Zápas - mládež 17. 01. 2015, Martin Stříbrný

JUN: Junioři si připisují další tři cenné body, tentokrát porazili Jihlavu 5:4

L i t v í n o v - Junioři před malou chvíli dohráli svůj další zápas, tentokrát však se šťastnou koncovkou. Litvínovští se na stadionu Ivana Hlinky utkali se svým přímým konkurentem o záchranu v nejvyšší soutěži - Jihlavou, která i přes mohutný závěr nedokázala vyrovnat a nakonec podlehla 4:5.

11. Nadstavba B, 17.01.2015, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Dukla Jihlava
HC VERVA Litvínov HC Dukla Jihlava
5 4
  • Třetiny

    3:0, 1:1, 1:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klečka – Moravec, Šesták, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Šefl, Bárdoš, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Mical, Šimeček, Válek, Štěpka.

  • Sestava hostů

    Svoboda – Tobola, Leština, Pospíchal, Hohl, Kochánek, Dundáček, Port, Balaštík, Střecha, Dvořák, Mahút, Bambula, Marcilis, Beran, Jícha, Anděl.


Reportáž

První třetina se lépe vyvedla domácím, když se po ní šlo do kabin za stavu 3:0 pro tým ze severu Čech. První branku utkání vstřelil Dominik Štěpka, který si nabruslil do pásma a nechytatelnou střelou na lapačku poslal svůj tým do vedení. O pouhých 15 vteřiny později domácí udeřili zvonu. Petr Ujfaluši se jako první dokázal ve skrumáži před Svobodou zorientovat, vyvezl z ní puk a z těžkého úhlu dal svému týmu již dvoubrankové vedení. Třetí zásah domácích v této třetině přidal Jaroslav Šimeček, který z lehké pozice poslal puk za záda dezorientovaného Svobodu a upravil stav utkání na 3:0 pro domácí!

Ve druhé třetině se hrál spíše opatrnější hokej, byly v ní také hodně viděny vyloučení. Hned to první dokázala Jihlava využít. Na trestnou lavici usedl Josef Stříbrný za sekání, čímž tak naskytl soupeři přesilovou hru. Střecha od modré nahodil kotouč na Klečkovu bránu a domácí brankář tento pokus pouze srazil pod své betony. V brankovišti se odehrál boj o volný kotouč, který jako první zahlédl Ladislav Pospíchal a poprvé v dnešním zápase rozvlnil síť za zády domácího gólmana. Domácí si však přichystali rychlou odpověď. David Šesták uvolnil Martina Micala, jehož střelu vyrazil Svoboda pouze na hokejku Filipa Moravce, který nechytatelnou střelou k tyči vrátil svému týmu tříbrankové vedení. Domácí měli zbytek třetiny celkem osm minut v přesilovce, jenže si s těmito možnostmi neporadili a do kabin se tak šlo za stavu 4:1 pro Litvínov.

Třetí třetina nabídla velké drama. Na rozdíl dvou gólu snížil ve 44. minutě Lukáš Jícha, který se dostal do přečíslení dva na jednoho, jenž vyřešil rychlou střelu zápěstím a kotouč s pomocí tyčky dostal do brány. O pár minut později hosté udeřili podruhé, podruhé také Lukáš Jícha, který stál na konci kombinace svého týmu a ranou k tyči nedal Klečkovi šanci. Domácí měli tři minuty před závěrečnou sirénou možnost v podobě přesilové hry, kterou nepohrdli a znovu odskočili na rozdíl dvou branek. Jaroslav Šimeček spolu s Martinem Micalem zavezli kotouč do pásma a první jmenovaný přesnou dorážkou dostal kotouč za Svobodova záda. Zdálo se, že je zápas rozhodnut, jenže nebylo tomu tak. Osm vteřin před koncem se Jihlava ještě dokázala prosadit, když Dundáčkovu střelu od modré tečoval za záda Lukáš Jícha, který touto trefou zkompletoval hattrick v dnešním utkání. Tato branka byla však už poslední a domácí se tak mohli radovat ze zisku tří bodů.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Samozřejmě, že jsem rád za tři body. Akorát nechápu, proč jsme si to v závěru tak zdramatizovali. Kluci asi chtějí, abych měl špatný srdce (smích).

logo HC Dukla Jihlava

HC Dukla Jihlava

Patrik Augusta (HC Dukla Jihlava):Komentář je jednoduchý. Soupeř byl lepší a zaslouženě vyhrál.