Zápas - mládež 15. 01. 2015, Martin Stříbrný

JUN: Chemici porazili Olomouc těsně 2:1 po samostatných nájezdech

L i t v í n o v - Před malou chvílí skončilo utkání 10. kola nadstavby B, mezi Litvínovskými juniory a Olomouckou Morou. Hvězdami utkání se stali gólmani obou týmů, když si jak Michal Klečka, tak i Jakub Urbisch připsal několik dobrých zákroků, a utkání tak skončilo těsným výsledkem 2:1 pro severočeský tým. O góly domácích se postarali Jan Trübenekr a v samostatných nájezdech Jaroslav Šimeček.

10. Nadstavba B, 15.01.2015, ZS Ivana Hlinky, Litvínov
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Olomouc
HC VERVA Litvínov HC Olomouc
2sn 1
  • Třetiny

    1:0, 0:0, 0:1 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klečka – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl "A" – Bárdoš, Trübenekr, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Reichel, Šimeček, Válek, Štěpka "C".

  • Sestava hostů

    Urbisch – Nesvadba, Kraigher, Rašner, Tomek, Brandýs, Hes, Jeklič – Ostřanský, Jergl, Markl, Bauer, Pavlovský, Ministr, Beták, Konečný, Janás, Vrána.


Reportáž

První třetinu ovlivnili především vyloučení, ať na straně Litvínova, nebo i na straně Mory. Ve zmíněných přesilovkách přišla první obrovská šance dnešního utkání. Olomouci se v 8. minutě naskytla příležitost v podání přesilové hry 5 na 3, když se na trestné lavici sešli Válek a Stříbrný. Hosté roztočili svůj kolotoč v obranném pásmu Litvínova, ze kterého vyústila příležitost pro Nesvadbu, který z hranice kruhu nastřelil levou spojnici Klečkovy brány.

Poté přišlo v 16. minutě další vyloučení, opět na straně Chemiků. Petr Ujfaluši si usedl na trestnou lavici a Mora zahájila další přesilovou hru. Tentokrát se jim však tolik nepovedla, a tak přišel zákonitý trest. Ondřej Sládek se v 19. minutě protáhl po levém mantinelu před Urbischovu bránu, nahodil na ni puk, který se od betonů hostujícího gólmana odrazil k osamocenému Janu Trübenekrovi, který bez potíží rozvlnil síť a poslal svůj tým do vedení 1:0.

Druhá třetina začala ve velkém tempu, ze kterého vyplynulo trestné střílení pro Olomouc, ke kterému se jako faulovaný hráč postavil Aleš Jergl. Nejzkušenější ze všech Olomouckých, Aleš Jergl, svůj nájezd ale neprovedl nijak skvěle, když se pokusil o střelu mezi Klečkovu ruku a tělo. Domácí gólman však jeho úmysl přečetl, a také bez potíží zlikvidoval.

Ošklivý moment přišel v polovině utkání, když došlo ke zranění u mantinelu. Domácí Jan Trübenekr svedl obyčejný souboj o puk u mantinelu s Markem Vránou, který tento souboj neustál a tělem nalítl na mantinel. Útočník Mory se ošklivě zranil, a tak pochopitelně pro něj dnešní utkání skončilo tím nejhorším způsobem, ledovou plochu musel opustit za potlesku diváku i obou střídaček na nosítkách.

Poslední zajímavá situace druhé třetiny přišla ve 39. minutě. Nebyl to ani gól ani žádné vyloučení. Josef Stříbrný se po mantinelu protáhl až ke gólmanovi hostí, Jakubu Urbischovi, který střelu domácího útočník vyrazil vyrážečkou do ochranné sítě. Jenže rozhodčí i přes nevoli domácí střídačky nařídili vhazování ve středním pásmu. Do toho všeho zasáhl reprezentační gólman ve službách Olomouce, který se v rámci fair-play přiznal, že to byl právě on, kdo poslal puk ochranné sítě, a tak se vhazování přesunulo do obranného pásma Olomouce. Za toto skvělé gesto si hostující gólman vysloužil potlesk nejen diváků, ale i střídačky Chemiků.

První velká šance třetí třetiny přišla v 51. minutě, když na trestnou lavici usedl Martin Hes za podražení, a tak měli domácí šanci zvýšit své vedení. V přesilové hře napřáhl od modré Marek Baránek, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a však puk skončil jen na tyči Jakuba Urbische. Zbytek přesilovky už nebyl nijak zvláštní a Martin Hes se již mohl vrátit na led s čistým svědomím.

Po této velké šanci Baránka se začali dít velké věci, a to především v brankovišti Michala Klečky. V 57. minutě se už hráči Mory radovali ze vstřelené branky, jenže do toho zasáhli rozhodčí, kteří gól neuznali z důvodu dosažení vysokou holí. Poté v 58. minutě přišlo vyloučení na domácí straně, time-out Olomouckých a už regulérní branka v podání Mory. Aleš Jergl vyslal v power-play ránu od modré, která nakonec skončila za zády nic netušícího Klečky. Tato trefa byla v normální hrací době poslední, a zápas tak byl poslán do prodloužení.

Olomouc v nastaveném čase měla možnost minutu přesilovky 4 na 3 za vyloučení Michala Klečky u konce třetí třetiny, jenže s ní nenaložila dobře, a poté se již hrálo prodloužení v normálním počtu 4 na 4. Oba týmy v něm hrály spíše opatrnější hokej, a tak nebylo divu, že se zápas přesunul následně až do nájezdů. Rozhodující bod v nájezdech získali domácí Chemici, jelikož se v nich dvakrát dokázal prosadit Jaroslav Šimeček, který tak přisoudil druhý, bonusový bod svému týmu.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): Já bych řekl, že to byl vyrovnaný zápas. Měli jsme hodně vyloučených hráčů, ale dobře jsme to ubránili. Je škoda, že jsme nevyhráli tři body, ale pro nás jsou důležité i body dva. Jsem rád, že se nám podařilo zvítězit.

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Dneska to byl hodně vyrovnaný zápas, hodně se to přetahovalo. Dostali jsme díky chybě v závěru první třetiny gól a snažili jsme se to celý zápas vyrovnat. Bylo vidět, že jsou to týmy postaveny vedle sebe v tabulce, proto to byl boj do poslední minuty. Jsme rádi, že se nám to podařilo vyrovnat, a penalty jsou už jen loterie. Šťastnější byli domácí, ale my jsme rádi alespoň za jeden bod.

Fanshop