Zápasy 13. 11. 2015, Redakce

Litvínov vedl, ale nevyužil přesilovky a prohrál

Čtyři vyloučené oproti soupeřovu jedinému měla Plzeň v první třetině v Litvínově. Prohrávala, ale přesto obrátila stav a nakonec pod Krušnými horami zvítězila 3:1. Litvínovu nepomohlo ani to, že protivníka přestřílel 39:16 (!)

18. kolo, 13.11.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC ŠKODA PLZEŇ
HC VERVA Litvínov HC ŠKODA PLZEŇ
1 3
  • Třetiny

    1:2, 0:1, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Chaloupka – Sklenička, Pavlík – Pavelka, Frolo – Smolka (21. Jánský), Hübl, Lukeš – Válek, Hanzl, Trávníček – Martynek, Piroš, Jurčík – Jánský (21. Smolka), Gerhát, Chlapík. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Machovský – Pulpán, Jeřábek, D. Sklenička, Kadlec, Moravčík, Kubka – Indrák, Kracík, Kubalík – Kratěna, Bližňák, Johnson – Sýkora, Preisinger, Hossa – Schleiss, Lev, Poletín. Připraven Polívka. Trenér Mich. Straka, Čihák, Špaček


Reportáž

Do souboje s třetím týmem tabulky mohla už Verva nasadit uzdraveného útočníka Petera Jánského, který naskočil zpočátku ve čtvrté formaci.

Plzeň podlehla ve středu doma Olomouci, Litvínov zase 0:6 ve Švédsku, oba celky tedy měly co napravovat. Lépe se to zpočátku dařilo Vervě. Už po 42 vteřinách byl vyloučen Kracík, ve střelecké pozici se objevil Frolo. Martynkovu střelu později dorážel Piroš, Machovský vyrazil.

Do vedení šli žlutí po Martynkově teči Pirošovy střely, ale Škoda ještě do přestávky stav otočila.

Domácí propásli dvojnásobné vyloučení soupeře (Johnson, Kratěna), mohli hrát 42 vteřin pět na tři, ale hned po buly byl za podražení vyloučen Hübl. Kubalík se dostal do samostatného úniku a prostřelil Januse. Pak ještě uspěl nepříliš důrazně bráněný Indrák a domácí nespasilo ani vyloučení Schleisse.

Po přestávce nahradil Jánský v první řadě Smolku. Na 1:3 zvýšil zblízka Bližňák. Zmar domácích pak prohloubila nepovedená přesilovka (Jeřábek). Jedinou větší šanci spálil Jánský. Teprve v polovině zápasu se dočkali Západočeši první přesilovky (Hübl), za to pak hráli čtyři za sebou. A když k Hüblovi přisedl Trávníček, i 70 vteřin pět na tři.

Litvínov se ubránil a udržel naději do závěru. Vylepšit ji mohl Lukeš v oslabení, po brejku s Hüblem ale přestřelil.

Optický tlak Vervy ve třetím dějství ke kýženému snížení nevedl. Vyloučen už byl pouze Bližňák. Dvakrát pálil Piroš, na druhé straně ujeli hosté v 50. minutě dva na jednoho a požár hasil v poslední chvíli Trávníček. Další rány se odrážely od Machovského a tak už se na vítězi nic nezměnilo.

Autor jediné branky Vervy Rostislav Martynek výmluvy po zápase nehledal: "Už se nám to stalo poněkolikáté. Začneme dobře, pak přijde krátký výpadek, dostaneme dva góly a zápas začneme ztrácet. Místo abychom to uhráli na 1:0 aspoň do přestávky, nebo i 0:0, když to jinak nejde. Musíme se pak do soupeře nutit, oni to trochu vzadu zavřou a ujíždí nám z toho. Já nemám rád, když se mluví o tom, kdo tady je a není, a co by - kdyby. Je to o nás, my se z toho musíme dostat! Nesmíme dál dělat takové chyby, ten náš hokej musíme změnit."

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Ondřej Weissmann: "Trochu šťastným gólem jsme se dostali do vedení, ale po našich chybách soupeř skóre otočil. V závěru jsme měli nějaký tlak a šance, ale ty jsme neproměnili. Z předbrankového prostoru jsme ale těch větších příležitostí měli docela málo. Na mužstvu už se zdá se projevuje ta krize. Přijde mi, že nám to ani tolik nebruslí, prohráváme osobní souboje. Snažili jsme se sestavu oživit, ale nemáme tolik možností."

logo HC ŠKODA PLZEŇ

HC ŠKODA PLZEŇ

Michal Straka: "Nezačali jsme dobře, v první třetině jsme měli zbytečná vyloučení a bylo důležité, že jsme ta oslabení ustáli. Po laciném gólu jsme zápas otočili. V poslední třetině jsme se dostali pod tlak, ale brankář Machovský podal výborný výkon a byl naší jistotou. Jsme rádi, že jsme tady získali doma předtím ztracené body. Ale doma musíme vyhrávat, abychom si nerozhněvali lidi."