Zápas - mládež 05. 01. 2015, Ondřej Vlk, Martin Stříbrný

JUN: Litvínov ztratil třígólové vedení a padl s Chomutovem 4:6

L i t v í n o v - V 7. kole nadstavbové části hostil Litvínov na svém ledě rivala z Chomutova. Chemici v utkání vedli už o tři branky, ale ani tento náskok jim k bodům nestačil. Chomutov předvedl skvělý obrat a odváží si tak z Litvínova cenné tři body.

7. Nadstavba B, 05.01.2015
logo HC VERVA Litvínov
logo Piráti Chomutov
HC VERVA Litvínov Piráti Chomutov
4 6
  • Třetiny

    1:0, 3:2, 0:4

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Klečka – Jonák, Moravec, Šesták, Fučík, Šefl, Sklenička, Vostárek, Kokeš, Cvrk – Kučera, Trübenekr, Weitz, Stříbrný, Sládek, Ujfaluši, Sýkora, Šimeček, Štěpka, Čapek.

  • Sestava hostů

    Lukeš (30. Dvořák) – Ringler, Hierman, Cestr, Dubeň, Havel, Černý, Drobný, Kozák – Wágner, Šťovíček, Tupý, Dimitrov, Tatár, Bednář, Kellerstein, Huňady, Macháček, Strunz.


Reportáž

Po reprezentační přestávce se rozběhla i soutěž juniorů. Litvínov čekalo derby s Chomutovem a Litvínovští si určitě chtěli připsat výhru v prvním utkání nového roku.

Úvodní minuty přinesly pozdvižení před litvínovskou brankou, už v patnácté vteřině se řítil na Klečku Wágner. Domácí brankář svůj tým podržel a šanci útočníka pirátů zlikvidoval. Chemici si brzy zahráli přesilovou hru a hned svou první možnost využili, když Jan Trübenekr přesnou ranou překonal brankaře Lukeše. Domácí měli v první třetině převahu a Chomutov se do šancí dostával prakticky sporadicky.

Druhá perioda začala opět velkou šancí hostů, ale ani Šťovíček ve vyložené šanci výborného Klečku nepřekonal. Až následná akce skončila brankou, Šťovíček si našel dobrou pozici před Klečku a jen jemně tečoval nahození Dubna za záda litvínovského gólmana. Další průběh třetiny už ale patřil domácím. Ve 24. minutě našel Kučera posilu ze Slavie Ondřeje Sládka, který neměl problém dostat puk za záda bezmocného Lukeše.

Za necelé čtyři minuty se opět radovala stejná lajna, když Sládek s Kučerou našli neobsazeného Dominika Čapka, a ten trefil přesně mezírku mezi Lukešovými betony. Další akci korunoval gólem po přihrávce Weitze Dominik Štěpka a rázem se zdálo, že má Litvínov utkání plně ve svých rukách. To už bylo moc na hostujícího brankaře a vystřídal ho Dvořák. Domácí přestali bruslit a Chomutov začal přebírat iniciativu v utkání, Wágner ještě Klečku nepřekonal, ale Martin Šťovíček i s přispěním domácího obránce už se radovat mohl. Chemici si tak do druhé třetiny odnesli dvoubrankové vedení

Třetí třetina nezačala pro Litvínov nejlépe, fauloval Čapek a Chomutov nabídnutou početní výhodu využil. Šťovíček našel v mezikruží volného František Wágnera, který střelou o tyč nedal Klečkovi šanci. Pouhou minutu trvalo, aby hosté srovnali. Zmatků v litvínovské obraně využil Václav Cestr, když se prosadil do odkryté klece. Domácí byli v křeči a Chomutov vyrovnání tříbrankového manka značně nakoplo. Neuvěřitelný obrat dokonal ve 49. minutě František Wágner, který se přesnou ranou trefil pod víko Klečkovy branky.

Domácí byli frustrovaní a dopustili se dvou zbytečných faulů. Přesilovou hrou 5 na 3 hosté nepohrdli a Radek Havel bombou od modré čáry propálil vše co mu stálo v cestě. Domácí se už jen marně probíjeli do útočného pásma, Dvořák v závěru už příliš práce neměl, protože Chomutov výborně bránil. V poslední tříminutovce se přece ještě urodila zajímavá šance pro domácí celek. Štěpku ve velmi dobré šanci fauloval Cestr a Litvínov tak získal početní výhodu. Ani závěrečná powerplay domácím nepomohla a Chomutov si po skvělém obratu odváží všechny tři body.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov):Dvě třetiny jsem hráli dobrý hokej. Poté jsme zbytečnými fauly dostali Chomutov do hry. Kluci poté přestali hrát. Je to velká škoda, protože ten zápas byl velice dobře rozehraný. Kluci si hold musí uvědomit, že zápasy se hrají 60 minut.

logo Piráti Chomutov

Piráti Chomutov

Robert Kaše (Piráti Chomutov):Žádný zápase není vůbec lehký, většinou rozhoduje jeden, dva góly. První třetinu jsme bohužel o gól prohráli, poté jsme domácí pustili již do tříbrankového vedení ve druhé třetiny. Naštěstí jsme na konci druhé třetiny dokázali vstřelit gól na 2:4, to si myslím, že nás hodně nakoplo. Věděli jsme, že tento zápas dokážeme otočit, protože se nám to tu už jednou takhle podařilo. Ve třetí třetině jsme šli tomu štěstí naproti a zaslouženě vyhráli.

Fanshop