Zápas - mládež 15. 02. 2015, Martin Stříbrný

MDO: Litvínovští podlehli po gólové přestřelce na Kladně 5:9

K l a d n o - Bláznivý zápas odehráli mladší dorostenci Litvínova na Kladně! I přes to, že prohrávali už 6:0, dokázali stav utkání snížit na 4:6, nakonec však ještě pár gólů dostali a prohráli 5:9.

O udržení, 15.02.2015, ČEZ stadion, Kladno
logo PZ Kladno
logo HC VERVA Litvínov
PZ Kladno HC VERVA Litvínov
9 5
  • Třetiny

    6:1, 0:2, 3:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Blažek (21. Altrichter) – Zich, Šebesta "A", Šmatlák, Husarik "C", Pelant, Müller "A" – Runza, Neiss, Šimáček, Stůj, Pokorný, Jelínek, Furch, Kolenatý, Rendla.

  • Sestava hostů

    Kmoch – Fraško, Bartek, Čapek, Havlík "A", Žižka, Starý – Zirtoni, Pavlíček, Vopat, Vacín, Kordule, Kysela, Myšák "C", Vaněk, Pech, Jouza.


Reportáž

Domácí Rytíři vstoupili do utkání lépe, když už v 6. minutě vedli o dvě branky. Jako první v utkání se prosadil Šimon Jelínek. Kladenský útočník se ujal kotouče, vyjel si od levého mantinelu do středu hřiště a nechytatelnou ranou nedal Kmochovi šanci. Další branka padla minutu a půl na to. Jakub Müller vypálil od modré a Kmoch si nešťastně srazil jeho ránu za svá záda.

Totální zkázu Litvínova dokonal ve vlastním oslabení v 10. minutě Partik Šmatlák, když dokázal ujet domácí obraně a ranou mezi Kmochovy betony rozvlnit síť. Jestli se po tomto gólu zdálo, že už se Litvínovu nemůže nic horšího stát, nebylo tomu tak. Tři minuty po třetí brance Kladna přišla čtvrtá. Šebestovu ránu dokázal Kmoch ještě zlikvidovat, následnou bekhendovou dorážku Jiřího Neisse už ne a stav utkání byl už 4:0!

Odevzdaným dojmem prezentující se hráči Litvínova obdrželi další branku, dvě minuty po té předchozí. Pavel Husarik se podobně, jako při prvním gól Kladna, odvážil sjet od mantinelu na střed a ranou z mezikruží propálil vše, co stálo před Kmochem a vstřelil tak pověstného „bůra“. Šestý puk za záda Kmocha spadl tři minuty před koncem první třetiny, zasloužil se o to Šimon Jelínek. Kladenský útočník jako první našel kotouč ve skrumáži před Kmochem, a tak ho bez problémů poslal do odkryté brány. Deset vteřin do konce první, bláznivé třetiny dokázali ještě Litvínovští snížit na 1:6. O tento gól se postaral Pavel Kordule, který dokázal před brankářem tečovat Pechovu střelu do brány.

Druhá třetina se povedla Litvínovu výrazně lépe, než ta první, jelikož ji dokázali vyhrát 2:0. První brankou se o to zasloužil Petr Pavlíček, který ujel Kladenské obraně, v zakončení si zachoval klidnou hlavu, když si položil Altrichtra a poslal puk za jeho záda. O branku, která znamenala snížení na rozdíl tří branek, se ve 28. minutě postaral Kryštof Vaněk, který dokázal spolu se svými spoluhráči využít přečíslení tři na jednoho.

Jiskru naděje vykřesal pro Litvínov ve 42. minutě Lukáš Vacín, jehož branka v přesilové hře znamenala snížení už „jen“ na rozdíl dvou branek. Klid do domácích řad přidal ve 45. minutě Tomáš Furch, který se ujal kotouče na levé straně a milimetrově přesnou ranou trefil horní levý růžek Kmochovy brány.

Další branka Kladna přišla až v 54. minutě. O tuto branku se zasloužili Jan Kolenatý, když ranou zápěstím vymetl spojnici Kmochovy branky. V 57. minutě přišla už devátá branka Kladna, o kterou se postaral Martin Stůj. Kladenský hráč stál ve správnou chvíli na správném místě, když se nachomýtl k volnému kotouči a poslal ho do klece. Poslední branku utkání zaznamenal litvínovský Patrik Pech, kterému se povedl parádní kousek. Litvínovský útočník měl možnost jet sám na Kladenského gólmana, jenže se rozhodl vypálit už od modré čáry a jeho pumelenice skončila v růžku Altrichterovi klece!

Fanshop