Zápas - mládež 13. 01. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští prohráli v důležitém zápase s Jihlavou 2:4

L i t v í n o v - Starší dorostenci si dnes zahráli další z těch důležitějších utkání, bohužel ho nezvládli a padli 2:4. I nadále však budou bojovat a první čtyřku ve skupině B, která zajišťuje poslední místa v play-off. Hvězdou utkání se stal jihlavský Daniel Kolouch, který si v zápase připsal čtyři kanadské body (2+2). O jediné góly domácích se postarali Zdeněk Vébr a Filip Helt.

2. část B, 13.01.2015, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
2 4
  • Třetiny

    1:1, 1:2, 0:1

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba (Havlík) – Brejžek, Macháč, Šíp, Urbánek, Brzek "C", Březák – Klika, Chmelař, Vébr, Jícha "A", Reichel, Helt, Leitner, Bárdoš "A", Myšák

  • Sestava hostů

    Brož (Kořenář) – Pražák, Srnský, Váňa, Smutný, Huňáček, Klofáč, Krtek – Kolouch, Najman "A", Čermák, Ondráček, Mejzlík, Berka, Peschout "C", Vala "A", Kousal, Oščádal.


Reportáž

První velká šance zápasu vznikla ve vlastním oslabení Jihlavy, v 5. minutě. Do obrovské šance se dostal při vyloučení Oščádala Kousal, když se ve vlastním oslabení dokázal dostat do úniku sám na Sklíbu. Tuto šanci však nevyužil, jelikož Sklíbu nedokázal překonat napoprvé, nýbrž ani na podruhé z dorážky.

Po této velké šanci přišla druhá přesilovka v zápase, podruhé pro Litvínov. Tuto přesilovou hru dokázali domácí již využít. Štěpán Urbánek našel na mezikruží volného Filipa Helta, který byť se štěstím, ale přeci dokázal propálit zatím bezchybného Brože.

Ve 12. minutě se ke své první přesilové hře dostali také hráči Jihlavy. Hosté svou první přesilovku nevyužili, naštěstí pro ně je to nemusel příliš mrzet. Jihlavští se 33 vteřin po ukončení přesilové hry dokázali poprvé prosadit. Kolouch uvolnil na modré čáře Rostislava Klofáče, který s podobným štěstím, jako měl při první brance Litvínova Helt, dokázal propálit vše, co mu stálo v cestě, a srovnal tak stav utkání.

Brzy po této brance přišla již třetí přesilovka v zápase pro Chemiky. Bohužel pro ně se jim ani tato přesilovka příliš nepovedla, když se v ní ani nedokázali pořádně usadit v útočném pásmu. Poslední velká šance této třetiny přišla na jejím konci, když se Helt prokličkoval před Brože, který s pomocí jeho betonů dokázal vychytat domácího útočníka. Po této šanci už nic nepřišlo a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu 1:1.

Druhá třetina začala vyloučením Jihlavy, ale ani to vedoucí gól Chemiků nepřineslo. Krátce po návratu hostujícího kráče z trestné lavice přišlo trestné střílení pro domácí! Klofáč zatáhl za záchranou brzdu, když v zakončení sekl Jíchu, který měl šanci trestného střílení. Domácí útočník se pokusil o rozhýbání Brože, ten měl ale klidné nervy a následnou střelu mezi své betony dokázal hokejkou vyrazit.

Pravidlo nedáš, dostaneš se zde ukázal v plné síle. Minut po neúspěšném nájezdu domácích přišla branka na druhé straně. Daniel Kolouch dokázal využít signalizovanou výhodu, když zužitkoval perfektní přihrávku Ondráčka a poslal svůj tým do vedení 2:1.

Jihlavští se ze svého vedení neradovali příliš dlouho. Ve 29. minutě přišlo druhé trestné střílení dnešního utkání, znovu ve prospěch Chemiků. David Váňa nedovoleně zastavil unikajícího Zdeňka Vébra, který měl možnost trestného střílení, a to také proměnil. Domácí útočník svou rychlou kličkou oklamal Brože a následně mu zasunul kotouč mezi betony, čímž rychle sebral Jihlavě první vedení v dnešním zápase.

Dnešní zápas se hrál jako na kolotoči, což se potvrdilo ve 38. minutě. Krátce po další neúspěšné přesilovce Severočechů poslal svůj tým do vedení Tomáš Mejzlík, který se jako první dokázal zorientovat ve skrumáži ve Sklíbovo brankovišti a dopravit puk za jeho záda.

V prvních deseti minutách třetí třetiny měli domácí možnost dvou přesilových her, jenže ani jednu z nich nedokázali využít a přišel opět trest v podání Jihlavy, která opět dokázala využít jednu ze svých přesilových her, a rozhodnout tak nadobro dnešní utkání. V přesilové hře, v 56. minutě se ke střele odhodlal Lukáš Vala, jehož střelu dokázal s pomocí tyčky ještě Sklíba zneškodnit, jenže už byl krátký na další dorážku Daniela Koloucha, který svým čtvrtým bodem (2+2) v zápase, rozhodl dnešní utkání.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): I když jsme nastoupili přes marodku, v takovéto sestavě, tak po Porubě toto považuji za další odevzdané a ztracené body. V těchto zápasech se ukazuje charakter hráčů, kteří v optimální sestavě nedostanou tolik prostoru. Když ho dostanou, postaví se k tomu tak, jak se k tomu postavili. Je to škoda, nechci aby nám při rozhodování o účasti či neúčasti v play-off tyto body nechyběly. Dnešek beru za ztracené body.

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Petr Svoboda (HC Dukla Jihlava): Dvě třetiny si myslím, že byl herní projev z naší strany hrozný. Můžeme být rádi, že jsme po dvou třetinách vedli 3:2. Třetí třetinu se to trochu zlepšilo, za to musím kluky pochválit. Už tam byly ty věci, které po nich chceme celou sezónu. Dali jsme rozhodující gól v přesilovce, což nás si myslím uklidnilo, aby jsme to v pohodě dohráli.

Fanshop