Zápas - mládež 03. 10. 2014, Lucie Lobo

SDO: Litvínov ve vyrovnaném utkání porazil Piráty až po prodloužení

L i t v í n o v - V rámci 9. kola extraligy staršího dorostu vyzval Litvínov na svém ledě soupeře z nedalekého Chomutova. Piráti se dostali do dvoubrankového vedení, ale Litvínov v 54. minutě dokázal vyrovnat stav utkání a rozhodovalo se tak v prodloužení. O vítězství Litvínova se postaral Kristian Reichel na začátku druhé minuty prodloužení.

9. kolo, 03.10.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo KLH Chomutov
HC VERVA Litvínov KLH Chomutov
3p 2
  • Třetiny

    0:2, 1:0, 1:0 - 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Balász, Brejžek, Macháč, Najman, Šíp, Brzek, Březák, Chmelař, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš, Helt.

  • Sestava hostů

    Zvědělík – Lidák, Hlaváček, Běhula, Gröger, Novák D., Novák A., Hajič, Toman, Polák, Lyszczarczyk, Kulich, Palička, Svoboda M., Dejmek, Šilar, Svoboda J., Adámek.


Reportáž

V šesté minutě utkání se do vedení dostali Piráti poté, co Lyszczarczykovu odraženou střelu do litvínovské branky dorazil Tomáš Adámek. Minutu na to mohl Litvínov vyrovnat, ale tomu zabránil skvělý Zvědělík, který svým zákrokem zhatil skvělou domácí šanci. Ve dvanácté minutě se do situace dva na jednoho dostal Chmelař s Havelkou, ale druhý jmenovaný našel pouze Zvědělíkovo hruď.

O chvilku později byla ale vyloučen domácí Březák a Chomutov této početní výhody využil. Adámek vystřelil z kruhu a Sklíba jen vyrazil před sebe, kde už čekal Tom Polák a ten neměl žádný problém zakončit do odkryté branky Litvínova. Dvě minuty na to Chmelař v samostatném úniku nezakončil správně a Zvědělík tak ani nemusel zasahovat.

V první polovině druhé třetiny se znovu Litvínov dostal do obrovské šance po chybě hostujícího gólmana, který si vyjel daleko z branky a Reichel mohl zakončit do úplně odkryté klece. To se mu ale přes bránící hráče nepodařilo. Ve 36. minutě se do samostatného úniku dostal chomutovský kapitán Adámek, ale na domácího gólmana si nepřišel.

Chvíli poté Litvínov snížil náskok Pirátů na rozdíl jediné branky. Jan Chmelař si sjel k odražené střele a dostal kotouč za Zvědělíkova záda. Ve 30. minutě si ve vlastním oslabení sjel před branku Helt, ale bekhendem nedokázal hostujícího gólmana překonat.

Hned v úvodu poslední dvacetiminutovky se Chomutov dostal do dobré šance. Sklíba na chvíli nevěděl, kde je puk. Ten se nakonec objevil za brankou a litvínovská obrana celou situaci zachránila. Běžela 47. minuta, když se Reichel ve vlastním oslabení dostal do krásné šance, tu ale litvínovskému útočníkovi zkazil Zvědělík skvělým zákrokem.

V 54. minutě Litvínov vyrovnal stav utkání poté, co Brzkovu odraženou střelu do branky dorazil Martin Havelka. V 57. minutě mohl svůj tým do vedení dostat Lyszczarczyk, který ale v obrovské šanci nepřekonal skvělého Sklíbu. V závěru utkání byl ještě vyloučen Havelka, ale tuto přesilovou hru Piráti už nevyužili a rozhodovalo se v prodloužení.

Krátce po uplynutí první minuty prodloužení o vítězi rozhodl Kristian Reichel, který si sjel před branku, položil si gólmana a zasunul do odkryté branky. Druhý bod tedy zůstává doma.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): První třetina od nás byla nemastná, neslaná, když jsme nenavázali na výkon v Plzni, ale myslím si, že v závěru jsme si dva body zasloužili.

logo KLH Chomutov

KLH Chomutov

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Bylo to vyrovnané utkání a bohužel rozhodli naše individuální chyby. Rozehráli jsme to dobře. Trošku nám schází to, že nám hraje jen jedna lajna a další se nepřidají. Hlavně u druhé lajny bych rád, aby předváděla trošku lepší výkony. My neumíme tak bránit, aby jsme na dva góly vyhrávali. Gratuluji soupeři.

Fanshop