Zápasy 23. 10. 2015, Redakce

Ve Vítkovicích rozhodl jediný gól

Podruhé v letošní sezóně TELH vyšel Litvínov střelecky naprázdno a tak v Ostravě domácím stačila jediná branka z přesilovky k tříbodovému zisku.

13. kolo, 23.10.2015, ČEZ Aréna, Ostrava-Zábřeh
logo HC Vítkovice Ridera
logo HC VERVA Litvínov
HC Vítkovice Ridera HC VERVA Litvínov
1 0
  • Třetiny

    0:0, 1:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Dolejš – Čerešňák, Kudělka, Sloboda, Klok, Štencel, Pastor – Olesz, Strapáč, Szturc – Vandas, Kolouch, Kucsera – Zdráhal, Balán, Burger - Káňa, Hlinka, Húževka. Připraven Kantor. Trenéři Svozil a Petr

  • Sestava hostů

    Janus – Kubát, Chaloupka – Frolo, Pavlík – Pavelka, Gula – Sklenička – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Jurčík, Piroš, Hořava – Kučera, Smolka, Gerhát. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr


Reportáž

Litvínov nastoupil k zápasu před reprezentačním trenérem Vůjtkem ve stejné sestavě jako na Spartě. První dějství nabídlo hlavně dominanci pozorných obran. Hrálo se rychle a s minimálním přerušováním, až do 7. minuty, kdy na ledě chvíli zůstal po srážce s protihráčem otřesený Jánský.

Januse vlastně nebezpečněji zaměstnal v úvodním dějství jen Kolouch. Trestnou lavici zahřál pouze Balán, ale větší šance přišly až poté. K Hüblovi se dostal puk až příliš těsně před brankářem. Ve 14. minutě si Verva vytvořila velký tlak, bohužel bez efektu. Diváky tak v čase 13:49 nejvíc pobavil hlasatel: "Komerční přestávka. ... Opravuji, není komerční přestávka."

Hořava se po buly pěkně natlačil před branku, vznikla z toho ještě skrumáž, ale se šťastným koncem pro domácí. Ten následoval i po tvrdé ráně Kubáta z kruhu. Aktivnější Verva, skóre 0:0, to bylo resumé první třetiny.

Ve druhém dějství se poměr trestných minut otočil z 2:0 na 2:6 a souviselo to i se změnou skóre. Litvínov nejprve pokračoval v intencích první třetiny, Hořava ani Piroš ale neuspěli. Vyloučení Gerháta přineslo první větší tlak domácích, hostům se povedlo vyhodit až po 70 vteřinách, ale ubránili se.

V polovině utkání dostal zdvojený trest za vysokou hůl Trávníček. To Litvínov vyhazoval často, Vítkovicím se vůbec nedařilo, ale v závěru přesilovky zčistajasna prošel všemi protihráči na ledě Štencel a zavěsil. Olesz pak v přečíslení pálil vedle. Ve 39. minutě si po vlastním zakázaném uvolnění vzala domácí střídačka oddechový čas a vedení udržela.

Po změně stran vyústilo úsilí po vyrovnání v šance Martynka, Hořavy (a dorážky jeho střely Jurčíkem). Na druhé straně jel sám Zdráhal, mířil vedle. V poslední desetiminutovce hrál Litvínov dvě přesilovky poté, co Olesz podrazil Trávníčka a pět minut před koncem Balán vysokou holí zasáhl Hořavu.

První výhodu sehrál dobře, často střílel, ale nic se neujalo. Gól pak nepřinesla ani power play po oddechovém času, i když k ohrožení branky došlo. Branky nakonec dosáhli domácí, ale až po vypršení času 60:00.

Vyrovnané utkání s minimem vyložených šancí pro sebe rozhodl šťastnější soupeř. Verva hlavně v závěru zápasu soupeře výrazně přestřílela, gólu se však nedočkala. Šanci vylepšit výsledek svého moravského tripu má tým v neděli odpoledne ve Zlíně.

Ohlasy

logo HC Vítkovice Ridera

HC Vítkovice Ridera

Ladislav Svozil: "Chtěli jsme být aktivní, ale vydrželo nám to asi jen šest-osm minut. Pak jsme několikrát propadli a museli se stáhnout do obrany středního pásma. Hokej to nebyl pro oko diváka moc lahodný, ale obětovali jsme krásu účelu. Litvínov měl spoustu střeleckých příležitostí, ale ty jsme zblokovali. Paradoxně jsme rozhodli v nepovedené přesilovce. Pak jsme si víc věřili, měli několik přečíslení a nájezdů, jenže jsme je neproměnili. Klukům musím poděkovat, utkání je stálo hodně sil."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Ondřej Weissmann: "Odehráli jsme docela slušné utkání, zápas se mi však nakonec nehodnotí moc dobře. Na začátku měli domácí převahu, pak se hra vyrovnala. Vytvořili jsme si několik šancí, bohužel jsme měli problém prostřelit bránící val domácích. O utkání rozhodlo čtyřminutové vyloučení, ve kterém jsme inkasovali gól po chybě útočníků i obránců."

Fanshop