Zápas - mládež 14. 03. 2015, Martin Stříbrný

JUN: Litvínovští podlehli v posledním utkání sezony Dukle 2:6

J i h l a v a - Litvínovští junioři se v posledním utkání sezony představili na ledě Dukly Jihlava. Po nevydařeném výkonu podlehli domácím 2:6 a ukončili tak sezonu vysokou porážkou. O góly Severočechů se zasloužili Petr Ujfaluši a David Weitz.

O umístění, 14.03.2015
logo HC Dukla Jihlava
logo HC VERVA Litvínov
HC Dukla Jihlava HC VERVA Litvínov
6 2
  • Třetiny

    1:0, 3:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Vacek – Hohl, Dundáček, Leština, Tobola, Kochánek, Port, Klofáč – Střecha, L. Jícha, Anděl – Beran, Dvořák, Ondráček – Balaštík, Mahút, Marcilis – Bambula.

  • Sestava hostů

    Spěšný (31. Sroka) – Březák, Šefl, Brejžek, Sklenička, Baránek, Vostárek – Stříbrný, J. Jícha, Ujfaluši – Šimeček, Weitz, Štěpka – Šesták, Trübenekr, Havelka.


Reportáž

V první třetině se spíše vylučovalo, než hrálo. O to horší to bylo, že hned ve čtyřech případech zamířili na trestnou lavici hráči Litvínova. Dukla dokázal ovšem využít pouze jednu přesilovku a vstřelit tak jediný gól první třetiny. Při vyloučení Šimečka dokázal dostat kotouč za záda Spěšného Lukáš Anděl. Dundáček uvolnil na levém kruhu zmiňovaného střelce, který nekompromisní ranou poslal kotouč do sítě.

První polovina druhé třetiny nabídl vyrovnaný hokej, ze kterého vzešly dvě branky. Do dvoubrankového vedení poslal svůj tým ve 28. minutě Tomáš Střecha. Útočník Dukly se v hostujícím brankovišti dokázal zorientovat jako první a bez problému poslat kotouč do brány. Radost domácích trvala pouze dvě minuty. Šesták poslal kotouč do jízdy Petru Ujfalušimu, ten nabral skvělou rychlost a následnou tvrdou ranou snížil na 1:2.

Zajímavá druhá třetina přinesla další zajímavé situace. V pětatřicáté minutě se dokázali potřetí v utkání prosadit hráči Dukly! Vojtěch Balaštík dokázal doklepnout dalekonosnou ránu Kochánku do odkryté brány a vrátit tak svému týmu dvoubrankové vedení. Poté přišly šance Litvínova! Ta první, když se Josef Stříbrný proháčkoval skrz střední i útočné pásmo, jenže jeho rána skončila pouze na pravé tyči Vackovy brány. Další šanci měl David Šesták, ten ovšem nedokázal zužitkovat svůj únik, a tak přišel zákonitý trest v podobě gólu Dukly.

Dvě minuty před koncem třetiny přišla přesilovka pro Severočechy a šance Stříbrného v ní, která ovšem nebyla využita. Po této šanci přišel rychlý kontr a gól Jihlavy. Hosté lajdácky chybovali na útočné modré čáře, puk jim vypíchl Lukáš Anděl a jel sám na Sroku. Český reprezentant v dresu Jihlavy si počínal jako starý mazák, když si počkal na správný moment a poté z bezprostřední blízkosti dokončil pohlednou akci - 4:1 pro Duklu.

Třetí třetina nabídla bláznivý začátek. Nejprve dokázali snížit na rozdíl dvou branek domácí. David Weitz nahodil kotouč za bránu Vacka, jenže ten byl tečovaný, a tak trochu kuriózně doputoval až do sítě jihlavského gólmana. Pověstného "bůra" vsítil o další minutu později další mladý hráč Jihlavy - Lukáš Jícha. Jihlavský útočník nahodil kotouč na bránu Sroky, před níž ještě puk tečoval jeden z domácích obránců a neposedný puk se zastavil až v síti. Tato branka byla již druhou vlastní v průběhu dvou minut.

Debakl Chemiků pokračoval. I přes to, že nebyli horším týmem, chyběla jim produktivita. V sedmačtyřicáté minutě ukázal svou individuální schopnost opět Josef Stříbrný, který se po pravém mantinelu prodral přes celé hřiště až k Vackovi, jenže v zakončení byl těsně bráněn obranou Dukly a jeho zakončení tedy nebylo příliš razantní.Další šanci Severočechů spálil Jícha spolu s Ujfalušim, kteří nedokázali využít přečíslení dva na jednoho. Šestá branka Dukly přišla v 51. minutě. Lukáš Jícha dostal kotouč do jízdy od Dundáčka, vymíchal dva obránce, v zakončení oklamal Sroku a dokončil zkázu litvínovských hráčů.

Fanshop