Zápas - mládež 28. 02. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Litvínov si před play-off zastřílel proti Písku

P í s e k - Poslední zápas před play-off sehráli starší dorostenci Litvínova v Písku, pro který tímto zápasem soutěž končí. Litvínovští si s chutí zastříleli, a nakonec zvítězili vysoko 7:1!

2. část B, 28.02.2015
logo IHC KOMTERM Písek
logo HC VERVA Litvínov
IHC KOMTERM Písek HC VERVA Litvínov
1 7
  • Třetiny

    1:1, 0:3, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Hauser – Stodolovský, Koc, Novotný, Kozák, Radoš, Brabec – Marek, Schwamberger, Javůrek, Pokorný "C", Vostárek, Torba, Pecka, Branský, Polanský "A", Klas, Strnad, Bednařík "A".

  • Sestava hostů

    Havlík – Sklíba, Balasz, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Reichel, Bárdoš, Myšák.


Reportáž

Litvínovští vlétli do první třetiny jako uragán, a od první sekundy mačkali svého soupeře. Hned první velkou šanci měl v páté minutě Kristian Reichel spolu se Zdeňkem Vébrem, když se prokombinovali do útočné třetiny, nakonec ale ztroskotali na Hausrovi. Nemuselo je to příliš mrzet, jelikož už o dvě minuty jejich tým vedl. O první branku se postaral Jan Bárdoš, když na trojnožce projel útočnou třetinou a ze tří metrů propálil domácího gólmana.

Litvínov i nadále tlačil svého soupeře, jenže pak přišlo vyloučení v jejich řadách a následné vyrovnání. David Drašar se provinil hákováním a musel hru sledovat pouze z lavice hanby. Písečtí sice nedokázali svou první přesilovku využít, jenže ihned po návratu Drašara z trestné lavice dokázali dostat puk za záda gólmana Litvínova. Dominik Pecka se spolu se Schwambergrem dostal do útočného pásma, dostal puk na svou čepel a nekompromisní ranou vyrovnal!

Druhá třetina začala v nastoleném tempu, v jakém skončila ta první. Pětašedesát vteřin po začátku třetiny se Litvínovští dostali do přečíslení dva na jednoho a domácí Radoš musel vytahovat puk z brankové čáry. Poté přišlo vyloučení na straně Litvínova. Písku se ale přesilovka hrubě nevyvedla, nejenže v ní nedokázali skórovat, navíc v ní ještě obdrželi branku. Reichel v rychlém protiútoku poslal kotouč Davidu Drašarovi, který úspěšnou ranou překonal Hausra.

Závěr třetí třetiny, ostatně jako celá třetina, se povedl daleko lépe domácím. V závěrečných třech minutách dokázali mladí chemici vstřelit dvě branky a rozhodnout tak celé utkání. Nejprve krásnou kombinaci v útočném pásmu předvedli Zdeněk Vébr a Kristian Reichel, když závěrečnou tečku v podobě gólu udělal druhý jmenovaný. Sedmadvacet vteřin do konce druhé třetiny se prosadil Josef Myšák, který krásnou ranou vymetl růžek Hausrovy brány.

Exhibice v podání hráčů Litvínova pokračovala i ve třetí třetině. Ve 49. minutě se dokázal podruhé v utkání prosadit Honza Bárdoš, když dokázal využít chyby domácího gólmana, který při snaze o rychlou rozehrávku trefil konstrukci své brány, odraženého kotouče se ujal útočník Litvínova a pohodlně poslal puk do brány. Šestý zásah do domácí brány přidal Josef Jícha, který ranou z otočky dokázal využít přesilovku svého týmu.

Závěrečnou tečku za vítězným utkáním přidali Litvínovští hokejisté devětatřicet vteřin před koncem, gólem se blýskl Zdeněk Vébr. Josef Jícha přihrál z rohu kluziště na hokejku zmiňovaného střelce, který z bezprostřední blízkosti dokázal propálit Hausra a vstřelit tak závěrečnou branku utkání. Litvínovští si tak z Písku vezou tři body, čímž potvrzují skvělou formu před play-off, ve kterém narazí na velkého favorita z Třince.