Zápasy 01. 11. 2015, Redakce

Hradec rozhodl už v první třetině

Ani ve druhém domácím víkendovém zápase Verva nebodovala, opět prohrála úvodní část zápasu 0:3. Korigoval až v předposlední minutě Lukeš.

16. kolo, 01.11.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo Mountfield HK
HC VERVA Litvínov Mountfield HK
1 5
  • Třetiny

    0:3, 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Horák (18. Janus) – Kubát, Chaloupka – Sklenička, Pavlík – Frolo, Pavelka – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Písařík, Piroš, Gerhát – Válek, Smolka, Jurčík. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Kacetl – Pláněk, Vydarený - K. Pilař, Čáp - Dietz, Jank - Hronek – Rousek, Knotek, Šimánek – Bednář, Kukumberg, Dej – Červený, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Vantuch, Kopta. Připraven Svoboda. Trenéři Draisaitl a Martinec


Reportáž

Litvínov poslal do hry změněnou sestavu. Poprvé v letošní Tipsport extralize nastoupil od začátku do branky Lukáš Horák, který v pátek po první třetině střídal kolegu Januse. Do sestavy se nevešel obránce Gula a mladý útočník Kučera, zraněný je Hořava. Zpátky naskočil Písařík a poprvé Válek.

Hosté na vítězné vlně usilovali už o pátou výhru v řadě a v první třetině k ní vykročili více než rázně. První minuty přitom ale domácí vůbec neodehráli špatně.

Už první minuta leccos pozitivního signalizovala pro HCVL, Jánský po Lukešově vybídnutí a Pavlík od modré pálili pohotově z voleje, pak Martynek dorážel Trávníčkovu střelu, následovala přesilovka (Ihnačák), ale ne gól...

A tak se probudili hosté. Courchaineho ránu Horák vyrazil, na tu další, po buly, byl už krátký, 0:1. Před Vantuchem se otevřela cesta a zleva prostřelil gólmana podruhé.

Litvínov se snažil odpovědět (Martynek, Trávníček), ale gól dal zase Mountfield. Bednář způsobil střídání v domácí kleci ještě před první přestávkou, dostal se k puku po nešťastném sklepnutí domácího zadáka, 0:3.

Druhá třetina dopadla brankově nerozhodně, ale to bylo pro domácí slabou útěchou. Šance? Ty by se našly, s jejich realizací to však bylo horší. Hradec polevil a mohl děkovat za udržení náskoku Kacetlovi.

Martynek dorážel Trávníčkovu střelu z úhlu do prázdné klece – puk se otřel o tyč, projel brankovištěm podél čáry a skončil vedle. Jánský pálil do Kacetla. Hübl s Jánským jeli dva na jednoho, dvakrát si vyměnili puk, ale nic z toho nebylo.

A tak zase vystrčili rohy Hradečtí. Šimánek jel sám na branku, vychytal ho rozklekem Janus. V předposlední minutě trefil Kukumberg tyč.

Ve třetí části Janus výborně vyřešil přečíslení soupeře a předvedl i další dobré zákroky, takže byl nakonec vyhlášen nejlepším hráčem svého týmu. Jeho protějšek Kacetl dostal stejnou cenu, i když nakonec čisté konto neudržel.

Januse překonal téměř nechytatelnou ranou z voleje po křižné přihrávce Ihnacak, Kacetla ranou k tyči v závěru zápasu a těsně před koncem přesilovky Lukeš, který se tak dočkal prvního extraligového gólu ze hry v této sezóně. Poslední slovo pak měli ještě devět vteřin před koncem hosté, kteří po zápase na ledě slavili se svými fanoušky.

Verva přestřílela Mountfield 42-22, odehrála zápas jen se dvěma trestnými minutami, ale ztratila první třetinu. Hokej se hraje na góly...

V úterý od 17 hodin můžete na ZS Ivana Hlinky vidět boj s výborným švédským klubem z Göteborgu. Frölunda je soupeřem v osmifinále Ligy mistrů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Ondřej Weissmann: "Zápas se mi hodnotí těžko. V podstatě jsme předvedli výkon jako v pátek s Libercem. Prohráli jsme první třetinu 0:3 po hrubých chybách, nebruslili jsme, neměli pohyb, není tam důraz... Po takovém úvodu se samozřejmě hraje špatně. Přesto jsme si šance vypracovali, ale ani ty vyložené se nám nepodařilo proměnit. Soupeř zaslouženě vyhrál."

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Peter Draisaitl: "Jak nám vyšla první třetina, tak jsme mohli zápas ve druhé třetině ztratit. Tam jsme byli hrozní. Přestali jsme hrát a kdybychom dnes narazili na tým, který je v nějakém laufu, tak to mohlo být nejméně 3:3. S tím mám samozřejmě určitý problém. Třetí třetina už byla zase vcelku stabilní z naší strany. Těch 5:1 vypadá velmi dobře, ale v druhé třetině jsme mohli zápas odevzdat."

Fanshop