Zápas - mládež 14. 02. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Fantastická třetí třetina a tři důležité body pro Litvínov!

V s e t í n - Starší dorostenci odehráli další utkání, tentokrát se představili na ledě Vsetína. I přes to, že před třetí třetinou prohrávali 1:2, dokázali v ní utkání otočit, a nakonec se radují z vítězství 5:2! O góly Litvínova se postarali: Martin Havelka, Zdeněk Vébr, David Drašar a dvakrát se dokázal prosadit Oliver Najman.

2. část B, 14.02.2015
logo Vsetínská hokejová
logo HC VERVA Litvínov
Vsetínská hokejová HC VERVA Litvínov
2 5
  • Třetiny

    1:1, 1:0, 0:4

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Bechný – Krůžela, Bártek, Weintritt J., Vítek, Ševčík, Nadymáček – Toman, Dubnický, Lainka, Humplík, Tydlačka, Gharibyar, Weintritt M., Španka, Kovář, Janošek.

  • Sestava hostů

    Havlík – Balász, Brejžek, Najman, Kučera, Urbánek, Brzek, Březák – Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš.


Reportáž

První třetina nabídla mnoho šancí, většinu z nich měli hostující hráči. Hned tu první měl na hokejce Kristian Reichel. Jeden z domácích beků udělal velkou chybu na útočné modré a Drašar s Reichlem jeli sami na Bechného. Druhý jmenovaný dostal šanci vystřelit, jenže jeho pokus se zastavil na betonu domácího gólmana.

Po této šanci přišli dvě vyloučení, na každé straně jedno. Nejprve byl vyloučen litvínovský Oliver Najman, jenže přesilovka Vsetína netrvala příliš dlouho, jelikož o minutu později zahráli domácí v šesti a hrálo se čtyři na čtyři. Hosté se dočkali gólu ihned po návratu Najmana z trestné lavice, když David Drašar využil přímočaré akce Vébra a s ledovým klidem poslal puk za záda Bechného.

Litvínovští se v čase 11:04 dopustili vyloučení, když se Zdeněk Vébr provinil v obranném pásmu nešetrným zákrokem kolenem a hosté šli do čtyř. Vsetínští přesilovou hru využili zásluhou Petra Lainky, který jako první z domácích dokázal dostat puk za záda litvínovského gólmana.

Druhá třetina začal vyloučením Kristiana Reichla, přesilovou hru však hráči Vsetína nedokázali využít, což je ale příliš mrzet nemuselo. Ve 28. minutě napřáhl od modré Jakub Vítek a jeho rána se ve vzduchu před Havlíkem několikrát odrazila, až nakonec skončila za jeho zády. Za autora branky byl označen Petra Lainka, který si touto trefou připsal druhý zásah v utkání.

I přes nepovedenou druhou třetinu se Litvínovští v té třetí dokázali vzchopit a utkání otočit. Vyrovnávající branku vstřelil sto padesát vteřin po začátku třetí třetiny Oliver Najman, který dokázal dorazit odražený kotouč po Leitnerově střele do odkryté brány a srovnat stav utkání.

Dvě minuty na to už byli Severočeši ve vedení. Valaši se po obdržené brance sesypali a bylo jen otázkou času, kdy přijdou další branky. Jakub Březák vypálil od modré, Bechný vyrazil kotouč pouze před sebe, a tam stál Zdeněk Vébr. Domácí útočník dokázal najít skulinku mezi betony domácího gólmana a poslal svůj tým do vedení.

Třetí zásah Litvínova ve třetí třetině přidal o dalších třicet vteřin později Marek Leitner. Dominik Brzek se u brány Bechného ujal kotouče, poté vymyslel skvělou přihrávku na zmiňovaného útočníka, když mu puk poslal zadovkou a litvínovský útočník už neměl problém rozvlnit síť.

Čtvrtou, poslední branku utkání, a také třetí třetiny vstřelil Martin Havelka, který využil spolupráce s dalším reprezentantem Česka – Kristianem Reichlem. Domácí obrana znovu propadla a oba útočníci Litvínova si to valili na Bechného. Vsetínský gólman dokázal Reichlovi puk vypíchnout, jenže ho poslal přímo na hokejku Martina Havelky, který už neměl problém poslat kotouč do brány.

Ohlasy

logo Vsetínská hokejová

Vsetínská hokejová

Jiří Wintritt: Ve čtrnácti lidech jsme favoritovi po dvě třetiny byli důstojným soupeřem, bohužel ve třetí třetině jsme na pozici obránců nestačili a soupeř nás přehrál. Máme před sebou poslední čtyři zápasy, psychika u chlapců pracuje a čeká nás těžký závěr sezony.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek: První dvě třetiny z naší strany nebyly vůbec ideální, řekli jsme si, že budeme hodně střílet a snažit se zakončovat, to se nám ale vůbec nedařilo. Po dvou třetinách jsme si v kabině řekli pár slov a ve třetí třetině jsme měli více střel než za první dvě třetiny dohromady. To pak rozhodlo, šli jsme do tlaku. Ukázalo se, že když hráči plní to, co si řekneme v kabině a budou hrát naplno tak mají šanci uspět. Nyní budeme vše směřovat k tomu, abychom se dostali do play-off, což je náš cíl.

Fanshop