Zápas - mládež 04. 01. 2015, Ondřej Vlk

SDO: Havelka pěti body sestřelil Vsetín, Havlík udržel nulu

L i t v í n o v - Ve 4. kole nadstavbové části RAKO extraligy staršího dorostu hostil Litvínov na svém ledě Vsetín. Chemici si hodlali napravit reputaci po zpackaném zápase s Olomoucí a Vsetín smetli po výsledku 5:0. U všech pěti branek byl Martin Havelka, který sám tři vstřelil a na dvě nahrál.

2. část B, 04.01.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Vsetínská hokejová
HC VERVA Litvínov Vsetínská hokejová
5 0
  • Třetiny

    4:0, 1:0, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Havlík – Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Brzek, Březák – Klika, Chmelář, Vébr, Jícha, Reichel, Helt, Havelka, Bárdoš, Bečvář

  • Sestava hostů

    Bechný – Kašpar, Krůžela, Bártek, J. Weintritt, Augustin, Vítek, Vodák, Rýpar – Toman, Lainka, Humplík, Tydlačka, M. Weintritt, Kostka, Španko, Kovář, Janošek


Reportáž

Dvě utkání ve dvou dnech, po reprezentační přestávce se opět rozjela RAKO extraliga staršího dorostu. Ve včerejším utkání Litvínov po mdlém výkonu dokázal uhrát proti Olomouci pouze bod po prohře po nájezdech. V neděli čekal dorostence duel se Vsetínem a potřebovali nutně uspět

Už úvodní perioda přinesla obrovský tlak domácích a Severočeši dokázali, kdo bude v utkání aktivnějším týmem. Čtvrtá minuta utkání přinesla první branku, Kristian Reichel využil vůbec první přesilovku zápasu a rozjásal diváky na tribuně. Právě efektivita v přesilových hrách zdobila Litvínov v první třetině.

Druhou početní výhodu využil Martin Havelka a rázem Litvínov vedl od dvě branky. V 17. minutě při hře 4 na 4 se opět prosadil aktivní Martin Havelka, to ale nebylo poslední slovo reprezentačního útočníka. Necelou minutu před koncem totiž zkompletoval hattrick a stačilo mu k tomu necelých deset minut.

Druhou periodu už nebyli Severočeši tak dominantním týmem a hráli to co potřebovali. Chemici byli dále nebezpeční, ale pouze jedinou akci dokázal přetavit v gól Kristian Reichel a zaznamenal tak svou druhou branku v utkání.

Třetí třetina pěkný hokej nenabídla. Hosté se dostávali do nebezpečných akcí, ale jejich snahu úspěšně mařil výborný brankář Havlík. Litvínov si svou hrou závěr komplikoval, Vsetín měl v závěru výhodu přesilovky 5 na 3, ale ani tuto šanci nevyužil a prohrál 0:5. Pod litvínovskou výhrou se nejvýrazněji podepsal Martin Havelka, který se postaral o všech pět branek. V závěsu se třemi body blýskl Kristian Reichel.

.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): První třetina byla z naší strany velmi dobrá, odskočili jsme na rozdíl čtyř branek. Ve druhé třetině jsme polevili a přestali jsme dodržovat, to co jsme hráli první třetinu. Je to škoda, protože po výkonu z první periody jsme na ten výkon ve druhé a třetí třetině nenavázali. Šimon Havlík chytal velmi dobře, ale hráči mu dnes hodně pomohli, což se nedá říci o včerejším výkonu, kde jsme v tom Sklíbiče nechali. Vždycky, když gólman vychytá nulu, tak před ním tým musí odvést precizní výkon. Může chytat nejlíp na světe, ale když gólmanovi tým nepomůže, tak sám nic nezmůže.

logo Vsetínská hokejová

Vsetínská hokejová

Jiří Weintritt (VHK Vsetín): Ve včerejším utkáním jsme v Letňanech dohrávali na dvě pětky. Stálo nás to hodně sil, které nám do dnešního utkání chyběly. Dnes dostali šanci i hráči, kteří stabilně nehrají a Litvínov byl o třídu lepší.