Zápasy 18. 03. 2015, Redakce

Postup odložen po prodloužení. Druhý mečbol v pátek v Litvínově (18:20)!

Až nastavený čas rozhodl čtvrtý duel série v Pardubicích. Litvínov vedl díky Ručinskému a poté, co domácí obrátili stav, znovu srovnal Pavlík. Na obě branky přihrál Hanzl. První velkou možnost v prodloužení měla Verva, ale radovali se nakonec hráči ČSOB. Snížili stav série na 1:3.

4. ČTF (ČT 19:55), 18.03.2015, Pardubice, Tipsport arena
logo HC Dynamo Pardubice
logo HC VERVA Litvínov
HC Dynamo Pardubice HC VERVA Litvínov
3p 2
  • Třetiny

    1:1, 1:1, 0:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Kristan – Benák, Čutta, Zdráhal, Čáslava, Mocek, Ščotka, Havlík – Radil, Nahodil, Cetkovský – Sýkora, Venkrbec, Zohorna – Tybor, Marcinko, Kaut – Poulíček, Moučka, Starý – Voženílek. Připraveni Vejmelka a Voženílek. Trenéři Říha st. a ml.

  • Sestava hostů

    Francouz - Kubát, Chaloupka - Pavelka, Pavlík - Sklenička, Štindl - Jánský, Hübl, Lukeš – Petružálek, Hanzl, Ručinský – Martynek, Gerhát, Trávníček – Majdan, Piroš, Jurčík. Připraveni Petrásek a Kokeš. Trenéři Rulík a Hořava


Reportáž

Verva svlékla k zápasu brankáře Horáka místo Petráska a jinak poslala do hry týchž devatenáct borců, jako v předchozích třech případech: 1 brankáře, 6 obránců a 12 útočníků.

Očekávaná větší aktivita domácích, kteří znovu zamíchali sestavou i na postu nejdůležitějším, brankářském, se tentokrát dostavila. První ale zahrozil Gerhát, který se dostal k odraženému puku. Sýkora ve 4. minutě ve středním pásmu nedovoleně atakoval Pavelku. Pálil dvakrát Lukeš, ale Litvínov tentokrát první přesilovku nevyužil. V oslabení přečíslením zahrozili Radil s Nahodilem.

Čutta podrazil Majdana, Pavelka tvrdě pálil od modré, v mezikruží nezasáhl puk Trávníček, byly tam i další nebezpečné střely a situace, nicméně i druhou hru ve čtyřech Pardubice přečkaly. Litvínov se v úvodním dějství provinil jen jednou, Trávníček poslal puk mimo led, ale ani tady nic nevykvetlo.

Až během 13 vteřin 14. minuty. Nejprve našel od bočního mantinelu před brankou zcela volného Ručinského Hanzl a forvard Vervy se nepletl. Z voleje k tyči – 0:1. Hned po buly se ze strany dostal k brance Marcinko a procpal zblízka puk za Francouzova záda, srovnáno 1:1.

Moučka byl třetím vyloučeným Poijišťovákem, obrovskou šanci chytil Jánskému Kristan. A na druhé straně v závěru třetiny zase Francouz Venkrbcovi.

Litvínov se v úvodním dějství provinil jen jednou, Trávníček poslal puk mimo led, ale ani tady nic nevykvetlo. Až během 13 vteřin 14. minuty. Nejprve našel od bočního mantinelu před brankou zcela volného Ručinského Hanzl a forvard Vervy se nepletl, z voleje k tyči – 0:1.

Hned po buly se ze strany dostal k brance Marcinko a procpal zblízka puk za Francouzova záda, srovnáno 1:1. Moučka byl třetím vyloučeným Pojišťovákem, obrovskou šanci chytil Jánskému Kristan. A na druhé straně v závěru třetiny zase Francouz Venkrbcovi.

Druhé dějství přineslo stejný výsledek, jen do vedení šli vůbec poprvé v sérii Říhovi svěřenci. Šance Radila a Venkrbce brankou neskončily, Skleničkovo vyloučení už ano. Krátce po jeho návratu se od modré prosadil Čáslava a Tybor jeho střelu tečoval, 2:1.

Dokázal vyrovnat protivník, musíme to dokázat také, jakoby si řekli hosté. Lukešovi křížně nabil Hübl, pak pálil Petružálek, Gerhát prokličkoval až před Kristana... Nic. Pak další šance a faul. Cetkovského vrátil dřív do hry Pavlík! Střílel od modré čáry a Trávníček clonil brankáři, 2:2. V závěru třetiny tlak Vervy sílil, do šaten se ale šlo znovu za nerozhodného stavu.

Ten vydržel i po uplynutí celých šedesáti minut. Za HCVL měl rozhodnutí na holi po rychlé akci Petružálek, uvolněný Ručinským, zblízka však branku netrefil. Po kombinaci se až před Kristana prokličkoval Kubát, ale nestihl už důrazněji zakončit.

Litvínov měl dva vyloučené. Štindla, který u mantinelu podle sudích držel protihráče, a Petružálka v 57. minutě. V šanci atakoval Sýkoru, ale přes Francouze se domácí ke gólu neprobili.

V prodloužení létali v 62. minutě nad červenými všichni svatí. Ani po velkém závaru v brankovišti puk ale za Kristanem neskončil. Radilovu gólovou šanci pak hasil hákováním Jánský. Francouz v oslabení ještě skvěle zlikvidoval další Radilovu možnost, ale na střelu Kauta v polovině 66. minuty už nedosáhl.

Je to 3:1 - v pátek v Litvínově!

Ohlasy

logo HC Dynamo Pardubice

HC Dynamo Pardubice

Miloš Říha mladší: "Utkání bylo co se týče výkonů týmů takové na houpačce. V první třetině byl aktivnější soupeř, na začátku druhé my a na jejím konci zase oni. Ve třetí třetině jsme byli jasně aktivnější a lepší, o čemž hovoří i poměr střel. I když paradoxně největší příležitost měl Litvínov. Pak i na začátku prodloužení, ale tam se ukázalo, že tentokrát si jdeme pro vítězství my. Zaslouženě jsme utkání dovedli do vítězného konce."

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Miloslav Hořava: "Byl to velice těžký zápas. Domácí byli o kousek lepší, aktivnější. My jsme dnes tahali za kratší konec a myslím, že domácí zaslouženě vyhráli, k čemuž jim gratuluju."

Fanshop