Zápasy 02. 10. 2015, Redakce

Litvínov zastavil Boleslav a znovu bere dva body

Podruhé za sebou se Verva radovala z výhry po samostatných nájezdech, podruhé proti týmu z popředí tabulky. Po Spartě stejným poměrem 3:2 přemohla i Bruslaře z Mladé Boleslavi.

7. (ČT), 02.10.2015, ZS I. Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo BK Mladá Boleslav
HC VERVA Litvínov BK Mladá Boleslav
3sn 2
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Janus – Kubát, Gula – Sklenička, Pavlík – Pavelka, Frolo – Jánský, Hübl, Lukeš – Martynek, Hanzl, Trávníček – Písařík, Gerhát, Hořava – Řehoř, Piroš, Jurčík. Připraven Horák. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr

  • Sestava hostů

    Rittich - Stříteský, Voráček - Trončinský, Ovčačík - Kučný, Trška - Látal, Výborný, Bárta - Hyka, Urban, Pacovský - Musil, Žejdl, Lenc - Jarůšek, Hruška, Klimenta. Připraven Řehoř. Trenéři Výborný a Jelínek


Reportáž

Mladík Ivan Řehoř naskočil ke svému první extraligovému zápasu v životě místo zraněného Kuby Šrámka. Litvínov byl v úvodu zápasu lepší a hned z první přesilovky (vyloučen Jarůšek) získal vedení. Hanzl nabil Skleničkovi a jeho ránu po Martynkovi dorazil ještě Trávníček, 1:0. První třetina se lámala při Frolově trestu. Hübl získal kotouč, přenechal Lukešovi, ale sólo Rittich kryl.

Hosté vyrovnali kuriózně, po buly Hanzl v souboji poslal puk na vlastní branku, ten prošel Janusovou výstrojí a doklouzal za čáru. Boleslav byla následně lepší, domácí hráli nepřesně, ale zvedli se. Nakonec však mohli inkasovat, nájezd Klimenty hasil hákováním v poslední minutě třetiny Kubát.

Po změně stran první zahrozil po Jurčíkově přihrávce Piroš, ale pak znovu díky dobrému pohybu nebezpečně ohrožovali Januse Středočeši. Jenže je zbrzdili fauly, Hruška a po něm Trončinský poslali svůj tým do třech, což dorážkou ze vzduchu využil Jánský.

V oslabení mohl zvýšit Hübl, ale pak šli domácí do dvojnásobné početní nevýhody. Trvala 54 vteřin, na rozdíl od soupeře ji však Krušnohorci ubránili výborně a hostům se naopak pranic nedařilo.

Za to ve třetí části vyrovnat dokázali. Pomohlo jim zaškobrtnutí Januse při jeho dlouhém výletu proti kotouči, Bárta si pak poradil. Ani přesilovky už dělbu bodů neodvrátily.

V prodloužení mohli žlutí dvakrát rozhodnout, Trávníček ani Hanzl však Ritticha nepřelstili.

Nájezdy? Při formě Viktora Hübla znovu na domácího mága Robina Hanzla nedošlo. Hübl v první sérii proměnil, a protože Výborný, Žejdl ani Musil proti Janusovi neuspěli, zůstal druhý bod na ZS Ivana Hlinky.

V neděli repríza finále!

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Inkasovali jsme dvě kuriózní branky, Boleslav myslím podobně kuriózní gól dala i ve Varech. Ale předvedená hra soupeře byla dobrá, je to bruslivé mužstvo. Hubený náskok 2:1 jsme neudrželi, nedali jsme gól ani v prodloužení, takže jsme za konečný výsledek rádi. Když jsme během utkání neproměnili sólové nájezdy, nemohli jsme dnes pomýšlet na víc."

logo BK Mladá Boleslav

BK Mladá Boleslav

Marian Jelínek: "Jeli jsme sem s respektem a pokorou, přestože víme, že soupeř nevstoupil do sezony tak, jak si asi představoval. Ale známe jeho sílu. Připravovali jsme se na přesilovky s tím, že soupeř v nich je velmi úspěšný, více než 22 procent. Absolutně nám to ale nevyšlo, jak jste viděli, oba góly, které nám Litvínov dal, byly v přesilovkách. Vstup do utkání jsme neměli dobrý, přesto jel paradoxně Látal po 20 vteřinách sám na bránu. Ale jinak byl soupeř aktivnější, lepší. Pak se hra vyrovnala. Podle toho, jak se zápas vyvíjel, lze říci, že jsme spokojení s bodem. De facto jsme dnes nevstřelili ani jeden gól."

Fanshop