Zápas - mládež 19. 10. 2014, Simona Marešová

MDO: Litvínov se dále trápí, na výhru čeká už jedenáct utkání

L i t v í n o v – V 11. kole extraligy mladšího dorostu hostil Litvínov Slavii Praha. Chemici mají po 10 kolech na kontě 0 bodů. Ani na jedenáctý pokus se jim bodovat nepodařilo, po vyrovnané první třetině přebrala Slavia otěže utkání a nakonec porazila černožluté vysoko 2:6. Litvínov se tak dále trápí a na výhru v nové sezóně stále čeká.

11. kolo, 19.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
2 6
  • Třetiny

    2:2, 0:1, 0:3

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Mesjar - Cikánek, Bártek, Čapek, Havlík, Žižka, Liška, Pavlíček, Vopat, Vacín, Kordule, Černý, Tomášek, Svoboda, Kanický, Myšák, Vaněk, Pech

  • Sestava hostů

    Patera - Torok, Wünsch, Melovič, Štibingr, Vobořil, Zderadička, Šantrůček, Duda, Brož, Houška, Bajer, Všetečka, Kern, Vaniš, Mach, Hnát, Marek, Šilhan, Klapka, Marínek


Reportáž

Od úvodu utkání byla aktivnější Slavia, která na konci páté minuty vstřelila první branku duelu, a to zásluhou Jana Kerna, který si sjel před branku, kde zužitkoval výbornou přihrávku od Brože. Litvínovští přišli s bleskovou odpovědí, pouze sedm vteřin trvalo slávistické vedení, když prostřelil hostujícího gólmana Lukáš Vacín. Litvínovský forvard projel celým kluzištěm, vypálil od modré a kotouč proletěl až za záda brankaře sešívaných.

V desáté minutě se znovu radovali domácí, když se opět prosadil Lukáš Vacín, kterého výborně našel litvínovský kapitán Josef Myšák. Slavia našla na vedoucí branku Litvínova rychlou odpověď, po dvaceti vteřinách předvedla rychlý protiútok včele s Jakubem Markem, který zpracoval přihrávku od Houšky a od modré propálil litvínovského brankaře.

Litvínov se v následujících minutách dostal do obrovských šancí, ale bohužel Petera byl na svém místě a všechny šance pochytal. Na začátku druhé třetiny se Slavia dostala bleskurychle do vedení, slávistický kapitán Jan Kern z mezikruží zamířil přesně a poslal svůj tým do vedení.

Sešívaní se během druhé třetiny dostali ještě do jedné obrovské šance, ale Mesjar měl vše plně pod svou kontrolou a podržel svůj tým. Běžela poslední dvacetiminutovka, ve které se Slavia dostala do dvoubrankového vedení díky nebezpečné Martínkově střele, kterou dorazil do branky Jan Kern a zkompletoval tak svůj hattrick.

Obrovskou šanci měl Havlík, jehož rána skončila v Peterově rychlé lapačce. Hra se přesunula před Mesjara, který v Litvínově debutoval, chemici získali posilu v brankovišti na hostování právě z týmu soupeře. Bohužel vítěznou premiéru nezažil, v další velké šanci vybídl Kern Viktora Martínka, který zvýšil náskok už na 2:5 a to dokonce ve svém vlastním oslabení.

V závěru utkání Slavia udeřila ještě jednou. Adam Klapka vypálil z mezikruží a našel mezírku mezi betony brankáře Mesjara. Litvínov tak prohrál i jedenácté utkání a stále čeká na první bodový zisk.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Petr Nekvinda (HC Litvínov): Dvě třetiny bylo utkání vyrovnané, bohužel v poslední třetině jsme nevyužili přesilovku a dostali jsme gól. Toto nás zlomilo a nalomilo, takže to rozhodlo i naše utkání.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Bohuslav Šťastný (HC Slavia Praha): Připravovali jsme se na utkání, protože i když jsou poslední výkony Litvínova neúspěšné, tak jsme věděli, že poměrně dost gólů dokážou vstřelit, takže jsme sem jeli s pokorou a i trošku obavami, protože v posledních utkáních se nám nedaří gólově a musím říct, že dvě třetiny to byl vyrovnaný zápas. Rozhodla třetí třetina, kdy jsme možná trošku se štěstím nějaký góly dali. Pak jsme se uklidnili a utkání jsme si pohlídali. Myslím si, že když Litvínov bude pokračovat v těchto výkonech jako proti nám, tak se brzo dočká nějakého zisku.

Fanshop