Zápas - mládež 09. 01. 2015, Martin Stříbrný, Barbora Wolfová

JUN: V samostatných nájezdech Litvínovští padli proti Zlínu

L i t v í n o v - Osmé kolo nadstavby nabídlo na ledě v Litvínově souboj domácího celku HC Litvínov proti dalekému týmu PSG Zlín. Domácí si vybojovali vedení 2:0, ale to hosté do konce druhé části oplatili dvojnásob a otočili stav utkání na 2:4. Ve třetí třetině Litvínovští dokázali vyrovnat, avšak vstřelit gól v prodloužení se nepodařilo ani jednomu z týmů. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy, ve kterých byli úspěšnější hosté. Chemikům tak ponechali alespoň jeden bod.

8. Nadstavba B, 08.01.2015, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PSG Zlín
HC VERVA Litvínov PSG Zlín
4 5sn
  • Třetiny

    2:1, 0:3, 2:0 - 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klečka – Jonák, Baránek, Šesták, Cvrk, Sklenička, Vostárek, Šefl "A" – Kučera, Trübenekr, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Reichel, Válek, Štěpka "C"

  • Sestava hostů

    Čáp – Macharáček, Kužílek, Řezníček, Žabčík, Kobylík, Procházka, Talán – Hořanský, Hlaváč "A", Hančinec, Dalajka "A", Zaremba, Karola, Pavlůsek, Vyoral, Gago, Bumbál, Matula "C", Werbik


Reportáž

Domácí vstoupili do utkání ve velkém tempu, když od začátku mačkali svého protivníka. První gól však vstřelili až ve 12. minutě. Po střele Jindřicha Skleničky dokázal z mezikruží dorazit puk do odkryté brány Tomáš Kučera, který tak vstřelil první branku utkání. O druhou branku, o dvě minuty později, se postarala tentýž formace, tentokrát se dokázala prosadit Ondřej Sládek. Kučera projel celým hřištěm, jeho střelou znovu vyrazil Čáp pouze před sebe, kde stál dobře postavený Sládek a zvýšil už na 2:0. Komplikace pro domácí přišla necelé dvě vvteřiny před koncem první třetiny. Adam Hořanský dokázal využít chyby domácí obrany, ujel sám na Klečku, kterému střelou mezi betony nedal šanci.

Druhá třetina se ale nesla v duchu Zlína, který ji vyhrál 3:0. O vyrovnávající branku se ve 23. minutě postaral Jan Vyoral, který využil chybného střídání domácích a střelou ke vzdálenější tyči Klečkovy brány jej potrestal. Vedoucí branku svého týmu vsítil ve 31. minutě Petr Procházka, který využil skvělé přihrávky Matuly a střelu z levého kruhu propálil vše, co mu stálo v cestě. Ve 36. minutě dal svému týmu již dvoubrankové vedení Daniel Karola, když poslal odražený kotouč po střele Kužílka za záda bezmocného Klečky.

Ve třetí třetině se otěží ujali domácí, kteří v ní dokázali srovnat stav utkání a poslat ho prodloužení. Ve 41. minutě ujel hostující obrně Petr Ujfaluši, který střelou nad pravé rameno Čápa snížil na 3:4, a dal tak svému týmu naději. Domácí ne a ne vyrovnat, což se jim povedlo až čtyři minuty před koncem utkání. Dominik Štěpka expresní střelou v přesilovce vyrovnal stav utkání a poslal ho do prodloužení. Nastavený čas – prodloužení, nám ale také vítěze nepřineslo, a tak se zápas musel rozhodovat až v nájezdech.

Závěrečná loterie se lépe povedla Zlínu, který v ní dokázal dvakrát překonat Michala Klečku a získat si tak pro sebe druhý, bonusový bod. Vítězná branka – nájezd byla připsána Dominiku Matulovi.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Jaroslav Hübl (HC Litvínov): Já si myslím, že jsme začali dobře. V první třetině jsme vedli 2:0, ale v posledních vteřinách jsme po hrubé chybě dostali gól na 2:1. Zápas jsme de facto prohráli ve druhé třetině. Třetí třetinu jsme se zpět dostali do zápasu, měli jsme mnoho šancí a několikrát jsme trefili i tyč. Zaplať pánbůh za vyrovnání, ale bohužel v prodloužení jsme už neměli na to, aby jsme to rozhodli. Na nájezdy je to už jen "hop nebo trop" a v nich byli hosté šťastnější.

logo PSG Zlín

PSG Zlín

Radek Pšurný (PSG Zlín): Spravedlivá remíza po 60 minutách. Zápas jsme nezačali dobře, ale pak jsme se zvedli. Myslím si, že jsme to měli udržet, ale rozhodl začátek poslední třetiny i přes to byla remíza spravedlivá.

Fanshop