Zápas - mládež 21. 02. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští dokázali urvat další tři body a jde se do tuhého!

L i t v í n o v - Starší dorostenci uhráli v dalším zápase Porubu, což byla jejich čtvrtá výhra v řadě. Zápas rozhodli až v posledních deseti minutách, ve kterých vsítili dvě branky! To, jestli si zahrají play-off, se tedy rozhodne až v závěrečných dvou zápasech, které odehrají na venkovních hřištích.

2. část B, 21.02.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Poruba
HC VERVA Litvínov HC Poruba
6 4
  • Třetiny

    1:2, 3:1, 2:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Balász, Brejžek, Najman, Šíp, Kučera, Urbánek, Brzek "C", Březák "A" – Vébr, Drašar, Jícha, Reichel, Havelka, Leitner, Bárdoš, Bečvář.

  • Sestava hostů

    Škoda – Olšr, Bijota, Skokan, Šustala, Široký, Halška, Prokeš, Konvička, Prepsl – Střondala, Malát, Stach, Dohnal "A", Dang, Nardelli "A", Bialoň, Žídek, Horvát "C", Irgl, Korec.


Reportáž

V první třetině se hrál velice opatrný hokej a bylo znát, že žádný z týmů nechce obdržet první branku. Tu nakonec až ve čtrnácté minutě obdrželi domácí. Domácí dlouho tlačili svého soupeře, jenže pak udělali chybu na útočné modré čáře a Michal Dang si to pádil sám na Sklíbu. Porubský útočník se dostal do bezprostřední blízkosti, udělal rychlý pohyb, čímž poslal Sklíbu k zemi a se štěstím protlačil kotouč do brány pod betonem domácího gólmana.

Radost Poruby netrvala příliš dlouho, protože už o minut bylo srovnáno. Na první brance Litvínova se podíleli reprezentační útočníci - Martin Havelka a Kristian Reichel. Před Škodou se vytvořila skrumáž, ze které vyšli lépe domácí. Martin Havelka byl v chumlu hráčů nejaktivnější a dotlačil puk do brány. Poté se naskytla šance pro Litvínov, který dostal příležitost přesilové hry, jenže ji nevyužil, ba naopak v ní obdržel branku. Brejžek přišel v nebezpečném prostoru o puk a Jan Korec dokázal využít chyby domácího obránce. V nájezdu poslal Sklíbu na druhou stranu brány, než na kterou poslal puk a Poruba vedla 2:1!

Domácí se ne a ne prosadit, čemuž byl konec až ve 29. minutě. Na trestnou lavici usedli Urbánek a Nardelli a hrálo se tak 4 na 4. Martin Havelka vzal odpovědnost na sebe, když projel celým středním pásmem, na kruzích napřáhl a jeho bomba se zastavila až za zády Škody. Utkání přidalo na obrátkách, což se potvrdilo už o minutu později, kdy Poruba vstřelila svou třetí, vedoucí branku. Porubský kapitán Lukáš Horvát se se svými spoluhráči dostal do rychlého protiútoku, klepl si o puk a ranou mezi Sklíbovy betony poslal svůj tým do vedení.

Neskutečné tempo utkání pokračovalo i nadále, jelikož o dalších jednadvacet vteřin padl další gól, tentokrát do sítě Škody. Kristian Reichel, podobně jako Horvát u předchozí branky Horváta, si řekl o puk na kruzích a ranou po ledě srovnal stav utkání. Skvělá druhá třetina přinesla další branku ve 31. minutě, kterou vstřelil Oliver Najman. Litvínovský obránce se dostal k puku po spolupráci s Markem Leitnerem a ranou skrz Škodovu výstroj poslal puk do klece.

Po druhé třetině, ve které padly čtyři góly, si museli fanoušci počkat na další branku až do 49. minuty. Tato branka, která v této minutě padla, se už jednou v zápase stala jako přes kopírák. Martin Brejžek podruhé v utkání udělal v přesilové hře na modré čáře obrovskou chybu, podruhé v utkání ho o puk obral Lukáš Horvát, který jel sám na Sklíbu. Porubský útočník se rozhodl pro zakončení mezi betony, což mu vyšlo náramně a puk skrz ně poslal za záda domácího gólmana.

Domácím, kteří bojují na dálku o play-off s Budějovicemi, museli v dnešním zápase nutně vyhrát, a tak jim deset minut do konce teklo do bot. Jako správný kanonýr, který vzal odpovědnost na sebe, se ukázal David Drašar. Litvínovští se dostali do úniku tři na jednoho, který nakonec vyřešili famózně. Dominik Brzek poslal kotouč na levý kruh zmiňovanému střelci, který nekompromisní ránou pod Škodovu vyrážečku rozvlnil síť. Definitivní jistotu přidal domácím dvě minuty před koncem utkání Josef Jícha, jehož lehké nahození skončilo, k překvapení všech, až za zády Škody.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Byl to hodně zvláštní zápas, těžko se mi to hodnotí. Nemůžu klukům vytknout bojovnost, to všechna čest, ale dostat tři góly při vlastní přesilovce to jsem hodně dlouho nezažil. Hrubé individuální chyby, ale my jsem to urvali a čeká nás rozhodující zápas v Budějovicích.

logo HC Poruba

HC Poruba

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Za celých šedesát minut si Litvínov výhru zasloužil. Nejen střelecky, ale byl i aktivní na puku. My jsme bojovali, dřeli jsme a nakonec jsme mohli vyhrát my, protože jsme za stavu 4:4 měli samostatný nájezd. Kdyby jsme ho dali, tak jsme mohli vyhrát 5:4. Ale za celkový výkon si Litvínov zasloužil výhru.

Fanshop