Zápas - mládež 05. 03. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští podruhé padli a doma budou odrážet třinecké mečboly

T ř i n e c - Starší dorostenci nedokázali udolat ani na druhý pokus domácí Oceláře a v sérii už prohrávají 0:2. Další zápas se odehraje na ZS Ivana Hlinky v neděli a Litvínovští v něm budou odvracet první mečboly svého soupeře!

2. OF, 05.03.2015
logo HC Oceláři Třinec
logo HC VERVA Litvínov
HC Oceláři Třinec HC VERVA Litvínov
4 1
  • Třetiny

    2:0, 1:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hlaváč – Hrachovský, Valíček, Haman, Krása, Radzienciak, Adámek, Imrich, Bartko, Janiczek – Kaukič, Švaňa, Mach, Flok, Hrehorčák, Kofroň, Poruba, Plitko, Bárci, Sztwiertnia, Roman

  • Sestava hostů

    Sklíba – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Pavlíček, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš, Helt, Myšák


Reportáž

Chemici zaznamenali tragický vstup do utkání, když už po třech minutách prohrávali o jednu branku. Jako první dokázal dostat kotouč za záda Sklíby Jan Poruba, který se dokázal dostat do úniku a nekompromisně zakončit. Po této brance se vylučovalo na obou stranách, jenže ani jeden tým si se svou první přesilovkou nedokázal poradit, a tak se pokračovalo za stavu 1:0 pro Oceláře.

V patnácté minutě se už už Severočeši radovali ze vstřeleného gólu, jenže. Puk už směřoval do brány, jenže ještě před brankovou čárou ho dokázal zachytit jeden z hráčů Třince a odvést ho do bezpečí. Dvě minuty před koncem třetiny se Oceláři dostali do dvoubrankového vedení. Jan Bartko se rozhodl nahodit kotouč od modré na bránu, před kterou stál chumel hráčů, Sklíba tak měl zakrytý výhled a kotouč doplachtil až do sítě – 2:0!

Start druhé třetiny se zase naopak daleko lépe povedl Chemikům, kteří již v její třetí minutě dokázali korigovat na rozdíl jedné branky. Josef Jícha si počíhal na nahozený kotouč od mantinelu, zpracoval si jej a s chladnou hlavou ho poslal do brány. Ve dvaatřicáté minutě ujel hostující obraně David Koforň, byl faulován a měl možnost trestného střílení. Reprezentant České republiky si zkušeně počkal na pohyb gólmana, udělal forhendovou kličku a poslal kotouč za záda Šimona Sklíby!

V závěru třetí třetiny se také děli velké věci, jenže žádný gól z toho nepadl. Nejprve mohl zvýšit na rozdíl tří branek domácí Sztwiertnia, který se dostal před Sklíbu, ten ho ale reflexivním zákrokem dokázal vychytat. Další obrovskou šanci měli hosté, a to když se tři hráči Litvínova řítili sami na Hrachovského a gólmana Hlaváče. Celou akci se rozhodl střelou zakončit Jan Bečvář, jenže jeho pokus dokázal zlikvidovat skvělý Hlaváč!

Ve třetí třetině se už nehrál tak pohledný hokej. Více než se hrál hokej, se vylučovalo a hra byla hodně kouskovaná. Ani jeden tým nedokázal svou přesilovku využít, jenže i tak padl ještě jeden gól. Litvínovská obrana propadla a domácí se dostali do rychlého kontru. První střelu Eryka Sztwiertnia dokázal Sklíba ještě vyrazit, jenže pouze na hokejku Robina Švani, který pohotovou dorážkou rozvlnil síť a rozhodl tak definitivně dnešní utkání.

Ohlasy

logo HC Oceláři Třinec

HC Oceláři Třinec

René Mucha (HC Oceláři Třinec): Dnešní utkání bylo vedeno úplně jiným stylem. Dalo se to očekávat, byla to spíše taková taktická bitva, nám pomohlo, že jsme dali první gól. A jsem rád, že když hosté včera nevyužili trestné střílení, tak my jsme ho dneska dali.