Zápas - mládež 06. 12. 2014, Martin Stříbrný, Zuzana Spurná

JUN: Litvínovští si body z Olomouce nepřivezou, po boji prohráli 3:4

O l o m o u c - Litvínovští si body z Olomouce nepřivezou, jelikož prohráli 3:4 a natáhli tak svou černou sérii porážek již na čtyři zápasy v řadě! Za Severočechy se dokázali prosadit Marek Baránek, Lukáš Válek a Dominik Štěpka.

3. Nadstavba B, 06.12.2014
logo HC Olomouc
logo HC VERVA Litvínov
HC Olomouc HC VERVA Litvínov
4 3
  • Třetiny

    3:1, 1:2, 0:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Urbisch (Slezák) – Nesvadba, Kraigher, Rašner, Tomek, Brandýs, Hes, Síkora, Jeklič A. – Ostřanský (C), Beták, Jergl, Kočiřík, Markl, Bauer, Pavlovský, Ministr, Krátoška, Kropáč, Konečný, Janás.

  • Sestava hostů

    Sklíba (Sroka) – Moravec, Baránek, Šesták, Cvrk, Kokeš, Sklenička, Vostárek, Šefl – Kučera, Řehoř (C), Čapek, Stříbrný, Ujfaluši, Sýkora, Šimeček, Válek, Štěpka.


Reportáž

Poprvé v nadstavbě se olomoučtí junioři představili doma. Jejich soupeřem byl Litvínov, který, stejně jako Kohouti, v předchozích dvou utkáních nebodoval. Zápas ve stařičkém zimáku tak sliboval velmi zajímavou podívanou, oba týmy od sebe totiž dělilo jen šest bodů.

Do utkání vstoupily oba týmy velmi aktivně. Ve druhé minutě ohrožoval litvínovskou bránu Kropáč, ke gólu však měl daleko. O pár vteřin později ale zahrozil na druhé straně Stříbrný. Sám před bránou ale na Urbische vyzrát nedokázal a trefil pouze betony připraveného gólmana domácích. Poté napodobil Stříbrného domácí Pavlovský. Na poslední chvíli mu však litvínovská obrana zabránila ve skórování. Chvíli na to zkoušeli na brankáře hostů vyzrát Jergl s Betákem, když první jmenovaný hledal přihrávkou před bránu slovenského útočníka ve službách Mory, Beták ale nezpracoval puk podle svých představ.

Chvíli po polovině první třetiny ale bylo na olomoucké střídačce poprvé veselo. Krátoška bekhendem našel volného kapitána Milana Ostřanského, který střelou bez přípravy vymetl pavučiny v levém horním rohu litvínovské brány. Jenže netrvalo ani dvě minuty a hosté srovnali krok. Marek Baránek po buly nezaváhal a střelou k pravé tyčce překonal Urbische.

Do konce první dvacetiminutovky ale uskočili domácí hráčům v černo-žluté kombinaci ještě o dvě branky. Nejprve si další plusové body připsala další člen první formace, když se z rychlého protiútoku prosadil Aleš Jergl, jen o devět vteřin později lovil litvínovský brankář puk ze sítě potřetí, když jej překonal Martin Konečný.

Ve druhé periodě si početní výhodu vyzkoušeli poprvé i hosté. Hned po několika vteřinách přesilové hry také přidělali Urbischovi pořádné starosti, když se pokoušeli dorazit puk do poloodkryté brány. Olomoucký gólman se ale roztáhl jak široký, tak dlouhý a litvínovské snahy překazil. Jen o pár okamžiků později se však hosté dočkali, když Lukáš Válek našel cestu, kudy dopravit puk do brány.

Ještě před tím, než uplynula polovina zápasu, měli ale Kohouti své dvoubrankové vedení zpět. Pavlovský zavezl puk až do útočného pásma a snažil se zakončit. To se mu sice nepovedlo, kotouč se ale dostal na druhou stranu k Janu Kropáčovi, který kolem tyčky překonal Sklíbu. Ve dvacáté deváté minutě byl ale faulován Dominik Štěpka, a tak bylo nařízeno trestné střílení. Litvínovský útočník dokázal najít prostor mezi Urbischovými betony, a znovu tak snížil na rozdíl jediného gólu.

Chvíli před koncem druhé třetiny ještě posílal Krátoška puk před bránou připravenému Jerglovi, ten ale nedokázal černý nesmysl usměrnit mezi tři tyče. Pár minut před koncem ještě zkoušel své štěstí Bauer, když se sám objevil před brankářem hostů, pátý gól z hole Olomouckých ale nepřibyl. Jen chvíli na to ale měli Kohouti velké štěstí, když Urbisch nadvakrát zasáhl proti nepříjemným dorážkám Litvínova. Mora ale nakonec zvládl udržet si svůj těsný náskok.

Ohlasy

logo HC Olomouc

HC Olomouc

Richard Brančík (HC Olomouc): Určitě jsme rádi za tříbodové vítězství. Bylo to velice vyrovnané a bojovné utkání z obou dvou stran. Oproti Jihlavě kluci bojovali, makali, byl vidět týmový duch podpořený výborným gólmanem. Kuba Urbisch chytil pár tutovek a možná jsme byli i šťastnější.

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Robert Reichel (HC Litvínov): My jsme přijeli bojovat. Myslím, že jsme začátek, až na ten první gól, docela zvládli. Možná jsme byli i aktivnější než domácí, ale bohužel nám unikla zhruba poslední minuta, kdy jsme dostali během deseti vteřin dva góly, a to v podstatě rozhodlo zápas. Snažili jsme se, ale domácí si to už pohlídali a my neměli sílu na to, abychom skóre otočili.

Fanshop