Zápas - mládež 13. 09. 2014, Lucie Lobo

SDO: Litvínov nevstřelil Slavii ani jednu branku a prohrál 0:3

V rámci 4. kola extraligy staršího dorostu se litvínovští vydali na led Slavie. První dvě třetiny byly bezbrankové. Ve 45. minutě se Slavie dostala do vedení a ke konci třetiny potvrdila svoje vítězství dalšími dvěma brankami. Body tak zůstávají na Slavii.

4. kolo, 13.09.2014, Stadion Eden
logo HC Slavia Praha
logo HC VERVA Litvínov
HC Slavia Praha HC VERVA Litvínov
3 0
  • Třetiny

    0:0, 0:0, 3:0

  • Branky a nahrávky
  • Sestava domácích

    Štefka – Zderadička, Krásný, Bušek, Hejda, Příkop, Šmíd, Valík – Hradil, Patočka, Vildumetz, Šteiner, Heldák, Tomek, Fiala, Kolář, Mušo, Mareček, Kohút, Šmerha.

  • Sestava hostů

    Sklíba – Brejžek, Macháč, Šíp, Urbánek, Brzek, Březák – Klika, Vébr, Leitner, Drašar, Jícha, Bečvář, Havelka, Reichel, Bárdoš, Helt.


Reportáž

Přestože se hned od začátku hrál svižný hokej a jedna pohledná akce střídala druhou, ani jeden z týmů se nedokázal dlouho gólově prosadit. Několikrát brankáři sice už byli překonáni, celou situaci ještě z pohledu bránících zachránila branková konstrukce. Dobrou příležitost na otevření skóre měli Litvínovští, pětiminutovou přesilovku ale nedokázali využít.

Bez branky se tedy hrálo více než čtyřicet minut, teprve až ve 45. minutě se poprvé rozvlnila síť za Sklíbou. Mušo nahrál do jízdy Aleši Marečkovi, který si z úhlu najel před hostující klec a bekhendovou kličkou našel mezírku mezi betony litvínovského brankáře. Soupeř sešívaných se poté snažil o rychlé vyrovnání.

Toho se ovšem nedočkal, naopak ještě dvakrát inkasoval. Nejprve vystihl rozehrávku hostů při hře bez brankáře Vildumetz, který nahrál Heldákovi a ten ještě přistrčil na volného Tomáše Šmerhu. Poslední jmenovaný využil prázdné svatyně a s klidem pojistil výhru svého týmu. O několik vteřin později ještě přidal třetí trefu Filip Zderadička, jehož tvrdá rána od modré prolétla až do sítě.