Zápas - mládež 03. 01. 2015, Martin Stříbrný

SDO: Dorostenci po dobrém výkonu podlehli Olomouci až v nájezdech

L i t v í n o v - Starší dorost se představil na svém ledě, kde přivítal Olomouc. V utkání měli uzemní převahu, jenže ji nedokázali zužitkovat a nakonec hráčům Mory podlehli 2:3 po samostatných nájezdech. O góly domácích hráčů se postarali Bárdoš a Reichel.

2. část B, 03.01.2015, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
2 3sn
  • Třetiny

    0:1, 1:1, 1:0 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba (Havlík) – Šíp, Brejžek, Macháč, Najman, Urbánek, Brzek "C", Březák – Klika, Chmelař, Vébr, Drašar, Jícha "A", Reichel, Helt, Havelka, Bárdoš "A", Bečvář.

  • Sestava hostů

    Pospíšil (Šoustal) – Štreit, Kališ, Kolovratník, Metelka, Škoda – Heža, Spurný, Hajšman, Machálek, Jeklič, Horák "C", Marek, Říčka, Husták, Malý, Beier, Kuba "A".


Reportáž

Utkání začalo ve velkém tempu, když už ve druhé minutě měl velkou šanci David Drašar, který se prohnal skrz útočné pásmo a z vyložené pozice střílel, jenže jeho ránu ještě stačil Metelka svou hokejkou srazit do ochranné sítě. První branku utkání si však připsali, v prvních deseti minutách, neškodní hráči Olomouce. V 15. minutě od modré vypálil Marek Štreit a puk skončil až za zády Šimona Sklíby. Aktivní domácí si pak v první třetině vytvořili ještě několik šancí, jenže ani jednu z nich nedokázali využít a do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro hosty.

Druhou třetinu začali domácí lépe než tu první, jelikož už po 48 vteřinách v ní dokázali vstřelit branku. Josef Jícha vypálil od modré čáry, jeho střelu dokázal Pospíšil vyrazit jen zpět před svou klec, kde stál dobře postavený Jan Bárdoš, který svou pohotovou dorážkou vyrovnal stav utkání. V 26. minutě měl možnost samostatného nájezdu Jan Bečvář, který byl v úniku hákován Spurným a měl tak možnost naklonit stav utkání na stranu domácích. Domácí útočník udělal kličku do bekhendu a snažil se zasunout mezi Pospíšilovy betony, jenže hostující gólman ho přečetl a puk vyrazil. Třetina se i nadále nesla v režii domácích, kteří ale nedokázali využít ani jednu ze svých mnoha přesilovek, a tak přišel trest. Ve 39. minutě využil nedorozumění domácích obránců Jan Machálek, když se ujal puku, položil si Sklíbu a střelou do horního rohu brány upravil stav utkáni na 2:1 pro Olomouc, za kterého šly také oba týmy do kabin.

Hned ve druhé minutě třetí třetiny měli obrovskou šanci hráči Mory, která ale zůstala nevyužita. Kališ převzal puk ve středním pásmu, projel jim i útočným pásmem a stál v přímém souboji proti Sklíbovi. Domácí gólman jeho střelu do horního rohu skvěle zachytil lapačkou a udržel tak naděje svého mužstva. Další velká šance Mory byla k vidění ve 45. minutě, když Štreit od modré nastřelil spojnici Sklíbovy brány. Po těchto nevyužitých šancí Mory přišla branka na druhé straně. Martin Havelka uvolnil Kristiana Reichla, který s pomocí Pospíšilovy horní tyčky vyrovnal stav utkání. Další branku už nám utkání v základní hrací době nenabídlo a zápase tak šel do prodloužení.

Ani prodloužení nám rozuzlení nepřineslo a zápase se musel rozhodnout až v nájezdech. Největší šanci prodloužení měl Jícha, když se prohnal celým hřištěm, ale nakonec selhal až na pravém betonu Pospíšila.

V nájezdech se obou týmům dařilo, více však hráčům Mory. Vítězný nájezd provedl hráč Mory, konkrétně to byl Matic Jeklič, který vystřelil svému týmu bonusový bod.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov):Do dnešního utkání jsme nevstoupili vůbec dobře. Poté, co jsme srovnali, jsme si chvilku mysleli, že jsme hokejisti a začali jsme hrát pořádný hokej. Samozřejmě jsme taky měli trochu štěstí. V závěru prodloužení jsme ustáli oslabení 4 na 3, následně pak i 5 na 3 a zápase šel do nájezdů. což je loterie, ve které jsme dnes bohužel prohráli.