Zápas - mládež 10. 01. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Litvínovští podlehli Porubě až v samostatných nájezdech

P o r u b a - Starší dorostenci se po včerejším důležitém vítězství v Havířově dnes představili v Porubě. I přes to, že tým ze severu Čech byl papírovým favoritem, nedokázali svého soupeře porazit a podlehli po samostatných nájezdech 3:2. O jediné góly litvínovských se postarali dva obránci: Jakub Březák a Martin Brejžek.

2. část B, 10.01.2015
logo HC Poruba
logo HC VERVA Litvínov
HC Poruba HC VERVA Litvínov
3sn 2
  • Třetiny

    0:0, 1:1, 1:1 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Škoda (Dobečka) – Široký, Olšr – Bijota, Boháč – Prepsl, Prokeš – Pažický – Csabala, Horváth, Dohnal – Nardelli, Malát, Šustala – Irgl, Stach, Žídek – Bialoň, Dang.

  • Sestava hostů

    Havlík (Sklíba) – Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Urbánek, Brzek, Březák – Klika, Chmelař, Véber, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Bárdoš, Helt.


Reportáž

Utkání začalo velice rychlým nástupem obou týmů. Poruba i Litvínov v pátečním utkání zvítězili nad svými rivaly a v tomto utkání chtěli získat další cenné body, což se projevilo právě na herní náladě. Domácím se sice zprvu nedařilo obsazovat útočné pásmo, ale i Litvínovští měli trable a to především ve skórování. Na střely byli hosté lepší a Škoda tak musel čelit několika střelám. Za svá záda ovšem v první třetině nepustil puk ani jednou.

Druhá část přinesla dramatické změny. Ihned ve čtvrté minutě padla branka. Jelikož se všichni soustředili na to, zda litvínovský hráč, který byl sražen porubským útočníkem Dangem, zvedne, nikdo vstřelení branky pravděpodobně neviděl. Zřejmě pak všechny šokovalo, že z rozhlasu slyšeli autora branky a ne vylučování. Střelou od modré skóroval Jakub Březák.

Poruba měla mnoho šancí k dorovnání, ale ani vyložené šance, ani přesilovku využít nedokázala. Teprve v půli třetiny, kdy se díky současnému vyloučení domácího a litvínovského hráče hrálo 4 na 4, domácí po střele Filipa Boháče stav dorovnali. Boháč se ještě párkrát pokusil znovu využít razantnosti své tvrdé střely, ale již za Havlíka kotouč neposlal.

Třetí třetina měla utkání rozhodnout, ale… V šesté minutě Poruba stav navýšila. Horváth zabránil vyhození puku z útočného pásma a na pomoc se mu vydal i Široký, který ihned po obdržení kotouče pálil. Střela se sice nedostala za Havlíka, ale Dominik Csabala se ani na vteřinu nezaváhal a okamžitě osamocený kotouč vypálil.

Zvrat nastal při překročení půle třetiny. Litvínov dorovnal po střele Martina Brejžeka, jehož střela překonala Škodu nečekaně. Až do konce utkání tekly nervy nejen na ledě, ale i na tribunách. Při každé akci se na tribunách ozývalo povzbuzování, ale branky ne a ne padnout. Vzhledem k nerozhodnému stavu tak přišlo na řadu prodloužení. Pětiminutovka však prověřila jen pohotovost a přesnost obou gólmanů, a tak utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Stačila pouze tři kola. V prvním jel za domácí Nardelli a za hosty Brzek. Ani jeden však neskórovali. Druhé kolo jel Lukáš Horváth a Helt a poslední nájezd, který ještě mohl série prodloužit, jeli Dang a Bečvář.

Ohlasy

logo HC Poruba

HC Poruba

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Pochválili jsme hráče za oba dva dny a za těch pět získaných bodů. Výkonem a bojovností šli za vítězstvím a myslím si, že si to herně zasloužili. O vítězství se postarali všichni, takže nebudu nikoho jmenovitě chválit. Mančaft po psychické stránce stoupá nahoru a v kabině panuje dobrá nálada.


logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Gratuluji domácím ke dvěma bodům, protože pro ně udělali daleko více než my. Z naší strany to po většinu zápasu byla plácaná a ostuda.

Fanshop