhneme zlou sérii v derby?

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

René Mucha: "Dnešní utkání se velmi podobalo těm dvěma předchozím. Dostali jsme se do vedení 2:1, ale velmi brzy na to jsme inkasovali vyrovnávací branku. Gól v oslabení nás nakopl a na hráčích byla cítit víra, že dotáhnou zápas do vítězného konce. Za to jim patří dík."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Drželi jsme se do rozhodující branky, kterou jsme paradoxně inkasovali v přesilovce. Byla tam chyba na buly, situaci jsme trochu podcenili a soupeř nás potrestal. Pak bylo strašně těžké se vrátit do zápasu a pokusit se o vyrovnání. Museli jsme otevřít hru, měli jsme navíc dvojnásobné oslabení. To jsme sice ubránili, na body to ale nestačilo. Do té doby jsme s Třincem drželi krok, závěr jsme však nezvládli."