Zápas - mládež 10. 10. 2014, Lucie Lobo, Barbora Wolfová

SDO: Litvínov nestačil na Slavii, rozhodly přesilové hry

Celý zápas se zdál vyrovnaný až do konce druhé třetiny, kdy se odcházelo do kabin za stavu 1:1. Když ve třetí třetině domácí nevyužili přesilové hry 5 na 3, zlomilo se celé utkání a inkasovali ve dvou minutách dvě branky. I přes velkou snahu vyrovnat skóre se podařilo černožlutým jen snížit na rozdíl jediné branky a Slavie odvezla všechny tři body.

11. kolo, 10.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo HC Slavia Praha
HC VERVA Litvínov HC Slavia Praha
2 3
  • Třetiny

    1:1, 0:0, 1:2

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba (Kovařík) – Balász, Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Kučera, Brzek – Chmelař, Drašar, Jícha, Reichel, Bečvář, Helt, Havelka, Leitner, Bárdoš

  • Sestava hostů

    Štefka (Šorf) – Zderadička, Krásný, Bušek, Hejda, Příkop, Šmíd, Valík, Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Fiala, Matějka, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Šmerha


Reportáž

V páté minutě první třetiny se do pěkné šance dostali hosté poté, co David Kohút prokličkoval středním pásmem a od modré prověřil připraveného Sklíbu. Tři minuty na to Balász pokazil přihrávku a k puku se dostala Slavie, která založila protiútok. Litvínovský gólman ale celou situaci zachránil svou lapačkou. V 11. minutě se Slavie dostala do vedení ve svém vlastním oslabení. Tomáš Vildumetz se uvolnil ze svého obranného pásma, sám projel až před Sklíbu a zakončil mezi gólmanovo betony.

Litvínovský strážce svatyně se ve třinácté minutě musel pěkně otáčet, když na něj v přesilové hře Slavie létala jedna střela za druhou. V 15. minutě Litvínov vyrovnal stav utkání. Odraženou Reichlovu střelu dorazil do branky Martin Havelka. Pár minut na to Sklíba opět zachránil svůj tým, když předvedl skvělý zákrok proti střele z mezikruží.

Hned v úvodu druhé třetiny se do obrovské šance dostal litvínovský Chmelař, z kruhu ale našel pouze připraveného Štefku. Ve 35. minutě si Sklíba musel poradit s nebezpečnou střelou Muši od modré. Ve druhé periodě bylo k vidění ještě několik přesilových her, které ale zůstaly nevyužity.

Ve 45. minutě se do samostatného úniku dostal Denis Heldák, puk byl ale rychlejší než on sám a jediný kdo nakonec skončil v brance, byl právě jmenovaný útočník. Běžela čtyřiapadesátá minuta, když Aleš Mareček poslal Slavii do vedení. Minutu na to hosté využili přesilovou hru a utekli Litvínovu na rozdíl dvou branek. Přihrávky Valíka využil opět Aleš Mareček, který zakončil pod víko litvínovské branky. Chemici sice také v početní výhodě vstřelili kontaktní branku, ale až čtyři sekundy před koncem třetí dvacetiminutovky. O snížení se postaral Josef Jícha, který se po přihrávce Chmelaře trefil z první za Štefkova záda.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radim Skuhrovec (HC Litvínov): Pro nás se utkání nejevilo vůbec špatně. S naší smůlou nás bohužel vždycky pošlou dolů přesilové hry soupeře. Když jsme přesilovou hru pět na tři nevyužili, soupeř nám ukázal, jak se toho využívá. Je škoda že jsme zápas prohráli, teď se budeme muset dát dohromady a makat.

logo HC Slavia Praha

HC Slavia Praha

Jiří Novák (HC Slavia Praha): Věděli jsme, že máme za sebou sérii výher, tak jsme v ní chtěli pokračovat a jsme rádi, že se nám to povedlo. Průběh zápasu byl vyrovnaný, i když v prvních dvou třetinách jsme měli více střel, bohužel jsme ty góly nedali. Ve třetí třetině i přes spoustu vyloučení na naší straně jsme dokázali využít přesilovou hru pět na tři. To nedokázal soupeř, což asi v tomto zápase rozhodlo.