Zápas - mládež 26. 09. 2014, Lucie Lobo

SDO: Litvínov zvládl utkání proti PZ Kladnu a zvítězil 4:1

L i t v í n o v - V rámci 7. kola se Litvínov utkal na domácím ledě s Kladnem. Černožlutí mladíci si dokázali vypracovat tříbrankový náskok, ve 37. minutě sice kladenští snížili na rozdíl dvou branek. Litvínovští si ovšem zbytek utkání pohlídali a ve třetí třetině ještě potvrdili vítězství čtvrtou brankou.

7. kolo, 26.09.2014, ZS Ivana Hlinky
logo HC VERVA Litvínov
logo PZ Kladno
HC VERVA Litvínov PZ Kladno
4 1
  • Třetiny

    1:0, 2:1, 1:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Sklíba – Brzek, Brejžek, Šíp, Kučera, Březák, Urbánek, Balázs, Najman – Havelka, Reichel, Chmelař, Leitner, Jícha, Drašar, Vébr, Helt, Bečvář.

  • Sestava hostů

    Melančin – Libecajt, Kučera, Heindl, Rampfel, Linhart, Slatinský, Vlk – Vostárek, Jizba, Jeřábek, Novotný, Mrkvička, Trofimov, Lenárt, Toula, Jarý, Dvořák, Nekvinda.


Reportáž

Litvínov se dostal do vedení už v šesté minutě utkání poté, co Havelka našel v mezikruží volného Kristiana Reichela, který se z vyložené šance nemýlil a zamířil přesně za Melančinova záda. Poté přišly dvě pěkné šance hostí, první zlikvidoval obránce Březák, který skvěle přečetl Toulovo úmysl, a při druhé Jizba z dobré pozice mířil těsně vedle litvínovské brány. Na druhé straně se dostal do dobré příležitosti Bečvář, když si obhodil jednoho z kladenských obránců, ale následnou střelou Melančina nepřekonal.

V polovině dvacetiminutovky se do samostatného úniku dostal Toula, který ale bekhendovou kličkou neuspěl proti litvínovskému gólmanu Sklíbovi. Dvě minuty na to Jícha hledal před bránou Chmelaře, ke kterému ale nahrávka neprošla a litvínovská šance byla ta tam. V 15. minutě znovu nebyli hosté daleko od vyrovnání. Novotný skvěle proskočil mezi litvínovskými obránci a řítil se sám na Sklíbu, ten ho ale vychytal.

Hned v úvodu druhé periody Litvínov navýšil své vedení na 2:0 a znova zásluhou dvojice Reichel – Havelka. Tentokrát Reichel našel volného Martina Havelku, který neměl problém zakončit do odkryté branky. Ve 24. minutě se jako jediný ve skrumáži před brankou dokázal zorientovat Drašar, ležícího Melančina ale nepřekonal. Běžela pětatřicátá minuta, když litvínovský Balázs udělal obrovskou chybu, kterou ale kladenský Vostárek nedokázal potrestat.

Minutu na to se litvínovští vzdálili Kladnu o další branku. Reichel našel rozjetého Jana Chmelaře, který kličkou do forhendu překonal Melančina. Ve 37. minutě kladenští snížili na rozdíl dvou branek zásluhou Zdeňka Jizby, který se po sérii odrazů dostal k puku a střelou z těžké pozice překonal Sklíbu. Litvínov mohl o chvilku později znovu zvyšovat, ovšem jeho tlak zlikvidoval Melančin spolu s kladenskou obranou.

Ve 48. minutě domácí zvýšili na konečných 4:1. Kristian Reichel, kterému se v tomto zápase velmi dařilo a připsal si jednu branku a tři asistence, tentokrát nahrál Radku Šípovi a ten překonal Melančina počtvrté. Minutu poté vyjel hostující gólman z brány, ale netrefil puk, který se dostal k volnému Reichelovi, ten ale z těžké pozice neskóroval. V 52. minutě dostal nabito Chmelař, který ale z dobré pozice rozvlnit síť hostující branky nedokázal.

Poté ale přišlo několik šancí na straně hostí. Nejprve Brzek trefil jednoho z kladenských hráčů a založil tak nechtěně hostující protiútok. Ten zazdil Jizba, který střelou z mezikruží netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Chvíli na to přišla další chyba litvínovského hráče Urbánka, které se snažil využít Toula, ten ale vstříc Sklíbovi neuspěl. V 54. minutě jeli kladenští tři na jednoho, tuto výhodu ale nevyužili. Konec utkání si už Litvínov pohlídal a tři body zůstaly doma.

Ohlasy

logo HC VERVA Litvínov

HC VERVA Litvínov

Radek Mrázek (HC Litvínov): Dnes jsme předvedli nejhorší výkon, jaký jsem u mládežnického týmu, co jsem trénoval, viděl za posledních několik let. Pro soupeře je výsledek krutý, soupeř předvedl bojovný výkon a my jsme nepředvedli vůbec nic. Byl tam chaos, nedrželi jsme si místa a jestli takhle budeme zítra pokračovat, tak dostaneme první desítku.

logo PZ Kladno

PZ Kladno

Josef Zajíc (PZ Kladno): Hráli proti sobě týmy, které nějakým stylem hrají útočně. Byla tam spousta chyb, Litvínov jich dokázal využít a my ne. To je náš velký problém. My to samozřejmě víme, že v té kvalitě se zatím nejsme schopni vyrovnat. Měli jsme spoustu šancí, mohlo to být výsledkově lepší, ale nebylo.