Zápasy 18. 09. 2015, Redakce

Hradec zvládl velký obrat, Verva venku podruhé bez bodu

3. kolo, 18.09.2015, Fortuna aréna, Hradec Králové
logo Mountfield HK
logo HC VERVA Litvínov
Mountfield HK HC VERVA Litvínov
6 4
  • Třetiny

    0:2, 4:2, 2:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kacetl – Pláněk, Vydarený, Pilař, Čáp, Frühauf, Dietz, Hronek – Kudrna, Knotek, Šimánek "C" – Bednář, Ihnačák, Courchaine – Köhler, Kukumberg, Dej – R. Pavlík, Troliga, Červený. Připraveni Svoboda a Tvrdík. Trenér Draisaitl

  • Sestava hostů

    Janus - Kubát, Chaloupka - Sklenička, Pavlík - Pavelka, Gula - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, Hořava - Písařík, Piroš, Šrámek. Připraven Petrásek. Trenéři Rulík, Weissmann, Šlégr


Reportáž

Do utkání v Hradci vyjela Verva ve stejné sestavě jako v předchozích duelech.

Brankář Kacetl byl v úvodu zápasu méně zaměstnaný, za to před Janusem hořelo – ani Kudrna s Knotkem ani v přečíslení Kukumberg s Köhlerem na něj však nevyzráli. Litvínov se postupně dostal do tempa a brzy gólově udeřil – Kacetl jen vyrazil Pavlíkovu střelu od modré před sebe a Hübl měl s dorážkou snadnou práci, protože byl tam, kde být měl, 0:1.

Vyloučení Chaloupky Verva ubránila a naopak při Kudrnově provinění zle dotírala na hradeckou svatyni. Pavelkova bomba i další nebezpečné situace gól nepřinesly, domácí zachránilo až po minutě a čtvrt vlastní vyhození soupeře. Útočný hokej pokračoval, Mountfield přibrzdilo nedovolené zastavení Martynka Pláňkem.

Tahle výhoda se Vervě nedařila, ale pak si krásně vyměnili puk Lukeš s Hüblem, a když druhý jmenovaný věren své nezištné pověsti před brankou ještě přihrával parťákovi, srazil si puk do sítě vracející se obránce Dietz, 0:2.

Východočeský klub do toho pak šlápl, co jiného mu také zbývalo, ale černí tlak přestáli. A po změně stran odskočili až na vedení 1:4! Přesto to nestačilo…

Kubát proháčkoval až mezi kruhy, ale střela mu byla v poslední chvíli přizvednuta. Knotek po soupeřově zaváhání na obranné modré čáře po nájezdu bekhendem snížil. Dvoubrankové vedení mohl vrátit ze sóla Gerhát, povedlo se to až faulovanému Hanzlovi. Krásně se uvolnil a v pádu zasunul puk za překonaného brankáře, 1:3!

To byla polovina zápasu a chvíli na to se pod horní tyčku trefil Hübl, který tak dovršil hattrick. Hradecký prapor bohužel vzápětí individuální akcí zvedl Bednář, 2:4. Mohlo být ještě hůř, Janus vychytal Courchaineho, ale nakonec stejně bylo - stejný hráč pak přece jen snížil na 3:4.

A když museli ven Sklenička a Pavlík, neštěstí bylo hotovo, dvojnásobnou přesilovku využil od modré Pilař. A začínalo se znovu, tentokrát však už s ručičkou sebevědomí vychýlenou jasně na domácí stranu.

Skóre za ní poslali Knotek a Červený. Litvínov své šance hlavně v přesilovkách už neproměňoval. Bojovný MHK tak slavil s nadšenými diváky tři body. Pro hosty poučení? Určitě. Teď už je ale třeba myslet na Kometu.

Tak přes sobotu zkuste zkousnout porážku a v neděli přijďte tým povzbudit na ZS Ivana Hlinky!

Ohlasy

logo Mountfield HK

Mountfield HK

Peter Draisaitl: "Zápas jsme začali poměrně dobře, ale ve druhé třetině to tam pak nějak napadalo... Z naší strany musíme zapracovat hlavně na dvou věcech – vyvarovat se individuálních chyb, protože když sem přijede Lukeš a spol., tak to jsou hráči, kteří jsou dobří sami o sobě. Nemůžeme jim ještě nahrávat. Z naší strany to byl dost divoký zápas, musíme se naučit nějakou strukturu, kterou budeme předvádět a držet se jí, i když jsme pod tlakem. Nevyhrajeme každý zápas, který prohráváme 1:4. Zásadní byla branka Jardy Bednáře. Gól na 4:2 byl to nejlepší, co se nám mohlo stát."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Rulík: "Myslím, že jsme neodehráli úplně špatné utkání, aspoň co se ofenzívy týče. Dali jsme čtyři góly venku, což je výborný počin, ale jak se nám dařilo do ofenzívy, tak to nešlo do defenzívy. Vzadu jsme hráli špatně a dostat šest branek v jednom utkání je hodně. S tím nemůžeme pomýšlet na lepší výsledek nebo bodový zisk. Když jsme ve druhé třetině vedli 4:1, měli jsme hrát víc takticky a nepustit soupeře do vyrovnání. Pak bychom měli větší šance. Bohužel se nám to nepodařilo a soupeř srovnal. Ve třetí třetině rozhodli domácí asi zaslouženě, protože v ní byli lepším týmem."

Fanshop